(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНІСТЬ АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА

339

Ф95

Фурс, И.Н.

            Конкурентоспособность продовольственных товаров: Учеб.  пособие для студентов вузов/ И.Н. Фурс. - Минск: УП "ИВЦ Минфина", 2004. - 346 с.: граф., рис., табл.. - Библиогр.: с. 340-343

Аннотация: В пособии впервые в Беларуси и других странах СНГ системно изложены аспекты конкурентоспособности продовольсвенных товаров. Исследованы теоретические проблемы конкурентоспособности товаров, ее критерии, факторы и обеспечение на рынке.

 

637.5

Д72

Драган, О.І.

            Організаційно-методологічне забезпечення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України: проблеми теорії і практики: монографія/ О.І. Драган; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К: НУХТ, 2007. - 251 с.: рис., табл.. - Бібліогр.: с.234-248.

Аннотация: В монографії аналізуються особливості досягнення конкуренто-спроможності м'ясної продукції та причини не конкурентно-спроможності підприємств на вітчизняному ринку.

 

663

П78

            Продовольчий комплекс України: стан і перспективи розвитку: монографія/ Л.В. Дейнеко, А.О. Коваленко, П.І. Коренюк, Е.І. Шелудько; за ред. Б.М. Данилишина; НАНУ. Рада по вивченню продуктивних сил України. - К.: Наукова думка, 2007. - 276 с: табл.. - Бібліогр.: с. 267-273

 Авт. вказані в кінці книги

Аннотация: У монографії досліджуються проблеми стратегічного розвитку продовольчого потенціалу України в сучасних умовах глобалізації світогосподарських зв'язків. Розроблено теоретико-методологічні засади планування  поступу і територіального розміщення продовольчого комплексу України на тривалу перспективу.Запропоновано механізми подолання негативних тенденцій, характерних для сучасного трансформаційного процесу продовольчого комплексу України. Для науковців, фахівців державних органів  управління народногосподарським та агропродовольчим комплексами, викладачів і студентів  вищих і середніх навчальних закладів.

 

664.1

П32

            Підвищення конкурентоспроможності цукрового виробництва: матеріали науково-практичної конференції цукровиків України/ Нац. асоц. цукровиків України "Укрцукор", НУХТ, ІПДО НУХТ,УкрНДІЦП. - К.: Цукор України, 2008. - 196 с: табл., рис., фото.цв

Аннотация: 25-27 березня 2008 року в Національному університеті харчових технологій відбулась науково-технічна конференція цукровиків України. В роботі конференції взяли участь фахівці більше 100 цукрових заводів України, представники науково-дослідних, учбових, проектних інститутів, різних фірм.Матеріали конференції підготовлені спеціалістами НАЦУ "Укрцукор", НУХТ, Інституту післядипломної освіти НУХТ, УкрНДІПЦП. Для фахівців цукрової галузі.

 

63

В31

Вергунов, В.А.

            Інформаційне забезпечення агропромислового комплексу України з метою підвищення конкурентоздатності сільскогосподарської продукції: наук.-метод. рекомендації/ В.А. Вергунов, В.В. Дерлеменко; Мінагрополітики України, НААН, ДНСГБ. - К.: Нілан-ЛТД, 2012. - 68 с. - Бібліогр.: с.66-67 . - 10.00 грн

                                

Аннотация: З метою підвищення конкурентноздатності вітчизняної сільскогосподарської продукції, на основі кращого досвіду провідних бібліотек та інформаційно-бібліографічних центрів розвинутих країн світу, розроблено концептуальну модель системи інформаційно-бібліографічного забезпечення агропромислового комплексу України, адаптовану до роботи в специфічних умовах сьогодення.

 

339

Г47

Гіл, Чарлз В.Л.

            Міжнародний бізнес. Конкуренція на глобальному ринку: пер. с англ. А. Олійник, Р.Ткачук/ Чарлз В.Л. Гіл. - К.: Видавництво Соломії Павличко "Основи", 2001. - 856 с: табл. - Алф. покажч.: с.832; Покажч. організацій: с.833-854

 

Автореферати

 

663.2

М67

Мітяєв, Валентин Вікторовіч.

            Організаційно-економічні напрями підвищення конкурентоспроможності виноградарсько-виноробних підприємств: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.04/ В.В. Мітяєв; Півд. філ. нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України "Крим. агротехнологічний ун-т". - Сімф., 2010. - 20 с

 

637.1

Г15

Галак, І.М.  

            Підвищення конкурентоспроможності молокопродуктового підкомплексу АПК: автореф. дис. ... канд.екон. наук:  08.00.03/ І.М.  Галак; Терноп. нац. екон. ун-т. - Тернопіль, 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18

 

637.1

К26

Карпенко, М.О.

            Маркетинг конкурентоспроможності підприємств по виробництву та переробці молока: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.04/ М.О. Карпенко; ННЦ "Ін-т аграрної економіки" УААН. - К., 2007. - 18 с. - Бібліогр.: с. 15

 

637.1

К78

Краснодєд, Т.Л.

            Економічний механізм формування конкурентних переваг підприємств на регіональному ринку молока: автореф. дис. ... канд.екон. наук: 08.00.04/ Т.Л. Краснодєд; ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. - Харків, 2009. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-17

Аннотация: Проаналізовано механізм формування конкурентних переваг підприємств на ринку молока та молочної продукції у Запорізькій області та в Україні в цілому. На основі аналізу споживання, пропозиції та процесу ціноутворення на ринку молока індустріального регіону, в роботі обгрунтовано напрями удосконалення економічного механізму ринку на перспективу.

 

631.1

М16

Маковська, Світлана Олександрівна.

            Формування конкурентоспроможності продукції типових сільськогосподарських підприємств: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.04/ С.О. Маковська; МінАПК, Житомирський нац. агроекологічний ун-т. - Житомир, 2010. - 20 с: рис.. - Бібліогр.: с.15-16

                                 Аннотация: У дисертації систематизовано теоретико-методологічні положення щодо конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції та фактори її формування. Обгрунтовано порядок визначення типових сільськогосподарських підприємств. Запропонована кластерна модель формування конкурентоспроможності продукції сільського господарства, що полягає у поглибленні процесів оптимізації за рахунок створення регіонального агропромислового кластеру шляхом інтеграції підприємств-виробників, обслуговуючої інфраструктури, розширення міжгалузевого співробітництва.

 

Журнальні статті

 

Броварець, О.О.

            Інформаційні технології та технічні засоби нового покоління для моніторингу й забезпечення якості виконання технологічних процесів при вирощуванні сільськогосподарських культур/ О.О. Броварець //Хранение и переработка зерна. - 2013. - №6. -  С. 37-42. - Бібліогр. в кінці ст.

                                

            Украинский рынок пшеницы и продуктов переработки: тенденции и перспективы //Хранение и переработка зерна. - 2013. - №6. -  С. 55-56.

                                

Власов, В.В.

            Стан і перспективи розвитку виноградарства України/ В.В. Власов, Л.В. Джабурія, А.В. Штирбу //Виноград. Вино . - 2013. - №3-4. -  С. 6-11.

 

            Обзор внебиржевого рынка зерновых Украины //Хранение и переработка зерна. - 2013. - №9. -  С. 6-7.

                                

            Обзор рынка зерновых России //Хранение и переработка зерна. - 2013. - №9. -  С. 8-9.

                                

Бутило, Р.

            Ринок кормів/ Р. Бутило //Молоко і ферма. - 2013. - №4. -  С. 36-39.

Добавил: CNTB, 10.01.2017, в категорию Аграріям (тематичні списки)