Квасоля – «рослинне м’ясо»
Квасоля – один з найбільш доступних для людини, корисних, багатих рослинними білками та вітамінами продуктів. Вона швидко насичує і втамовує голод. Саме тому квасоля входить в меню вегетаріанців або тих людей, які дотримуються посту. Вона є справжнім антидепресантом. Для приготування ситної страви не обов'язково використовувати м'ясо, рибу або гриби, відмінною заміною стане “рослинне м’ясо”.
Приготування квасолі довгий процес. Рекомендується замочувати її в прохолодній воді на добу, а вже потім відварювати. Але легко можна приготувати смачне і досить корисне блюдо - квасолю з овочами в мультиварці. Білки і вітаміни, до речі, зберігаються при термічній обробці. Спробуйте приготувати шедевр грузинської кухні – лобіо. Таку назву носять страви, основним інгредієнтом яких є відварна квасоля, частіше всього червона.
Лобіо – дуже універсальне блюдо. Використовуючи класичну основу, в нього можна додавати різні продукти – копченості, гриби, сир, горіхи, яйця, зерна і сік граната, спеції.
Лобіо з стручкової квасолі – це неймовірно смачне пісне блюдо. У гарячому вигляді цю страву можна подавати як гарнір, в холодному вигляді лобіо нагадує тушкований ароматний салат і йде як чудова закуска.
https://ua.news/ua/naperedodni-rizdva-u-skilky-obijdetsya-svyatkovyj-stil-za-pravylamy/