Оптимальною і найбільш популярною екологічною сировиною для трубочок для коктейлів та інших виробів із пластику може виступити папір. Цей матеріал можна отримувати з поновлюваних, органічних джерел. Проєкт Blue Ocean Solutions став першим українським виробником паперових соломинок і екопродукції для сегмента HoReCa. Про це повідомляє пресслужба Житомирського паперового комбінату, пише agronews.ua.
Министерство сельского хозяйства США (USDA) и Управление по санитарному надзору за качеством пищевых продуктов и медикаментов (FDA) заявили, что они будут действовать вместе над запуском процесса разработки правил для маркировки продуктов, выращенных на клеточных культурах.
Чорно - й синьозерну пшеницю, а також голозерний ячмінь планують вирощувати на полях агрофірми в Красилівському районі. Головний агроном Василь Косюк розповів, що нові сорти кольорових зернових покращать харчування споживачів, бо мають корисні якості, втрачені в традиційних для нас червонозерних пшеницях. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua....
Науковці вивели новий сорт картоплі червоного кольору – RPE Golden Red, який цієї осені надійде в продаж в США і Канаді. Селекцію почали в Нідерландах, де сорт показав відмінні результати по врожайності, якості, стійкості до захворювань і шкідників. Про це повідомляє fruitnews, пише agronews.ua....
Новозеландська компанія з виробництва альтернативних білків Sustainable Foods планує у 2021 році запустити свій аналог м’яса на основі конопель. Новий продукт буде вироблятися з місцевих сортів канабісу та оброблятися на приватній гідроелектростанції. Про це повідомляє foodnavigator, пише agronews.ua. ...
Лісівники Великобичківського лісомисливгоспу та Нацпарку «Зачарований край» на Закарпатті заснували переробне виробництво. Працівники власноруч збирають малину, Іван-чай, брусницю, лохину, чорницю та звіробій на гірських схилах і альпійських луках. Затим сировина відправляється на переробку. Про це повідомляє пресслужба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.
Розчинну каву виготовляють із підсушених, подрібнених і оброблених зерен обох сортів Арабіки й Робусти.
24 липня 1938 року вважають початком масового виробництва розчинної кави. Цього дня швейцарська компанія виготовила першу партію нового продукту. Першу технологію виготовлення розчинного порошку вигадав японський хімік Саторі Като 1901 року. Через 5 років англійський хімік Дж. К. Вашингтон, який любив заварну каву, звернув увагу на порошковий наліт на стінках турки.
Овочі та фрукти незвичайної форми — новий світовий тренд. Спочатку з’явилися кавуни такої форми, а вже потім почали експериментувати і з іншими рослинами. Здавалося б, що така форма має суто утилітарну функцію — просто буде простіше перевозити овочі та фрукти, бо їх легше складувати по ящиках. Однак, у більшості випадків квадратні яблука вирощують просто для того, щоб заробити на цьому. Про це повідомляє exo.in.ua, пише agronews.ua....
Відомий американський фахівець Пол Брегг вважав, що людський організм абсолютно не потребує кухонної солі, і називав її отрутою.
Помилковість таких поглядів у даний час вважається повністю доведеною. Сіль життєво необхідна людині, як і всім іншим живим істотам. Сіль бере участь у підтримці та регулюванні водного балансу в організмі...
Калина звичайна росте в лісах, між чагарниками та при берегах річок по всій території України, особливо в поліській та лісостеповій зонах. Вирощують її на присадибних ділянках. Вона належить до рослинних символів України. Напередодні всеукраїнського свята Дня Незалежності – згадаємо про проект великого Герба України, складовими якого є – синій щит із золотим знаком князівства Володимира ...