Кулінарні подорожі – булгур
Булгур – крупа з пшениці, яка має смак і аромат, що нагадує горіховий. У східних країнах це один з поширених гарнірів до рибних, овочевих, м'ясних страв. Зерна практично не розварюються і зберігають свою структуру. Пшеницю пропарюють, висушують на сонці, очищають від висівок і дроблять на фракції. Зовні крупа нагадує кукурудзяну. Аналогом булгура можна назвати ячну крупу. Булгур корисний і цінний продукт для людини. Він насичений мікроелементами та вітамінами. Крупа використовується при випіканні хліба, для приготування плову, для каш і супів, для десертів, салатів. Регулярне вживання булгура сприятливо позначається на стані нервової системи. Мінеральні солі сприяють відновленню обміну речовин, колір обличчя набуває здорового відтінку, волосся стає блискучим. Введення в раціон крупи булгур дозволяє наситити організм корисними речовинами. Булгур знижує рівень цукру в крові, покращує роботу нервової системи, допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю, розщеплює жири. Крупа легко засвоюються і перетравлюється. Високий вміст клітковини викликає відчуття насичення при вживанні навіть невеликої порції. Суху крупу перед варінням обсмажують в олії, а потім додають воду в пропорції 1: 2. Вариться каша хвилин 15, під закритою кришкою. До булгуру додають будь-які прянощі та спеції за смаком. Відмовитися від вживання булгура варто при наявності гастриту з підвищеною кислотністю, а також при запаленнях шлунково-кишкового тракту та непереносимості глютену.
https://www.kleo.ru/items/cooking/bulgur-chto-za-krupa.shtml