(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ХІХ міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Мандруючі зірки» в Києві

З 7 по 12 вересня 2016 року у Києві відбувся ХІХ Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Мандруючі зірки», присвячений творчості видатного класика єврейської літератури Шолом-Алейхема. В рамках фестивалю були показані п’єси відомих авторів.

Вистава «Остання розповідь і все тут…» за творами сучасного ізраїльського письменника Етгара Керета була презентована у бібліотеці єврейської літератури ім.Ошера Шварцмана акторами аматорського колективу  «Studio Ш-А». П’єса присвячена вічним темам добра і зла, любові та ненависті.

Для бібліотеки та її відвідувачів найважливіше – зустріч із друкованим словом, книгою. Якщо ж персонажі книги виходять за межі сторінок і особисто звертаються до читача - це подвійний подарунок.

Вистава «Валіза» за п’єсою польського драматурга Малгожати Сікорської-Міщук, присвячена темі Холокосту, представлена театром-студією «Наш театр» (м. Київ).

На сцені Оперної студії консерваторії було показано мюзикл «Моя чарівна Естер» за п’єсою Хави Ейзель-Валаамової в постановці Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру ім.братів Шерегіїв (м. Ужгород) на тему Пурімшпілей, режисер-постановник Михайло Мільмейстер.Пурімшпіль – традиційна єврейська народна вистава, яка грається на свято Пурим. Зміст її – досить вільний переказ історії, що сталася приблизно 2400 років тому у давній Персії.

Завершився ХІХ Міжнародний театральний фестиваль «Мандруючі зірки» виставою «Поминальна молитва» Григорія Горіна за творами Шолом-Алейхема  в постановці Чернігівського державного молодіжного театру.

Добавил: CNTB, 11.09.2016