(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Корисна їжа – рис с овочами

Броколі з рисом — настільки гармонійний тандем, що приймає до себе будь-які інгредієнти. Кукурудза, гриби, зелена цибуля, стручкова квасоля — усе це буде чудово гармоніювати у страві. Рис та броколі — гарне поєднання для гарніру до риби чи м’яса. Рис не містить глютену, тому рецепти підходять тим, хто дотримується безглютенової дієти, а також вегетаріанцям. Окремо головні інгредієнти не мають яскраво вираженого смаку. Але якщо поєднати їх із запашною олією, соусом, спеціями, то рис та капуста «заграють» по-особливому. Щоб приготувати дійсно смачно, в азіатському стилі, треба взяти такі інгредієнти:400 г довгозернистого пропареного рису; 1 велику моркву; 1 цибулину; червоний болгарський перець; 3 зубчики часнику;400 г броколі (свіжої або ж замороженої); 3 столові ложки оливкової олії; соус соєвий або теріякі; 2 чайні ложки кунжуту; трохи зеленої цибулі та свіжої петрушки; сіль, перець за смаком; сушений перець чилі; за бажанням — суміш спецій для рису чи плова. Промиваємо рис, заливаємо водою.

Ставимо варитися. Додаємо дрібку солі. Тим часом подрібнюємо моркву, цибулю, часник і болгарський перець. У глибокій пательні  розігріваємо олію, кидаємо туди овочі, часник, сушений чилі, спеції до рису, обсмажуємо на середньому вогні. Броколі розбираємо на суцвіття, ставимо каструлю, доводимо в ній воду до кипіння. На 4–5 хвилин занурюємо в окріп капусту. Зливаємо капусту. До пательні з підсмаженими овочами додаємо рис, ретельно перемішуємо, обсмажуємо кілька хвилин. Капусту не варто готувати занадто довго. Найкраща консистенція — це коли броколі трошки хрумтить. Перед подачею поливаємо соєвим соусом, перемішуємо на сковорідці та посипаємо кунжутом. Подаємо як самостійну страву або гарнір. Разом з овочами можна обсмажити шматочки курячого філе або індички, а також креветки чи інші морепродукти.

https//www.metro.ua

 

Добавил: CNTB, 28.04.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 207 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0