(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Рецептуры, технические условия и методики техно-химического контроля пищевой продукции

ЮВІЛЕЙ КНИГИ

Рецептуры, технические условия и методики техно-химического контроля пищевой продукции/Под ред. Д.Л. Фарфурака и др.; Укопромсовет, Науч-эксперим. лаб.– К.; М.:КОИЗ, 1939. - 443 с.

До уваги користувачів пропонуємо переглянути наш захід – Ювілей книги, якій виповнилося 80 років з часу видання. Це історична цікавинка для працівників харчової галузі. Не відкидаймо добрих справ фахівців минулого, їх досвід, на наш погляд, можна доповнювати сучасними технологіями.

Історія створення цього видання наступна. В 1938 році Українська нарада працівників харчової промисловості промкооперації для забезпечення випуску доброякісної продукції прийняла рішення про необхідність розробки так званих ВЄСТів, поскільки потреба в технічних умовах для виробництва давно назріла. Це завдання було доручено Центральній науково-експериментальній лабораторії Укопромради. Для кінцевого редагування та рецензії ВЄСТи були передані Інституту хімічної технології Академії наук УРСР, Академії Наук, та Наркомвнуторгу УРСР.

До змісту ВЄСТів входили: назва та характеристика продукту, рецептура, якісні показники продукту, маркування, короткий опис технологічного процесу. Лабораторією Укопромради було розроблено 151 ВЄСТ на кондитерські вироби та 20 ВЄСТів на безалкогольні напої, сиропи, газовані води. Всі ВЄСТи розбиті на 5 груп: карамельна, цукеркова, фруктово-варильна, кондитерські мучні вироби, морозиво. Для прикладу можна назвати ВЄСТи  з цього збірника: «Карамель «Каштанчик», «Кос-халва», «Горіх заливний» , «Коринка», «Горіхова плитка», «Фруктова плитка» та інші.

До окремого розділу подана «Єдина методика з техно-хімічного контролю кондитерського та безалкогольного виробництв», що включає інструкції, технологічні таблиці.   

 

Добавил: CNTB, 29.09.2019, в категорию Рідкісні книги
Просмотров: 608 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0