Сезон ожини, малини, шовковиці ті інших літніх смаколиків відкрито! З настанням літа організм не потребує додаткових калорій для обігріву, тому сміливо тримаємо курс на оновлення свого меню. Дослідження вчених Університету Оклахоми (США) підтверджує, що плоди малини, полуниці, чорниці, ожини та шовковиці корисні для здоров’я судин: вони сприяють розширенню і пониженню тиску, а також пригнічують розвиток атеросклерозу.
Потрібно: 60 г борошна,125 г цукру, 400 г вишні без кісточок, 2 яйця, ½ стручка ванілі, 3 яєчних жовтки, 300 г вершків 10% жирності. Борошно просіяти та змішати з цукром, потроху ввести вершки, збити та змішати віночком до однорідної консистенції. Додати яйця і яєчні жовтки, знову змішати віночком. Додати ваніль. Поставити тісто в холодильник. ...
Мигдаль часто зараховують до горіхів, хоча насправді він є кісточковим плодом. Мигдаль – це ядра насіння мигдалевого дерева роду сливових. Висока харчова цінність, ніжність смаку і користь плодів для організму давно оцінені лікарями, кухарами. Вчені з Італії з’ясували, що регулярне вживання в їжу мигдалю підвищує опірність організму до вірусних інфекцій. У народній медицині використовують мигдаль при анемії, безсонні, кашлі.
Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на декілька хвилин та знімаємо шкірку. Заливаємо горіхи 1 літром води кімнатної температури та залишаємо на 12 годин. Потім перебиваємо мигдаль разом з водою в блендері, проціджуємо через марлю та добре віджимаємо. Жмих залишаємо. Мигдальне молоко готове. ...
Гречка не тільки смачна, а й корисна крупа. Це джерело білка, вітамінів і амінокислот. В Україні гречка користується незмінною популярністю. Гречка не потребує особливого догляду під час дозрівання, дає відмінний урожай навіть без добрив і сама успішно справляється з бур’янами, які просто не можуть рости з нею по сусідству. Гречка є однією з небагатьох рослин, яка не піддається генній модифікації. ...
Готувати цю страву найкраще у глибокому посуді з товстими стінками, можна також і в порційних горщиках у духовці. Потрібно:...
Час сьогодні – дефіцитний «інгредієнт». «Що приготувати швидко і просто?» – ось питання, яке постає перед нами практично щодня. Для того щоб часу вистачало на все, потрібно продукти вибирати такі, які не вимагають додаткової тривалої обробки. Це стосується м'яса, риби, курки. Щоб правильно приготувати смачний овочевий бульйон, потрібно починати варити овочі в холодній воді. ...
Потрібно: 300 г м'якого сиру, 3 ст. ложки манки , 1-2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки рослинної олії, щіпка солі, борошно для обвалювання, ягоди або сухофрукти за бажанням.
Потрібно: 1 середня цибулина, 1 маленька морква. На ваш смак може бути 150 г шинки або курячого рулету, копченої ковбаси або сосисок, 2-3 зубки часнику, 5 ст. курячого бульйону, 1 банка білої консервованої квасолі, 1/2 ч.л. сушеної петрушки, 1/2 ч.л. сушеного кропу,1 лавровий лист, сіль, олію. ...
Лимонний курд це заварний крем, приготований на лимонному соку. Смак кислий і солодкий одночасно. Консистенція нагадує щось середнє між желе і пудингом. За своєю структурою він густий, тане в в роті. ...