Потрібно: яйце - 7 шт., цукор 275 г, соняшникова олія- 3 ст. л., пшеничне борошно - 5 ст. л., розпушувач - 0,5 ч. л., лимонна есенція - 0,25 ч. л., білий шоколад - 300 г, сметана - 375 мл, лимонний сік - 100 мл, вершкове масло -75 г. Закип'ятіть сметану. ...
Великдень – гучне родинне свято з давніми гастрономічними традиціями. Весь період святкування при зустрічі люди вітають один одного словами: «Христос воскрес!» – «Воістину воскрес!», – триразово цілуються і обмінюються писанками. Цьогоріч поцілунки через карантин під забороною, тож можна просто кивати один одному. Великдень не можливий без великоднього кошика. ...
Лимонний сирник обов'язково стане окрасою Вашого столу на Великдень. І як спечете, не забувайте насолоджуватись! Потрібно: 1 кг домашнього або магазинного сиру, який потрібно 2-3 рази змолоти у м'ясорубці;150 грам вершкового масла кімнатної температури...
Овочі – прекрасні інгредієнти для салатів. Вони також стануть чудовим низькокалорійним гарніром до нежирного м'яса, морепродуктів і риби. Приготуйте капустяні часточки. Кочан капусти 500 г потрібно розрізати на невеликі часточки. Опустити їх в киплячу воду, варити до напівготовності. ...
Потрібно: картопля – 600 г, гриби – 250 г, морква -1 шт., цибуля – 1 шт., олія рослинна, сіль та перець за смаком...
Навесні всім хочеться кольору і вітамінів. Рекомендуємо звернути увагу на редис, спаржу, петрушку, шпинат, авокадо. Редис можна додавати в салати та їсти в свіжому вигляді. Готувати його краще прямо перед їжею, оскільки коренеплоди можуть стати занадто м’якими, швидко втрачаючи свій приємний хрускіт. Спаржа - універсальний низькокалорійний овоч має приємний смак.
Потрібно: 100 г шпинату, 4 яйця, 3 ст.л борошна, 2 ст.л сметани, сіль і спеції, 100 сиру, ...
Пісний стіл – це відкриття нових смаків і граней їжі. Продукти, дозволені для вживання в піст: овочі, фрукти, крупи, гриби, горіхи, мед, бобові, домашня консервація, пісна випічка. У певні дні дозволяється вживати рибу. Список обмежень: м’ясо, риба і морепродукти, алкоголь, молочні та кисломолочні продукти, яйця, солодке. На обід приготуйте смачний гороховий суп...
Потрібно: 100 г олії, 2 цибулини, 2-3 морквини, 1 головка часнику, 200 г солодкого гарбуза, 300 г рису, 1 ст. л. солі, 1 жменя родзинок, чорносливу або інших сухофруктів, барбарис, куркума, зіра за смаком. Рис промийте, замочіть в прохолодній воді. Наріжте цибулю, моркву, гарбуз....
У наш час креветки видобувають в промислових масштабах. У свіжої креветки вкрай короткий термін зберігання. Якщо їх не обробити протягом чотирьох-п'яти годин після того, як дістали з води, то вони можуть зіпсуватися. Креветки користуються величезною популярністю у всіх кухнях світу. З ними готують пасту, додають в салати, використовують як закуску, готують з креветками локшину, супи, соуси і навіть пельмені, суші та роли. Креветки високо цінуються через ніжний смак. ...