(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Що таке коричневий цукор

При технологічному очищенні з сахарози рослин очерету виділяється меляса – патока чорного кольору. Результат являє собою той же цукровий пісок, але з трохи меншим вмістом калорій і іншим складом мікроелементів. Організм не відчуває особливих відмінностей від споживаного цукрового продукту білого він або коричневого кольору. Припущення про зміст в мелясі більше вітамінів і мікроелементів порівняно з білою патокою все ще вивчається. Колір цукру варіюється від світло до темно-коричневого і залежить від регіону культивування та концентрації меляси: чим більше патоки, тим темніше відтінок. Основні види коричневого цукрового продукту: мусковадо, турбінадо, демерара. Користь тростинного цукру обумовлена наявністю вітамінів групи В, необхідних для обмінних процесів. Він використовується вегетаріанцями для заповнення залізодефіциту: містить багато магнію і заліза, тоді як у рафінаді немає магнію зовсім, а заліза в кілька разів менше. Необроблений цукровий продукт зберігає корисні елементи патоки: натрій, кальцій, мідь, цинк, фосфор, калі. Цукор корисний для регулювання тиску, для нормалізації жирового обміну, для прискорення білкового обміну, для виведення шлаків з організму, для нервової системи, діабетикам.

radka.in.ua

Добавил: CNTB, 13.06.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 171 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8