Потрібно: яловичина або свинина 800 г, айва 3 шт., цибуля 1шт.,червоне вино 100 мл, курячий бульон 100 мл, лимонний сік 2 ст. л.,часник 3 зуб., лавровий лист 2 шт., перець духмяний 0,5 ч. л., кориця 0,25 ч. л, сіль за смаком, чорний перець мелений - за смаком, зелень за смаком, соняшникова олія за смаком. Потрібно айву очистити від шкірки. Наріжте її на шматочки, приберіть кісточки. Обсмажте на сковороді в рослинній олії, викладіть на тарілку. У цій же олії обсмажте свинину до підрум'янення і викладіть на іншу тарілку. Почистіть і наріжте на кільця цибулю. Обсмажте до золотистого кольору, після чого додайте вино, запашний перець і лавровий лист. Тримайте на вогні до випарювання рідини. Додайте бульйон, роздавлений часник і лимонний сік. Тушкуйте цибулю в соусі пару хвилин. Потім додайте м'ясо, сіль і перець. Стежте, щоб рідина повністю не випарувалася. Додайте окріп або бульйон за потреби. Тушкуйте м'ясо півгодини. За кілька хвилин до готовності додайте до м'яса айву, перемішайте і дайте страві трохи постояти. Подавайте в присипаному свіжою зеленню вигляді. Краще всього подавати на великому блюді, а гарнір (картопля або крупи) - окремо. Страва не залишить нікого байдужим.
http:// kuhar.net