Смачна кулінарія - булгур з овочами
Потрібно: булгур 250 г, помідор 2, перець болгарський 2, цибуля 2, томатна паста 2 ст. л., вершкове масло 50 г, приправи за смаком.
Ріжемо перець та цибулю дрібними кубиками. З помідора знімаємо шкірку, натираємо на крупній тертці або ріжемо дрібними кубиками. У каструлі з товстим дном розігріваємо олію, додаємо вершкове масло, пасеруємо цибулю на повільному вогні 5 хвилин. Додаємо перець, тушкуємо 5 хвилин. Додаємо помідори, томатну пасту, солодку мелену паприку, за бажанням трохи гострого перцю. Тушкуємо 3 хвилини. Додаємо до овочів булгур, добре перемішуємо. Прогріваємо крупу, постійно помішуючи, 5 хвилин. Заливаємо окропом, солимо, накриваємо кришкою. На повільному вогні готуємо 10-15 хвилин, поки булгур не вбере в себе всю воду. Вимикаємо та залишаємо на 15 хвилин. Подаємо на стіл.