(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Кавун добре втамовує спрагу, освіжає і наповнює організм енергією. Він на 92% складається з води. М'якоть кавуна містить 5,5-13% легкозасвоюваних природних цукрів. Зрілий плід насичений фруктозою, яка не викликає інсулінової напруги в підшлунковій залозі. Кавун ефективно очищає організм, сприяє виведенню шлаків і токсинів, покращує роботу нирок. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 03.09.2021

Потрібно: м’якоть кавуна без кісточок – 900 г, холодна вода – 4 склянки, свіжий лимонний сік – 3/4 склянки, цукор – 2/3 склянки (можна за смаком), лід, свіжа м’ята.

М’якоть кавуна подрібнюємо блендером до консистенції пюре і переливаємо через сито в глибоку миску. У великому глечику змішуємо воду, лимонний сік і цукор – розмішуємо поки цукор не розчиниться. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 03.09.2021

Пиво — чудовий маринад для м'ясних страв. Пінний напій будь-яке м'ясо насичує ароматом, робить його м'яким і смачним. М'ясо маринують в напої від 3 до 6 годин з цибулею і спеціями. Пиво відмінно підходить для створення найрізноманітніших маринадів, бо добре поєднується з безліччю інгредієнтів. Можна додати соєвий або інші азіатські соуси, джеми та фрукти для отримання різноманітних смаків. Свинина, замаринована в пиві з додаванням шматочків ананаса та ананасового соку з імбиром, придбає оригінальний кисло-солодкий смак....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 18.08.2021

Потрібно: яловичина - 300 г, 2  цибулі, 2 моркви, 400 г картоплі, 30 г вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 1 стакан світлого пива, лавровий лист, перець, сіль. М'ясо нарізати тонкими скибочками, відбити молотком, посолити, поперчити і обсипати подрібненим лавровим листом. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 18.08.2021

Спекотного літнього днякраще готувати легкі страви, без важких інгредієнтів і з мінімальною тепловою обробкою. В сезон щавлю та іншої зелені зваріть вітамінну першу страву - зелений борщ....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.07.2021

 

Потрібно: філе куряче  – 300 гр., яйця курячі – 4 шт., картопелька середня – 3-4 шт., огірки свіжі – 4 шт., редиска – 4-5 шт., цибулька зелена -3 шт., кріп -1 пучок, сироватка – 2 л,сметана -1 склянка, сіль, перець чорний за смаком...

 

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.07.2021

Гаспачо - холодний суп, головним інгредієнтом якого є свіжі овочі,  перетерті в пюре з додаванням різних прянощів. Кухарі рекомендують вживати гаспачо лише на наступний день, після приготування. Батьківщиною гаспачо вважається Андалузія. Суп типове блюдо так званої середземноморської дієти. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.07.2021

Потрібно: болгарський перець червоного кольору  200 г; томати — 500 г;огірок — 250 г; цибуля ріпчаста — 1 шт. середнього розміру; часник — 1 зубок; перець гострий — ½ шт.;яблуко солодке — 1 шт.;сік лимону — 30 мл; сік томатів — 200 мл; оливкова олія — 60 мл; хліб м’який або батон — 80 г; сіль — ½ ч. л; перець чорний мелений — 1/3 ч. л.  На кожному вимитому помідорі, з боку плодоніжки, робимо хрестоподібний надріз. Опускаємо в окріп на 1-2 хвилини...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 23.07.2021

Жодне свято не обходиться без тарілки м’ясного асорті. Їжа повинна бути свіжою і натуральної. Сир, м’ясо і шинка повинні мати природне забарвлення. Запах і смак повинні бути апетитними і приємними. З чого може складатися м’ясна тарілка: буженина, балик, салямі, чоризо, бекон, шинка, види ковбас, паштет, грудинка, буженина, сало, м’ясні рулети. Для прикраси можна використовувати листя салату, капусту, петрушку, пір’я зеленої цибулі, кріп, розмарин, шпинат, цибулю порей, селеру, ревінь, спаржу, кінзу, м’яту.  

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 27.06.2021

Потрібно: свинина  1,5 — 2 кілограми, сало — 200 грам, часник  — 1 головка, лавровий лист — 2-3 листочка, сіль та чорний перець мелений — за вашим смаком. Свинину обмийте під струменем холодної проточної води, обсушить за допомогою бавовняного кухонного рушника. Цілісний шматок м'яса посипте сіллю грубого помелу.  Часник  пропустить через часниковий прес.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 27.06.2021