(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Інноваційні технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі

663

П78

Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр., вип.1(11)/ М-во освіти і науки, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2010. - 503 с: іл., табл. - Бібліогр. в кінце ст.

Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв.  Розглядаються фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів, результати товарознавчих досліджень та експертизи, а також питання підвищення якості як продуктів харчування, так і непродовольчих товарів.  Збірник розраховано на наукових та практичних працівників, викладачів вищої школи, керівників підприємств торгівлі, студентів економічних та торговельних вищих навчальних закладів.

 

663

П78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр., вип.1/ [ редкол.: (відпов.ред.) Черевко О.І.]; М-во освіти і науки України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків: ХДУ харч. та торг., 2005. - 435 с: іл, табл. - Бібліогр. в кінці ст.- Алф.покажч.:с.428-429.

Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглядаються також фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів, результати товарознавчих досліджень та питання підвищення якості продуктів харчування. Збірник розраховано на наукових та практичних працівників, викладачів вищої школи, аспірантів, магістрів, студентів.

 

663

П78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. праць, Вип. 1 (13)/ [ред. кол.: О.І. Черевко; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2011. - Бібліогр. в кінці ст.. -Алф.покажч.: с. 450-451.

Статті збірника присвячені питанням нових технологій продуктів харчування: жирно-кислотний склад виробів із пісочного тіста з використанням нетрадиційної рослинної сировини, збереження свіжості спеціального дієтичного безбілкового хліба, поліпшення споживних властивостей і збереженості печива, використання осмотично діючих речовин для зневоднення фруктових консервів та інші.

 

663

П78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. праць, вип. 1(15)/ ред. О.І. Черевко; М-во освіти і науки , молоді та спорту , ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2012. - 609 с: іл., табл. - Бібліогр. в кінці ст.- Алф. покажч.: с. 599-601

Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв, питання підвищення якості продуктів харчування і непродовольчих товарів.

 

663

П 78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. праць, вип. 2 (16)/ М-во освіти і науки, молоді та спорту України, ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2012. - 429 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

 Алф. покажч.: 423-424

Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглядаються фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів, результати товарознавчих досліджень та експертизи, а також питання підвищення якості продуктів харчування.

 

663

П78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр., вип. 1 (17). Ч.2/ відпов. ред. О.І. Черевко; М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Харків, 2013. - 235 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв, наприклад:виробництво ковбасних виробів із зниженим вмістом нітриту натрія; формування структури соусів-дресингів; апроксимація реограм сухих конфітюрів залежно від терміну зберігання; безпека м'ясних виробів із кістковою добавкою; аналіз харчової та біологічної цінності пудингів функціонального призначення для харчування дітей дошкільного віку; підвищення якості ковбасних виробів за рахунок використання зернобобової сировини та інші.

 

663

П78

                Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. праць, вип.1 (17). Ч.1 / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, ХДУХТ. - Харків, 2013. - 350 с.: рис. - Бібліогр. в кінці ст.

 Алф.  покажч.: с.344-345.

                Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, обладнання харчових виробництв, підвищення якості харчових продуктів, наприклад: нове в технології отримання заморожених ягід та пюре з рекордними характеристиками, нанотехнології дрібнодисперсних хлорофіловмісних рослинних оздоровчих добавок-барвників, кінетика сушіння м'яса яловичини способом змішаного теплопідведення, овочеві страви геродієтичного призначення, застосування модифікованих антиадгезійних композицій у харчовій промисловості, перспективи використання кріоскопічного методу в товарознавчій оцінці замороженої риби та рибної продукції, фізичний механізм гідроструминного розрізання харчових продуктів глибокого замороження та якість розрізу та інше. 

 

64

Н49

Нелепа, А.Є.

                Гігієна і санітарія підприємств ресторанного господарства: навч. посіб. для студ. напр. підгот.  "Харчові технології та інженерія"  спец. "Технології в ресторанному господарстві"/ А.Є. Нелепа, В.Д. Ванханен, С.Б. Литко; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Донец. нац. ун-т екон. і  торг. ім. М. Туган-Барановського, Каф. технології харч.. - 2-е вид.,  допов. і перероб. - Донецьк: ДонНУЕТ, 2012. - 230 с. - Бібліогр.: с.228-229.

У навчальному посібнику приведені основні завдання, які стоять перед гігієною харчування як наукою і харчовою санітарією як підгалуззю профілактичної медицини . Розглянуті фактори зовнішнього середовища та їх вплив на стан здоров'я.

 

64

Е45

                Економіка підприємств торгівлі та ресторанного господарства: ситуаційні завдання з практичних занять з курсу для студ. напр. підготовки 6.030507 "Маркетинг" денної та заочної форми/ уклад. Н.Г. Міценко,  Н.М. Заярна,  О.О. Ільчук; УКООПСПІЛКА, Львівська комерційна академія. - Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2012. - 71 с: табл. - Бібліогр.: с.63-71.

Завдання до практичних занять та плани семінарів повністю охоплюють зміст навчальної програми і повинні допомогти студентам поглибити теоретичні знання з аналітичної і планової роботи на підприємствах торгівлі та ресторанного господарства.

               

64

Е 45

                Економіка підприємств торгівлі та ресторанного господарства: плани семінарів та метод. вказівки для студентів/ уклад.: Н.Г. Міценко,  О.О. Ільчук; Укоопспілка, Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Вид-во Львівського торг.- екон. ун-т, 2016. - 44 с.: табл. - Бібліогр.: с.36-39

 До планів включені теми: торгівля як галузева економічна система та основи її функціонування; ресторанне господарство, його соціально-економічне значення, функції та напрями розвитку; аналіз товарообороту підприємств торгівлі та інші.

 

663

Д21

Дахов, О.Г.

                Моделювання віброакустичних процесів у обладнанні ресторанного господарства: автореф.  дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12 / О.Г. Дахов; М-во освіти і науки України, Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2013. - 19 с.: іл. - Бібліогр.: с.14-17.

Метою роботи є розробка методики моделювання віброакустичних процесів у обладнанні ресторанного господарства для прогнозування й удосконалення віброакустичних характеристик (ВАХ). Моделювання проведено за допомогою чисельного методу кінцевих елементів. Запропоновані конструктивні зміни машин з поліпшенням ВАХ, що захищені патентами України та відповідають вимогам екологічної безпеки підприємств харчування України.

 

663

П18

Парамонова, В.А.

                Удосконалення протирального обладнання підприємств харчування: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ В.А. Парамонова; Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 21 с.: табл. - Бібліогр.: с.17-19

В роботі визначено вплив конструктивних, кінематичних та технологічних параметрів протирального обладнання на показники якості пюреподібних продуктів, навантаження на робочі органи, фактичні технічні характеристики протиральних машин та на величину новоутвореної площі часток. Розроблено практичні рекомендації щодо тонкого подрібнювання варених моркви та буряків.  Розроблено та виготовлено ротор для протиральних машин, що дозволяє забезпечити оптимальний кут нахилу лопаті для кожного виду продукту, не поповнюючи при цьому набір робочих органів додатковими роторами. 

 

64

В67

Волинець, О.О.

                Облік і контроль в інформаційній системі управління зобов'язаннями підприємств ресторанного господарства: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.09/ О.О.Волинець; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 19 с: табл. - Бібліогр.: с. 14-16.

Удосконалено інформаційні технології обліку і контролю зобов'язань та оцінки наслідків відхилень.

 

339

І-31

Іжевський, В.В.

                Інноваційний розвиток роздрібної торгівлі та ресторанного господарства у ринковому середовищі: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04/ В.В. Іжевський; Центральна спілка споживчих товариств України Львівська комерційна академія. - Львів, 2011. - 19 с: табл. - Бібліогр.: с. 13-14.

Обгрунтовано необхідність впровадження інновацій, уточнено категорійно-понятійний апарат інновацій, сформульовано приоритетні напрями щодо розвитку підприємств.

 

64

Ш87

Шталь, Т.В.

                Маркетингові стратегії підприємства ресторанного господарства: автореф. дис...д-ра екон. наук: 08.00.04/ Т.В. Шталь; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк: ДНУЕТ, 2012. - 38 с: рис. - Бібліогр.: с. 32-36

Досліджено основні етапи процесу становлення теорії стратегії. Розкрито особливості різних тлумачень терміну "стратегія", розкрито генезис поняття "маркетингу" і запропоновано власне трактування поняття "ядро бізнесу".

 

64

К82

Кривошей, В.В.

                Трудовий капітал підприємств ресторанного господарства: теорія та методологія управління: автореф. дис... д-ра екон. наук: 08.00.04/ В.В. Кривошей; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 39 с: табл. - Бібліогр.: с.33-37

Наведено наукові результати дослідження, які грунтуються на теоретичних узагальненнях, методичних підходах і науково-практичних аспектах розвитку трудового капіталу.

 

64

К32

Кваша, О.О.

                Управлінський облік затрат, доходів та фінансових результатів операційної діяльності в підприємствах ресторанного господарства: автореф. дис... канд. екон. наук: 09.00.09/ О.О.Кваша; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків: ХДУХТ, 2011. - 22 с: рис. - Бібліогр.: с. 16-18

В роботі досліджено і узагальнено основні проблеми, тенденції та особливості розвитку підприємств ресторанного бізнесу в Україні.

 

64

К64

Коноваліхіна, Т.О.

                Облік та аналіз у системі управління операційною діяльністю підприємств ресторанного господарства: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.09/ Т.О.Коноваліхіна; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. - К., 2011. - 19 с: рис. - Бібліогр.: с.15-17.

Обгрунтовано застосування інструментарію стратегічного аналізу для прийняття стратегічних рішень у сфері мережевого ресторанного бізнесу.

 

64

О-75

                Основи кулінарної майстерності. Кредитно-модульна система організації навчального процесу: завдання до лаб. робіт, самостійної роботи і тести для студ./ уклад.: І.В. Донцова,  М.К. Турчиняк,  В.Т. Лебединець; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Львівська комерц. академія, 2011. - 173 с: іл

У посібнику викладено теоретичні та практичні питання, що допомагають студентам поглибити знання, здобути комплекс практичних навичок у сфері готельно-ресторанної справи, оформлення кулінарних виробів та декорування ресторанної продукції .

 

64

П 99

П'ятницька, Г.Т.

                Інноваційні ресторанні технології: основи теорії: навч. посіб./ Г.Т. П'ятницька, Н.О. П'ятницька. - К.: Кондор, 2013. - 248 с.: рис., табл.

У навчальному посібнику розкрито сутність інновацій та інноваційного процесу, подано характеристику сфери інноваційної діяльності, розкрито процес створення і освоєння прогресивної виробничої технології , проектування продукції та послуг, розглянуто методику оцінювання інноваційних переваг та ефективності інновацій.

 

663

Р64

                Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 22 травня 2014 р., м. Харків : у двох ч. , Ч.1/ М-во освіти і науки України, Харківська обл. держ. адміністрація, ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2014. - 342 с.: іл.

Перша частина матеріалів конференції містить тези доповідей з інноваційної технології харчової продукції та функціональних оздоровчих продуктів, формування і контролю якості товарів; митних експертиз товарів; удосконалення процесів та обладнання харчових виробництв. Розглянуто результати функціональних досліджень у галузі хімічних, фізичних, математичних методів дослідження продуктів харчування. Велику увагу приділено проблемам управління якості та екологічної безпеки.

 

663

Р64

                Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 22 травня 2014 р., м. Харків : у двох ч., Ч.2/ М-во освіти і науки України, Харківська обл. держ. адміністрація, ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2014. - 386 с.: іл. - ISBN 978-966-405-329-4

                Друга частина матеріалів конференції містить тези доповідей із бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту; питань фінансово-кредитної системи України; економіки, маркетингу, менеджменту підприємств харчування та торгівлі. Велику увагу приділено науковим основам гуманітарної підготовки фахівців підприємств харчових виробництв, а також інформаційним технологіям у науці  та навчальному процесі.

 

663

Р64

                Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.- практ. конф., 14 травня 2015 р., м.Харків: у 2-х частинах. Частина 1/ М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2015. - 341 с.: табл.

 Перша частина містить тези доповідей з інноваційних технологій харчової продукції та функціональних оздоровчих продуктів, формування і контролю якості товарів, митних експертиз товарів, удосконалення процесів та обладнання харчових виробництв. Розглянуто результати фундаментальних досліджень у галузі хімічних, фізичних, математичних методів дослідження продуктів харчування. Велику увагу приділено проблемам управління якості та екологічної безпеки.

 

663

Р64

                Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 14 травня 2015 р., м. Харків: у 2-х частинах. Частина 2  / М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Харків: ХДУХТ, 2015. - 340 с.

Друга частина містить тези доповідей із бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, питань фінансово-кредитної системи України, економіки, інновацій, маркетингу, фінансів, менеджменту підприємств харчової галузі та ресторанного господарства.

 

64

З-79

Золин, В.П.

                Технологическое оборудование предприятий общественного питания: Учеб. для нач. проф. образования; Учеб пособие для сред. проф. образования/ В.П. Золин; М-во образования РФ, Ин-т развития проф. образования. - М.: ИРПО: Изд. центр "Академия", 2000. - 256 с.: табл., рис. - Библиогр.: с.249.

Учебник предназначен для  обучения поваров и кондитеров в учреждениях начального профсоюзного образования. В учебнике рассматриваются основные виды технологического оборудования предприятий общественного питания отечественного и импортного производства.

 

Добавил: CNTB, 10.07.2017, в категорию Тематичні виставки
| Теги: економіка, обладнання, Технології, ресторанне господарство
Просмотров: 759 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0