Потрібно на 2 порції:1 великий відварений буряк; 2 невеликих картоплини; 2 невеликих солоних огірки; 80 г слабосоленої сьомги; половина червоної цибулини; 50 г зеленої сочевиці; 2 ст. л. соняшникової або оливкової олії; щіпка сухого меленого гострого перцю;
сіль за смаком. ..
Офіційна назва "кекс" з'явилася у Середні віки. Однак виготовленням цього виду випічки цікавилися ще в Стародавньому Римі. Населення імперії мало свій рецепт. Пюре з ячменю змішували з горіхами, родзинками і гранатом – це блюдо історики називають прабатьком сучасного кексу.
Потрібно: борошно пшеничне – 300 г, розпушувач -1 ч. л., яйця – 2 шт., лимон – 1–2 шт., вершкове масло – 100 г, цукор – 200 г, сода – 0,5 ч. л., сіль – 1 щіпка.
...
Лаваш - найдавніший хліб на Близькому Сході та Кавказі. Його унікальність криється в незрівнянному смаку, практично необмеженому терміні зберігання і простоті виготовлення. ...
Лаваш з крабовими паличками і кукурудзою
Потрібно: лаваш - 1 лист, яйця курячі - 3 шт., консервована кукурудза - 3 ст. л....
Свято День працівників сільського господарства в Україні або День аграрія відзначається в листопаді. Святкові заходи включають вшанування працівників сільського господарства і всього агропромислового комплексу. Українська держава багата на чорнозем, родючу землю. Агропромислова галузь одна з найбільш важливих стратегічних напрямів в економічному відношенні. Є активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства. ...
Овочі приготуйте в духовці. Вони придбають насиченого та досконалого смаку. Потрібно: буряк 200 г, гарбуз 200 г, морква 200 г, цибуля 200 г, насіння гарбуза 1 ст. л., насіння соняшнику 1 ст. л., соняшникова олія 1 ст. л., розмарин 1-2 гілочки, 1 ст. л. сік лимону, сіль та перець за смаком. Духовку розігрійте до 180 градусів. Овочі потрібно нарізати великими шматками. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Полийте рослинною олією. Запікайте 25 хвилин. Дістаньте овочі, дайте їм охолонути, викладіть в салатницю, збризніть лимонним соком, посоліть, поперчіть. Додайте насіння і розмарин.Смачного!
Батьківщина хурми – Китай. Потім вона потрапила до Японії. У другій половині XIX століття – у США. Пізніше плід розповсюдився в європейські країни. Жителі Японії, любителі помаранчевої ягоди, вивели рідкісний сорт неймовірно солодкої хурми "Тенкафубу", вартістю 2000 доларів за штуку.
Потрібно: хурма – 1 шт., сир 400 г., манна крупа – півсклянки, .цукор – 100 г., сметана 100 г., борошно – 40 г., яйця – 2 шт., ванілін – 1 пакетик, розпушувач – 1 ч.л.
Змішай сир і яйця у великій ємності, додай цукор, борошно, ванілін, манку та сметану. Ретельно перемішай та залиш на 30 хвилин. Хурму потрібно нарізати соломкою. Одну половину поклади в тісто. Змасти форму для запікання олією, присип манкою, виклади сиркову суміш. Змасти майбутню запіканку сметаною та запікай у духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Витягни запіканку та прикрась рештою хурми...
Смачний гарбуз має величезну кількість корисних властивостей. У ньому міститься розчинна клітковина, яка поглинає токсини і живить мікроорганізми кишківника. Чим більша різноманітність мікробіоти, тим міцніший імунітет кишківника. Печений гарбуз поєднуйте з корисним жиром. ...