(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Бродский М.С., Кохан В.С., Шапиро И.А. Товароведение пищевых продуктов. Ленинград: Ленснабтехиздат, 1933.- 784 с.: ил.

 

Продовжується екскурс в галузь товарознавства виданням 30-х років 20 століття.

 

 

Бродский М.С., Кохан В.С., Шапиро И.А. Товароведение пищевых продуктов. Ленинград: Ленснабтехиздат, 1933.- 784 с.: ил.  

 

 

 

 

 

 

Видання має 10 розділів, класичний виклад матеріалу. В першому розділі подається характеристика зерна, зернових товарів (крупи, хліб, борошно, макарони, локшина ).

Другий розділ «М’ясо та продукти його перероблення».

Третій: «Риба та рибні товари»

Четвертий : «Молоко та молочні продукти». Подається характеристика молока, вершків, сметани, молочних дієтичних продуктів, масла, сирів.

Розділ п’ятий подає характеристику рослинних олій. Поширений на той час спосіб виявлення природи походження чи свіжості рослинних олій різноманітними реактивами, під дією яких олія фарбується тим чи іншим кольором. При цьому використовувалася проба Лібермана-Фохта. Для цього потрібно взяти  3 краплі досліджуваної олії, додають дуже охолоджену суміш з 20 крапель хлороформу, 40 крапель оцтового ангідриду та

3 крапель сірчаної кислоти. При цій пробі відбувається офарбовування реактивної суміші. Якісна лляна олія повинна мати зелений колір, конопляна – синьо-зелений, кукурудзяна – синьо-зелений, кунжутна - зелений, оливкова - синьо-зелений з переходом в смарагдово-зелений.

Великий розділ «Овочі та фрукти», дає повну товарну характеристику овочів, грибів, фруктів, горіхів, консервованих плодів та овочів, їх сортування, зберігання, транспортування.

 

Окремий розділ подає інформацію про курячі яйця. В розділі «Цукор та цукромісткі товари»  -  характеристика цукру, крохмалю, кондитерських  виробів, меду.

Розділ «Смакові товари» подає оцінку та дослідження чаю, кави, какао, виноградних  вин.

Останній розділ «Прянощі» характеризує перець, гірчицю, гвоздику, корицю, ваніль, лавровий лист, оцет, сіль.

 

Бажаючих більш докладно ознайомитися з книгами запрошуємо до нашої бібліотеки. 

 

 

Добавил: CNTB, 12.04.2017, в категорию Рідкісні книги
Просмотров: 818 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.5