(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Українська кухня

У світі існує величезне розмаїття страв і рецептів. Світ настільки великий і його населяє така кількість народів, що скласти кулінарну книгу рецептів планети – задача нездійснена. Національні страви є частиною культури кожної країни. Дізнайтеся про кухні світу, зокрема, про страви української кухні!

 На формування української  кухні, яка створювалась протягом багатьох віків, впливали соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував народ в процесі свого історичного розвитку.

Українська народна кухня взяла свій початок від простих у приготуванні сільських стравах, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, буряк, капуста та гриби. Тому й традиційна кухня українців багата великим розмаїттям овочевих страв, таких як борщ, капусняк, юшка, вареники, голубці, гарбузова каша, квашена капуста, солоні огірки. Кожен регіон має свої страви-родзинки, до прикладу, справжній куліш скуштувати можна лише на полонині у вівчарів.

Борщ – національна страва в Україні. Є безліч способів приготування борщу. Однак, традиційний борщ завжди містить буряк, який надає йому характерний смак і колір, і готується на м'ясному або м'ясо-кістковому бульйоні. До складу борщу також входять такі овочі, як капуста, морква, помідори, картопля, цибуля. Господині, які вміють майстерно приготувати смачний борщ, отримують найкращі компліменти. Капусняк - традиційний український суп з капусти. Для його приготування використовується лише квашена капуста. Суп готується на м'ясному бульйоні, в який крім тушкованої на сковороді капусти також додається картопля, цибуля і морква.

Українці ще з давніх часів є хліборобним народом, відтак і традиційна українська культура базуючись на шануванні хліба, відобразилася у традиційному меню українців. А чим можна наїстися краще ніж  запашними пиріжками з домашнім сиром, варениками, политими гарячою олією, духмяними пампушками з часником або маком, пухнастими галушками зі сметаною, апетитними млинцями з маком та медом?

Окрема кулінарна історія – сало! Це наша гордість, наш символ достатку!

 Українська кухня з давніх часів відзначалась великою різноманітністю страв і їх високими поживними й смаковими якостями. Неможливо передати словами смак українських страв, їх треба спробувати!

Українська кухня гідна стати улюбленою для кожного гостя нашої країни.

Добавил: CNTB, 18.09.2016, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 784 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.1