(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Видано в незалежній Україні

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР проголосила Україну незалежною демократичною державою. З 1992 року День Незалежності став державним святом. У 2021 році Україна відзначає ювілей своєї незалежності - 30 років. Мрія кожного українця - мирна, незалежна країна, про яку можна з гордістю і любов'ю сказати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

На жаль, бібліотечна галузь в Україні за останні роки відстала від інших країн і потребує значних змін. Діючий нині Закон України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" був прийнятий у 1995 році і потребує осучаснення. За сприяння Комітету Верховної Ради України з гуманітарної та інформаційної політики 2 лютого 2021 року до парламенту був внесений Проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" № 5002. Питання вдосконалення процедур оновлення книжкових фондів, впровадження в бібліотеках інформаційних систем, визначення нових компетенцій бібліотекарів потребують рішення.   

У березні 2016 року, після тривалого періоду обговорень, Кабінетом Міністрів схвалена Стратегія розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року "Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку". Стратегія розроблена Міністерством культури України спільно з Українською бібліотечною асоціацією і спрямована на вдосконалення нормативно -правової бази щодо діяльності бібліотек і  врегулювання стандартів бібліотечно - інформаційної галузі для підвищення ефективності роботи бібліотек та інтеграції українських бібліотек у світовий інформативний простір.

Кожна галузева бібліотека прагне надавати своїм користувачам сучасні бібліотечно - інформаційні послуги та продукти і робити свій внесок у розвиток виробничої і наукової діяльності фахівців. Здобуття Україною незалежності у 1991році сприяло можливості поповнювати  бібліотечні фонди україномовною спеціалізованою літературою.

ЦНТБ вітає своїх користувачів з 30-річчям Незалежності України і пропонує ознайомитись із списком літератури,  до якого увійшли книги видані в незалежній Україні у 1991 - 2021 р.р. Кожний рік представлений одним цікавим виданням з фонду бібліотеки.

http://cntb.at.ua/load/starodruki/30_richchja_nezalezhnosti_ukrajini/5-1-0-1484

 

На сайті можна відвідати тематичну виставку "Українські видавництва - харчовикам" та переглянути матеріали в інших рубриках.

 

 

http://cntb.at.ua/load/starodruki/svyt_nauki/5-1-0-896

http://cntb.at.ua/publ/zagalni_pitannja_kharchovoji_promislovosti_tematichni_spiski/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam/35-1-0-690

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam_vip_1/2-1-0-529

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam_vip_2/2-1-0-534

http://cntb.at.ua/load/vistavki_novikh_nadkhodzhen/ukrajinski_vidavnictva_kharchovikam_vip_3/2-1-0-538

http://cntb.at.ua/load/starodruki/ukrajinski_virobniki_kharchovikam_do_mizhnarodnogo_dnja_ridnoji_movi/5-1-0-801

 

 

 

Добавил: CNTB, 23.08.2021