(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Паска звичайна

Потрібно:1 кг борошна,400 г молока,10 жовтків,100 г мокрих дріжджів,200 г масла або маргарину,300 г цукру,100 г родзинок,1/2 ч. л. солі, потерта цедра з 1 лимона. Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі. Після того, як суміш підросте — додайте решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений охолоджений жир. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук! Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв. Важливо: борошна повинно бути рівно 1 кг. І жир масло потрібно додавати обов’язково наприкінці! З тієї порції виходить 3-4 середніх пасочки. 

Добавил: CNTB, 21.04.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 196 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7