Сирна запіканка з хурмою
Потрібно: хурма – 1 шт., сир 400 г., манна крупа – півсклянки, .цукор – 100 г., сметана 100 г., борошно – 40 г., яйця – 2 шт., ванілін – 1 пакетик, розпушувач – 1 ч.л.
Змішай сир і яйця у великій ємності, додай цукор, борошно, ванілін, манку та сметану. Ретельно перемішай та залиш на 30 хвилин. Хурму потрібно нарізати соломкою. Одну половину поклади в тісто. Змасти форму для запікання олією, присип манкою, виклади сиркову суміш. Змасти майбутню запіканку сметаною та запікай у духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Витягни запіканку та прикрась рештою хурми.
Джем із хурми
Інгредієнти:
Хурма – 1 кг.
Вода – 80 мл.
Лимон – 1 шт.
Кориця – 0,5 ч.л.
Бадьян – 2 шт.
Ванілін – 1 пакетик.
Рожевий перець – 10 горошків.
Приготування:
1. Очисть хурму від шкірки та натри на терці.
2. Закип’яти воду з лимонним соком і приправами, додай трішки лимонної цедри. Вари 15 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи.
3. Додай хурму та вари ще 20 хвилин, після чого – зніми з плити та витягни цедру.
4. Дай джему постояти, після чого розклади в стерилізовані банки та закатай.
Смузі з хурмою та бананом
Інгредієнти:
Хурма – 2 шт.
Банан – 2 шт.
Йогурт – 200 гр.
Апельсиновий сік – 150 гр.
Мед, мускатний горіх, м’ята – за смаком.
Приготування:
1. Зніми шкірку з хурми та банана, м’якоть подрібни блендером.
2. Додай сік, йогурт, мед та мускатний горіх. Ще раз ретельно перебий блендером.
3. Розлий по келихах та прикрась листочками м’яти.