(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

« Їжа богів» - шоколад

 Напевно, немає нічого кращого, ніж плитка шоколаду! Унікальний смак, незабутній аромат та незрівнянне відчуття насолоди. Шоколад має делікатний та спокусливий характер. Це справжня насолода і доступна розкіш на кожен день. Вчені виявляють все  більше позитивного впливу від какао та шоколаду на організм людини. Шоколад - дуже популярний продукт багатьох народів світу. Його вживають в їжу вже протягом трьох тисяч років. Шоколад використовується як самостійний десерт. Смаколик чудово поєднується з вершками, сиром, фруктами, ягодами і горіхами. Його додають до морозива, щербету, мусу. Готують глазур, креми, начинку для випічки, шоколадні напої, млинці з пастою «Нутела». Використовують для прикрашання тортів, тістечок і різних десертів. У Франції  випускається шоколад з грибами і червоним чилійським перцем, шоколад з апельсинами. Японці люблять шоколад з гострим васабі, а бельгійці - з помідорами та базиліком. Італійці шоколадним соусом поливають страви, приготовані з курки і дичини. Американці віддають перевагу солоній плитці шоколаду з додаванням шматочків копченого бекону.

В деяких ресторанах Києва готують небанальні страви з шоколадом. В одній з кондитерських можна спробувати літературний десерт «Гаррі Поттер» -  варіація на тему легендарного батончика «Брауні». Ласощі виконано з чорного шоколаду з апельсиновими цукатами. Цей десерт абсолютно точно підкорить ваші смакові рецептори. Картину з молочного або чорного шоколаду можна з'їсти в затишній столичній кав'ярні або ж піднести її в подарунок друзям і коханим. На картину, за допомогою безпечних для здоров'я харчових барвників, наносяться необхідні зображення. В результаті виходить невелика шоколадна картина. Ласуни обожнюють десерт «Victoria's Secret». Це своєрідна варіація на тему знаменитого англійського торта, який складається з малинових коржів, мигдальної меренги і білого шоколаду, що поєднується зі свіжою і ароматною полуницею. Класика кулінарного мистецтва - шоколадні цукерки з бельгійського шоколаду. В якості оригінальної начинки пропонують сир з цвіллю, розмарин, присипку з морською сіллю, червоним перцем. Непередбачувані поєднання неодмінно здивують вас своїми смаковими фарбами! Спробуйте суфле з кавовим крамблем, шоколадним желе та ликером  «Калуа». Цей чарівний десерт створений для того, щоб розбудити в кожному українцеві сплячого гурмана. Оригінальну страву з яловичини, запечену в каві і посипану авокадо, кінзою і чорним шоколадом, з солодким перцем, томатами, перцем чилі, морквою і цибулею можна спробувати в столичному ресторані мексиканської кухні.  


 

Добавил: CNTB, 03.07.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 438 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7