(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Міжнародний день торта

64

Г61

Головашевич, В. Шоколадные торты, пирожные, кексы, брауни, капкейки / В. Головашевич. - Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2017. - 80 с.: ил. - ISBN 978-617-12-3885-5 В книге предлагаются рецепты традиционных и оригинальных сладостей на любой вкус: множество вариантов шоколадных тортов, воздушные пирожные с разнообразными начинками и кремами, вкуснейшие брауни и капкейки.

 

64

Г61

Головашевич, В. Вкус из детства: торты и пирожные. Киевский, Наполеон, Пражский, Медовик, Полет, Спартак/ В. Головашевич. - Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2018. - 80 с.: ил. - ISBN 978-617-12-4702-4

Аннотация: В книге собраны проработанные и адаптированные для использования в домашних условиях рецепты классических тортов и пирожных

 

664.6

З-41

Збірник рецептур борошняних кондитерських і здобних булочних виробів: навч.-практ. вид. / уклад. О.В. Павлов. - 2-е вид., доп. - К.: ПрофКнига, 2019. - 342 с. - ISBN 978-617-7762-00-2 Збірник містить 233 рецептури на торти, тістечка, кекси, рулети, здоби, печиво, пряники, вафельні вироби, начинки, глазурі. Збірник належить до технологічних нормативних документів на рівні з чинними ГОСТами, ДСТУ та іншою технологічною документацією; містить єдині вимоги до технологічних процесів, готової продукції масового виготовлення, а також норми витрат сировини на вироблену продукцію.

664.6

С 23

            Сборник рецептур на мучные кондитерские изделия в предприятиях общественного питания Латпотребсоюза/ сост.: Э.Я. Ракова,  Д.М. Никифоренко,  А.К. Шишкина, отв. ред. А.И. Радионова. - Рига, 1985. - 999 с. -  На обл. указано: Сборник рецептур

Сборник является основным руководящим документом в отношении норм расхода сырья и выхода готовых изделий и включает 936 рецептур  на мучные кондитерские изделия. 

664.1

Т38

            Технологія пастили, зефіру, маршмелоу: навч. посіб/ А.М. Дорохович, О.В. Кобилінська, А.В. Мурзін, С.Г. Кияниця; за ред. А.М. Дорохович; НУХТ. - К.: ІНКОС, 2019. - 426 с.: іл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-598-130-6

            В посібнику наведена характеристика сировини, що використовується при розробленні пастильних виробів. Показані методики розрахунків енергетичної, харчової, біологічної цінності показника глікемічності на прикладі рецептурного складу пастили, зефіру, маршмелоу. Також розглядається методика розрахунку простих і складних рецептур з дозволом взаємозамінності сировини при виробництві пастильних виробів.

 

664.6

Х22

            Харчові технології. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів: навч. посіб./ О.В. Самохвалова, З.І.  Кучерук, С.Г. Олійник та ін.; за ред. О.В. Самохвалової; Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - Харків: ФОП Бровін О. В., 2019. - 277 с.: іл. - Бібліогр.: с.276-277 . - ISBN 978-617-77738-55-7

В посібнику викладено інформацію про виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів. Наведено загальну характеристику виробництва, кваліфікацію, асортимент продукції, охарактеризовано сировину, наведено технологічні схеми, описано якість готової продукції, умови і терміни її зберігання, відходи та переробку.

 

Державні стандарти України

 

ДСТУ 4803:2007 Торти і тістечка. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше;чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 22 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.21-22

ДСТУ 4803:2007 Торти і тістечка. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2007. - 22 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.21-22

ДСТУ 4460: 2018     Вироби бісквітні. Загальні технічні умови/ Технічний комітет  стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна". - Вид. офіц. – Увед. на заміну ДСТУ 4460: 2005;чинний від 2019-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 8 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7 

Сфера застосування: стандарт поширюється на бісквітні вироби - борошняні кондитерські вироби, що виготовляють з бісквітного напівфабрикату, перешарованого різними видами начинок або без начинок, з оздобленням або без, глазуровані або неглазуровані.

 

Автореферати  дисертацій

 

664.6

Б 77

Бойдуник, Р. М.  Поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі з використанням нетрадиційної сировини: автореф. дис. ... канд. техн. наук:05.18.15/Р.М. Бойдуник; Львівський торг.-екон. ун-т. - Львів, 2018. - 23 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-21 

В роботі розроблено і запропоновано до виробництва нові вафельні торти з жировими начинками з використанням нетрадиційної сировини: порошків трави гречки, іван-чаю, розмарину, любистку та ягід чорниці, жмихів розторопші, насіння маку, гарбуза та чорного кмину; солоду житнього ферментованого, борошна червоної сочевиці та керобу. Доведено, що використана сировина забезпечує створення нових виробів з поліпшеними органолептичними властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю.

 

Статті періодичних видань

 

Бойдунчик, Р.М. Нетрадиційні компоненти у жирових начинках вафельних тортів/ Р.М. Бойдунчик //Хранение и переработка зерна. - 2017. - №8 (август). -  С. 42-44. - Бібліогр. в кінці ст.

Гук, П. Среди тортов наиболее популярны - классические/ П. Гук //Хлебный и кондитерский бизнес. - 2018. - №5 (июнь). -  С. 46.. - ІПДОНУХТ

Гулевич, Ю. Интересная история создания торта "Киевский"/ Ю. Гулевич //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №9. -  С. 50

Давыдова, Р. Бисквитные массы и безе. Термины, классификация, способы приготовления, применение в тортах, пирожных и другой выпечке/ Р. Давыдова //Продукты и ингредиенты. - 2015. - №4 (апрель). -  С. 16-19.

Давыдова, Р. Свадебные торты/ Р. Давыдова //Продукты и ингредиенты. - 2013. - №10. -  С. 18-20. - Библиогр. в конце ст.

Давыдова, Р. Элементы декора на тортах/ Р. Давыдова //Хлебный и кондитерский бизнес. - 2013. - №6. -  С. 28-29. - Библиогр. в конце ст.

Дослідження піноутворювальних властивостей желатину з солюбілізованими речовиноми для виробництва маршмелоу/ І.С.Пілюгіна та ін.//Харчова наука і технологія. – 2019.– Т.13. – С. 90-97.

Елькина, А. Торты готовят по особым случаям и каждый из них отличается формой и содержимым/ А. Елькина //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012.- №12. -  С. 46-48.

Коваль, А. Голландская основа украинских тортов/ А. Коваль  //Хлебный бизнес. - 2013. - №2. -  С. 30.

Коваль, А. Стылая торжественность: [рынок тортов-мороженого]/ А. Коваль  //Продукты и ингредиенты. - 2011. - №11 (декабрь). -  С. 46-47.

Лебедева, Л.Н. Модные тенденции в оформлении тортов/ Л.Н. Лебедева, Л.С. Букшина //Продукты и ингредиенты. - 2011. - №11 (декабрь). -  С. 22-23.

Пятирикова, Ж. О торте "Птичье молоко" говорят как о советской легенде: [взгляд в историю]/ Ж. Пятирикова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010.- №5. -  С. 54-55

Радзієвська, І.Г. Дослідження споживчих властивостей комбінованих жирових продуктів на прикладі рецептури коржів торту "Наполеон"/ І.Г. Радзієвська //Продукты и ингредиенты. - 2016. - №1-2 (январь-февраль). -  С. 36-38.

Савенкова, Т. Преобразователи в зефире, пастиле, пирожных и тортах/ Т. Савенкова, В.Благодатский, И. Святославова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2008. - №9. -  С. 15-16.

            Торт в чашке. Маффины - перспективное направление рынка //Мир продуктов. - 2015. - №3 (апрель). -  С. 8-9.

 

Добавил: CNTB, 21.07.2022, в категорию Ретрополичка
Просмотров: 189 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0