(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Надходження літератури у 2017 році

Надходження літератури у 2017 році

663

В 42

Визначення температурних та електричних характеристик зразків харчових барвників: метод. вказівки до контрольної роботи з дисципліни "Безпека харч. продуктів та продовольчої сировини"/ уклад.: В.В. Себко,  Т.Б. Новожилова; М-во освіти і науки України, Нац. техн. ун-т "Харківський політехнічний інститут". - Харків: НТУ "ХПІ", 2016. - 34 с. - Бібліогр.: с. 29-30

В методичних вказівках подається методика розрахунків електричних та температурних параметрів зразків харчових барвників, допустимі рівні яких надано у державних нормативних документах та які використовуються при виготовленні твердих, сипких та рідинних харчових продуктів, а також визначення очікуваних значень сигналів трансформаторного вихорострумового перетворювача, на основі якого здійснюється реалізація цієї методики.

339

В 60

Внутрішня торгівля України: моногр./ А.А. Мазаракі , В.Д.  Лагутін, А.Г. Герасименко; за заг. ред. А.А. Мазаракі ; КНЕУ. - К.: КНЕУ, 2016. - 864 с.: іл. - ISBN 978-966-629-788-7

У монографії здійснено комплексне обгрунтування теоретичних і прикладних засад функціонування і динаміки внутрішньої торгівлі, розкрито економічний зміст і механізми управління, а також регулювання внутрішньої торгівлі в сучасний період розвитку національної економіки в умовах глобалізації. Особливу увагу приділено економічному, фінансовому та інституційно-організаційному аналізу трансформації внутрішньої торгівлі.

332

Г 14

Гайдуцький, П.І. НеЗабуті реформи в Україні. 1991-2017/ П.І. Гайдуцький. - К.: ДСК , 2017. - 852 с. -

В книзі висвітлено стан, результати і проблеми здійснення економічних реформ в Україні за роки незалежності. Аналіз здійснено за розділами: влада, реформи, результати; кризи - виклики для реформ; конституційна реформа; інституціональна реформа; реформа власності; грошово-банківська реформа; підприємницько-дерегуляційна реформа; податкова реформа; фінансово-бюджетна реформа; реформа промисловості; реформа енергетики; аграрна реформа; інвестиційно-інноваційна реформа; соціальні реформи; житлово-комунальна реформа; реформи і державність.

330

Д 13

Давимука, С.А. Регіональні інноваційні екосистеми: напрями розбудови в умовах європейської інтеграції: моногр./ С.А. Давимука, Л.І. Федулова; ДУ "Ін-т регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього НАН України". - Львів: Апріорі, 2016. - 464 с.: рис., табл.

В монографії проаналізовано європейський досвід формування регіональних інноваційних екосистем. Представлено результати дослідження процесу розбудови регіональних інноваційних екосистем України в умовах євроінтеграційних вимог. Визначено напрями та розроблено механізми активізації процесу формування сучасних регіональних інноваційних екосистем в Україні.

64

Е 45

Економіка підприємств торгівлі та ресторанного господарства: плани семінарів та метод. вказівки для студентів/ уклад.: Н.Г. Міценко,  О.О. Ільчук; Укоопспілка, Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Вид-во Львівського торг.- екон. ун-т, 2016. - 44 с.: табл. - Бібліогр.: с.36-39

До планів включені теми: торгівля як галузева економічна система та основи її функціонування; ресторанне господарство, його соціально-економічне значення, функції та напрями розвитку; аналіз товарообороту підприємств торгівлі та ініші.

03 (477)

Е 64

  Енциклопедія Сучасної України/ НАНУ, Наук. т-во ім. Шевченка, Ін-т енцикл. дослідж. НАН України. - К.: Ін-т енцикл. дослідж. НАН України

Том 16: Куз - Лев/ гол. ред. колегія 16 тому: І.М.  Дзюба,  А.І. Жуковський,  М.Г. Железняк. - 2016. - 712 с.: іл. - ISBN 978-966-02 -7998-8 (Т. 16)

Енциклопедія Сучасної України - перше багатотомне видання про Україну у всіх її вимірах від початку 20 століття до сьогодення. Енциклопедія подає цілісний образ новітньої України в подіях, інституціях, установах, поняттях, особах. Охоплює всі сфери життя в Україні, відображає сучасні погляди на історичні події та постаті.

03 (477)

Е 64

 Енциклопедія Сучасної України/ НАНУ, Наук. т-во ім. Шевченка, Ін-т енцикл. дослідж. НАН України. - К.: Ін-т енцикл. дослідж. НАН України

Том 17: Лег - Лощ/ гол.  ред. колегія 17 тому: І.М.  Дзюба,  А.І. Жуковський,  М.Г. Железняк. - 2016. - 712 с.: іл. - ISBN 978-966-02-7999-5 (Т.17)

 Енциклопедія Сучасної України - перше багатотомне видання про Україну у всіх вимірах від початку 20 століття до сьогодення. Енциклопедія подає цілісний образ новітньої України в подіях, інституціях, установах, поняттях, особах. Охоплює всі сфери життя в Україні, відображає сучасні погляди на історичні події та постаті.

54

З-14

 Загальна і неорганічна хімія: метод. вказівки для студ. напряму підготовки "Харчові технології та інженерія"/ уклад.: О.М. Заверуха,  Я.П. Скоробогатий; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Вид-во Львівської комерц. академії, 2016. - 140 с. - Бібліогр.: с.124-126

Методичні вказівки укладені відповідно до чинних хімічних програм для студентів товарознавчо-комерційних спеціальностей, дають змогу ознайомитися з основними методами дослідження сировини та матеріалів для подальшого їх перетворення в продукти та товари.

632

З-38

Захист посівів пшениці озимої від хвороб та шкідників: метод. рекомендації/ за ред. Г.М. Ковалишина; Миронівський ін-т пшениці ім. В.М. Ремесла НААН. - Миронівка: ЦП "Компринт", 2016. - 37 с.: іл. - Бібліогр.: с.31-35

В брошурі подані поради з питань захисту рослин, що відіграє важливу роль для інтенсифікації рослинництва,  нарощування виробництва зерна, підвищення ефективності зернового комплексу України.  

32 (477)

З-48

Зелена книга з питань захисту критичної інфраструктури в Україні: зб. матеріалів міжнар. експертних нарад/ упоряд.: Д.С. Бірюков,  С.І. Кондратов, за заг. ред. О.М. Суходолі; Нац. ін-т стратегічних дослідж.. - К.: Фенікс, 2016. - 176 с.: рис., табл.

Представлено низку аналітичних матеріалів з питань захисту критичної інфраструктури в Україні, висвітлено актуальні питання створення нормативних, організаційних і методологічних основ у цьому безпековому напрямі. Представлено Зелену книгу  з питань захисту критичної інфраструктури в Україні. Увійшли також  окремі доповіді і повідомлення  учасників  міжнародних експертних нарад  з питань захисту  критичної інфраструктури.  До питань захисту критичної інфраструктури відноситься протидія загрозам розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення,  терористичні загрози, гібридні війни, захист критично важливої для забезпечення життєдіяльності держави інфраструктури. Доповіді подано українською та англійською мовами.

330

І - 66

 Інноваційна діяльність та трансфер технологій: навч. посіб./ М.Ф. Дмитриченко, М.М. Дмитрієв, С.О. Корітчук и др; Нац. транспорт. ун-т. - К.: НТУ, 2016. - 98 с.: іл. - Бібліогр.: с.96-97 . - ISBN 978-966-632-246-6

В навчальному посібнику висвітлюється сутність та поняття інноваційної діяльності, інтелектуальної власності та трансферу технологій. Розкриті основні аспекти законодавчої бази державного регулювання діяльності у сфері трансферу технологій.

016:63

І-66

Інноваційний розвиток АПК України: наук.-допом. бібліогр. покажч. за 2008-2016 рр./  уклад. А.В. Луговська; ДНТБ України. - К.: ДНТБ України, 2016. - 86 с.

Науково-допоміжний бібліографічний покажчик вміщує бібліографічні описи книг, журнальних статей та статей із збірників наукових праць, матеріалів конференцій та авторефератів дисертацій, що публікувалися протягом 2008-2016 рр. і  висвітлюють комплекс питань з інноваційного розвитку агропромислового комплексу України.

664.6

І-66

Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів: моногр./ В.І. Дробот, А.М. Грищенко, О.Д. Тесля и др. - К.: Кондор, 2016. - 242 с.: іл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-7278

У монографії представлено теоретичні дослідження, експериментальні матеріали та практичні розробки авторів щодо технології діабетичних хлібобулочних виробів з пшеничного борошна, оздоровчих виробів з житньо-пшеничного борошна та дієтичних безглютенових, а також викладено аспекти застосування мезофільних заквасок і підкислювачів з метою прискорення технологічного процесу та поліпшення якості виробів.

331

К 59

Козуб, І.Г. Актуальні проблеми трудового права України: навч. посіб./ І.Г. Козуб; Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. - Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2017. - 208 с. - Бібліогр. в кінці розд.

Навчальний  посібник містить робочу програму з навчальної дисципліни зі списком літератури, нормативно-правові акти, методичні вказівки до самостійного вивчення курсу, перелік питань для самоконтролю.

339

К 64

Конкурентоспроможність підприємства: тести, метод. вказівки та завдання для студ./ уклад.: Р.Л. Лупак. - Львів: Вид-во Львівського торг.- екон. ун-та , 2016. - 137 с.: табл. - Бібліогр. в кінці розд.

 Методичні вказівки розроблені з метою надання студентам теоретичних знань та практичних навичок щодо управління конкурентоспроможністю підприємств за сучасних умов господарювання. Наводяться приклади зі сфери торгівлі та ресторанного бізнесу.

664.6

Л 72

Лозова, Т.М. Наукове обгрунтування поліпшення споживних властивостей борошняних кондитерських виробів з використанням природної нетрадиційної сировини: моногр./ Т.М. Лозова, І.В. Сирохман; Центр. спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Львівський торг.-екон. ун-т, 2017 . - 328 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.255-327 . - ISBN 978-617-602-182-7

В монографії викладено теоретичні та експериментальні положення щодо поліпшення споживних властивостей та збереженості борошняних кондитерських виробів. Висвітлено узагальнення комплексних досліджень вчених стосовно формування споживних властивостей та збереженості за процесами окислювального характеру і черствіння в борошняних кондитерських виробах. Наведені результати впливу природних нетрадиційних видів сировини на оптимізацію харчової, біологічної цінності, підвищення стійкості проти окислення та черствіння у виробах.

 

663

Л 72

Лозовський, А.П. Основи технологічного проектування промислових підприємств переробних галузей: навч. посіб./ А.П. Лозовський, О.М. Іванов, Т.В. Самойленко. - Суми: Університетська книга, 2017. - 320 с.: рис., табл.. - Бібліогр.: с.315-319 . - Корот. термін. слов.: с.302-314. - ISBN 978-966-680-723-9

У посібнику викладено основи технологічного проектування процесів переробки сировини рослинного та тваринного походження. Висвітлені питання щодо характеристики та оцінки традиційних та прогресивних технологій та методології їх розробки. Наведено основні аспекти проектування та техніко-економічного обгрунтування переробних підприємств та підприємств консервної промисловості з урахуванням норм і правил нормативно-технічної документації та галузевих держстандартів.

 

50

Л 93

Людина та довкілля. Проблеми неоекології: [зб. ст.], №1-2 (27)/ Костріков , Н.В. Максименко, А.Н. Некос; гол. ред. О.М. Крайнюков; ХНУ імені В.Н. Каразіна. - Харків: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2017. - 156 с.: рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст.

Представлені результати досліджень в області географії, екології та охорони навколишнього середовища. Висвітлюються питання теорії й практики аналізу, оцінки та оптимізації стану навколишнього середовища, а також фактори і наслідки антропогенного впливу на довкілля; розглядаються питання екологічного менеджменту, безпеки і освіти.

 

 

663

М 34

Матеріалознавство та матеріали у харчовій промисловості: підруч./ В.А. Косенко, Н.Ф. Кущевська, С.В. Кадомський и др; Відкритий міжнар. ун-т розвитку людини "Україна", Інж. - технол. ін-т. - К.: Університет "Україна", 2017. - 298 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.284-285 . - ISBN 978-966-388-545-2

У підручнику наведено основні положення загального матеріалознавства, охарактеризовано властивості, структуру і застосування сталей, чавунів, кольорових металів та їх сплавів, полімерів, неорганічних матеріалів, наноматеріалів та композиційних матеріалів, які використовуються в харчовій промисловості.

 

663

М 54

Методи контролю продукції тваринництва та рослинних жирів: навч. посіб./ О.І. Черевко, Л.Р. Димитрієвич, Л.Г. Зіборова и др; за заг. ред. Л.М. Крайнюк. - 2-е вид., перероб. і доп. . - Суми: Університетська книга, 2017. - 300 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.297-299 . - ISBN 978-966-680-404-7

В навчальному посібнику викладено методологічні основи оцінювання, їх законодавчу базу, показники якості харчової продукції, методи вимірювання та основи контролю якості. Розглянуто методологію добору проб харчової продукції під час контролю.

 

663

М 54

Методи контролю якості харчової продукції: навч. посіб./ О.І. Черевко, Л.М. Крайнюк, Л.О. Касілова и др; за заг. ред. Л.М. Крайнюк. - Суми: Університетська книга, 2017. - 512 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.500-504 . - ISBN 978-966-680-583-9

У посібнику висвітлено загальні підходи та правову базу контролю якості харчової продукції, охарактеризовано нормативні показники та методи їх вимірювання, описано методологію добору проб харчової продукції під час контролю. Описані методи контролю якості продукції тваринництва та рослинних жирів, хлібобулочних, кондитерських виробів, безалкогольних напоїв, харчових концентратів.

 

339

М11

Міжнародні економічні відносини:  завд. та  метод.  рек.  для  семінар. занять і самостійної роботи / уклад.: В.О. Шевчук,  Н.І. Черкас,  М.М. Чех; Укоопспілка, Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Вид-во Львівського торг.- екон. ун-т, 2016. - 116 с. - Бібліогр.: с.106-116

Навчальний курс допомагає сформувати цілісний огляд використання інструментів економічної політики та визначити їх практичне застосування для аналітичного пояснення економічних процесів: аналіз економічного потенціалу, структура господарського комплексу та  експорту-імпорту відмінних національних моделей економічного розвитку, заcади складання платіжного балансу, особливості систем обмінного курсу та інші.

 

32

О-75

Особливості інформаційного забезпечення національного консенсусу в сучасній Україні: монографія/ ред. В. Попик,  О. Онищенко,  В. Горовий; НАН України, Нац. б-ка України ім. Вернадського. - Київ, 2016. - 220 с. - Бібліогр.: с. 198-218. - ISBN 978-966-02-8010-6

У монографії розглядаються проблеми розвитку національного консенсусу в Україні в контексті входження її в інформаційне суспільство, трансформації національного  інформаційного простору, зростаючого впливу цього чинника на внутрішньо-український та міжнародний інформаційний обмін. Орієнтована на науковців, практиків у сфері інформатизації.

 

664.6

П 69

Практикум з технологічних розрахунків у хлібопекарському виробництві: навч. посіб./ В.І. Дробот, В.Г. Юрчак, Л.Ю. Арсеньєва и др; за ред. В.І. Дробот. - К.: Кондор, 2016. - 330 с.: табл. - Бібліогр.: с.280-282 . - Предм. покажч.: с.322-324. -  ISBN 978-617-7278-70-1

У навчальному посібнику викладено теоретичні основи і сутність розрахунків у хлібопекарському виробництві. Наведено методичні вказівки до виконання типових розрахунків у технології хлібобулочних виробів за стадіями технологічного процесу: під час підготовки сировини до виробництва; розрахунку рецептур за різних способів приготування тіста; технологічного обладнання; первинного обліку виробництва; у технохімконтролі галузі.

 

50

С 80

Стійкість екосистем до радіаційних навантажень: моногр./ І.В. Матвєєва, С.І. Азаров, Ю.О. Кутлахмедов, О.В. Харламова; Нац. авіаційний ун-т. - К.: НАУ, 2016. - 395 с.: рис. - Бібліогр.: с.355-391 . - ISBN 978-966-932-007-0

У монографії наведено результати дослідження і моделювання радіоекологічних процесів на основі розроблених ідей теорії радіоємності й надійності. Проаналізовано радіаційний стан лісових масивів під час пожеж, наведено математичну модель лісової пожежі, проведено моделювання викиду радіоактивних продуктів згоряння із зони лісової пожежі, а також розрахунок дозових навантажень радіаційного ризику для населення. Запропоновано геоінформаційну систему підтримки прийняття рішень із локалізації та ліквідації лісових пожеж для мінімізації радіоекологічних наслідків.

 

339

Т 33

Теоретико - методичні засади та прикладні механізми державного регулювання розвитку внутрішньої торгівлі: моногр./ П.О. Куцик, М.Ю. Барна, Т.Г. Васильців и др. - Львів: Вид-во Львівського торг.- екон. ун-ту , 2016. - 378 с.: рис., табл. - ISBN 978-617-602-191-9

В монографії розкрито теоретичні основи державного регулювання розвитку внутрішньої торгівлі. Узагальнено методичні положення щодо формування та реалізації механізмів державного регулювання розвитку внутрішньої торгівлі, їх інструментів та засобів. Проаналізовано стан і тенденції розвитку внутрішньої торгівлі на сучасному етапі розвитку України. Визначено стратегічні пріоритети та механізми державного регулювання розвитку внутрішньої торгівлі.

 

633.1

Т 38

Технологія виробництва насіння пшениці м'якої озимої та ярої. Методичні рекомендації/ за ред.: А.А. Сіроштана,  В.П. Кавунця; Миронівський ін-т пшениці ім. В.М. Ремесла НААН. - Миронівка: ЦП "Компринт", 2017. - 85 с.: табл. - Бібліогр.: с.84-85

 Методичні рекомендації розроблені на основі досліджень Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла, інших наукових установ та узагальнення передового досвіду кращих господарств Київської області. Методичні вказівки подані до вивчення дисципліни "Фізика", розглядаються  фізичне моделювання, методи фізичних досліджень, фізичні величини, інновації в теорії та практиці фізичних досліджень, їх роль у вирішенні глобальних проблем людства.

 

66

Ф 94

Фундаментальные проблемы создания новых веществ и материалов химического производства/ Нац. акад. наук Украины. - К.: Академпериодика, 2016. - 312 с.: ил. - Библиогр. в конце ст. - ISBN 978-966-368-320

Обобщены основные результаты научных исследований и научно-технических разработок в рамках целевой комплексной программы. Создан ряд принципиально новых химических веществ и материалов, основанных на новых, экологически благоприятных энерго- и ресурсосберегающих технологиях, для разных отраслей промышленности и социальной сферы. Разработка новых малотоннажных, наукоемких веществ и материалов будет способствовать структурной перестройке химического комплекса Украины.

 

663

Х22

Харчова хімія: метод. вказівки для студ. напряму підготовки "Харчові технології та інженерія"/ уклад.: І.Г. Породко,  Я.П. Скоробогатий,  О.М. Заверуха; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Вид-во Львівської комерц. академії, 2016. - 115 с.: табл. - Бібліогр.: с.115 

 Методичні вказівки надають студентам допомогу по засвоєнню дисципліни, до завдань якої входить вивчення хімічного і компонентного складу сировини, напівфабрикатів і готових харчових продуктів. До лабораторних робіт подаються теми: білки, вуглеводи, харчові кислоти, ліпіди, ферменти, вітаміни, харчові та біологічно активні добавки, харчова цінність продуктів харчування.

 

663

Х 22

Харчова хімія: метод. вказівки до лаб. робіт, завдання для студентів/ уклад.: І. Г. Породко,  Я.П. Скоробогатий,  О.М. Заверуха; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Львівська комерц. академія, 2016. - 111 с. - Бібліогр.: с. 110

Метою методичних вказівок є ознайомлення студентів із методами оцінювання якості продуктів на базі експериментальних досліджень: вивчення хімічного і компонентного складів сировини, напівфабрикатів і готових харчових продуктів, закономірностей хімічних перетворень при зберіганні, переробці харчової сировини.

 

628

Х 46

Химия и технология воды, Т.39. №1/ редкол.: Н.Т. Картель,  В.П. Кухарь,  В.С. Подгорский,  В.Д. Романенко,  В.В. Стрелко; Ин-т коллоидной химии и химиии воды им. А.В. Думанского. - К., 2017. - 115 с.: рис., табл. - Библиогр. в конце ст.

Брошюра содержит следующие разделы: физическая химия процессов обработки воды, технология водоподготовки и деминерализации вод, биологические методы очистки воды, природные воды.

 

628

Х 46

Химия и технология воды, Т.39. №2/ редколлегия: Н.Т. Картель,  В.П. Кухарь,  В.С. Подгорский,  В.Д. Романенко,  В.В. Стрелко; Ин-т коллоидной химии и химиии воды им. А.В. Думанского. - К., 2017. - 225 с.: рис., табл. - Библиогр. в конце ст.

Брошюра содержит следующие разделы: теоретические основы технологии и обработки воды, физическая химия процессов обработки воды, технология водоподготовки и деминерализации вод, биологические методы очистки воды.

 

338

Ш 26

Шаров, І. Від мрії - до дії !/ І. Шаров. - К.: Арт Економі, 2016. - 188 с.: іл. - Бібліогр.: с.184-186 . - ISBN 978-617-7289-19-6

 Книга розповідає про тенденції розвитку сучасної економіки, подолання кризових ситуацій. Висвітлюється досвід деяких країн світу, які мали труднощі в розбудові економіки. Подаються поради - роздуми, як Україні розірвати коло негараздів, стати на повен зріст і влаштувати гідне життя країни та її народу.

 

61

Ш 36

Шебанова, В.І. Феноменологія харчової поведінки у континуумі "норма-патологія": моногр./ В.І. Шебанова. - Херсон: ПП Вишемирський В.С., 2016. - 610 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.549-586

У монографії висвітлюється ряд найважливіших теоретичних і практичних підходів до дослідження харчової поведінки як психосоматичного синдрому, котрий охоплює континуум "норма-патологія".  Представлена авторська модель психокорекційної програми з нормалізації харчової поведінки, зокрема, психодіагностичні та психокорекційні можливості сучасних психотехнологій щодо проблеми харчової поведінки людей.

 

664.1 (091)

Ш 37

Шевчук, Г.В. Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості. 90-річчю з дня заснування присвячується/ Г.В. Шевчук, З.М. Ходаковська, А.Я. Гербут. - К.: Основа, 2016. - 416 с.: іл. - Бібліогр.: с.407-413 . - ISBN 978-966-699-865-4

 Авт. на обкл. не вказані

 Видання присвячено до 90-річчя Українського  науково-дослідного інституту цукрової промисловості - головного наукового центру цукрової галузі. Книга знайомить з історією створення інституту і його багаторічною науковою діяльністю. Описані дослідження, які включають увесь цикл виробництва цукру з цукрових буряків від приймання сировини до одержання готової продукції, створення нових технологій та обладнання, механізацію і автоматизацію виробництва, охорону праці, дослідження проблем економіки, організації  і виробництва. Книга містить розділи, присвячені підготовці наукових кадрів, міжнародним зв'язкам; подані відомості про нагороди і відзнаки колективу та окремих працівників. Книга ілюстрована фотографіями з архівних документів, книжок, періодичних видань. 

 

Добавил: CNTB, 22.01.2018, в категорию Тематичні виставки
Просмотров: 716 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0