(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Кулінарні подорожі – булгур

Булгур – крупа з пшениці, яка має смак і аромат, що нагадує горіховий. У східних країнах  це один з поширених гарнірів до рибних, овочевих, м'ясних страв. Зерна практично не розварюються і зберігають свою структуру. Пшеницю пропарюють, висушують на сонці, очищають від висівок і дроблять на  фракції. Зовні  крупа нагадує кукурудзяну. Аналогом булгура можна назвати ячну крупу. Булгур корисний і цінний продукт для людини. Він насичений мікроелементами та вітамінами. Крупа використовується при випіканні хліба, для приготування плову, для каш і супів, для десертів, салатів. Регулярне вживання булгура сприятливо позначається на стані нервової системи. Мінеральні солі сприяють відновленню обміну речовин, колір обличчя набуває здорового відтінку, волосся стає блискучим. Введення в раціон крупи булгур дозволяє наситити організм корисними речовинами. Булгур знижує рівень цукру в крові, покращує роботу нервової системи, допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю, розщеплює жири.  Крупа легко засвоюються і перетравлюється. Високий вміст клітковини викликає відчуття насичення при вживанні навіть невеликої порції. Суху крупу перед варінням обсмажують в олії, а потім додають воду в пропорції 1: 2. Вариться каша хвилин 15, під закритою кришкою. До булгуру додають будь-які прянощі та спеції за смаком. Відмовитися від вживання булгура варто при наявності гастриту з підвищеною кислотністю, а також при запаленнях шлунково-кишкового тракту та непереносимості глютену.

 

  https://www.kleo.ru/items/cooking/bulgur-chto-za-krupa.shtml

 

Добавил: CNTB, 21.02.2020, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 556 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0