(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Міжнародний день ескімо

Саме 24 січня 1922 року американському кондитеру Хрістіану Нельсону був виданий патент на солодкий винахід, якому автор дав назву ескімо-пай – Ескімоський пиріг. І хоч через сім років теж саме Патентне Бюро в Сполучених Штатах відібрало в Нельсона цей патент, визнавши своє перше рішення помилковим, назва ескімо-пай залишилась. За іншою версією, назву ЕСКІМО морозиво в шоколаді одержало завдяки французам, яким трикотажний дитячий комбінезон нагадував шкіряний одяг ескімоса. Цей дитячий одяг  вони так і назвали – ескімо. Але паличка для зручності ласування в глазурованому шоколадом брикеті з”явилася лише в 1934 році. І вже в середині 30-х років двадцятого ст. цей новий сорт морозива одержав прихильників в багатьох країнах світу і своєї популярності не втрачає і сьогодні. Щорічно 24 січня весь світ відзначає «холодне солодке свято» - Міжнародний день ескімо.

 

Пропонуємо нашим користувачам книжкову виставку і список літератури з історії, техніки і технології виробництва ескімо в розділі "Репрезентація фонда. Тематичні виставки".

 

Радимо, також, завітати на рубрику «Рідкісні книги», де демонструється книга Гуго Г. Зоммера «Теория и практика производства мороженого», видана в 1937 році.   

Добавил: CNTB, 23.01.2017