Потрібно: гарбуз - 300 г, картопля - 300 г, цибуля ріпчаста - 1 шт.,часник - 1 зубчик, вершкове масло - 30 г, соняшникова олія - 30 г, прованські трави - 1 ч.л., сіль - за смаком, сир - 100 г. Помити овочі, обсушити.
Вперше помідори привіз в Іспанію і Португалію Христофор Колумб. Звідти томат перекочував до інших європейців. Італійці назвали його «Pomi d’oro» - золоте яблуко. Французи - «яблуком кохання», німці – «райським яблуком». У 2001 році Євросоюз прийняв рішення, що помідор є не овочем, а фруктом, точніше ягодою. Довгий час томати вважалися неїстівними. Європейські садівники розводили їх як декоративну рослину. ...
Потрібно: куряче філе – 400 г, помідори – 2-3 ш., твердий сир – 200 г; шампіньйони – 250 г; сіль, майонез – за смаком. Відварити куряче філе до готовності, вийняти з бульйону, дати охолонути та порізати кубиками. Гриби порізати невеликими шматочками, обсмажити на олії, залишити охолонути. Помідори та сир порізати кубиками. Змішати усі інгредієнти, заправити майонезом, посолити за смаком.
Морква - незамінне джерело вітамінів та мінеральних елементів. Морква сприяє здоров’ю шкіри і уповільнює процеси старіння. Багата лужними елементами, що очищують кров. Вона є природним цілителем при онкологічних захворюваннях. Морква покращує зір, сприяє збереженню молодості, наситила антиоксидантами, незамінна для здоров’я печінки і нирок, знижує кров’яний тиск, сприятливо позначається на роботі серцево-судинної системи. В цьому овочі міститься багато клітковини, яка покращує перистальтику кишечника.
Потрібно: 2 скл. натертої моркви, 6 скл. води, ¼ скл. пшеничного борошна, 2 яйця, 3 ст. ложки молока, 2 ст. ложки дрібно порізаної цибулі. ¼ ч. ложки солі, 2 ст. ложки подрібненої петрушки, олія для смаження. Для соусу:1 ст. ложка подрібненої петрушки, 1 ст. ложка винного оцту, 1 ст. ложка готової гірчиці,1 ч. ложка дрібно порізаної зеленої цибулі, ¼ склянки оливкової олії. ...
Приготування борщу це ціле мистецтво. У страву можна додавати болгарський перець, гриби, квасолю, кабачки, яблука. Яловичину можна замінити свининою, куркою, качкою.
Потрібно: гриби білі – 150 г, капуста – 200 г, буряк – 1 шт., морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., томатна паста – 50 г, чорнослив – 5–6 шт., масло топлене – 50 г, чорний мелений перець, лавровий лист, сіль та зелень.
Відварити гриби у воді до готовності.
Потрібно: капуста білокачанна різана - 3 склянки; дрібно різана морква середнього розміру - 2 шт; цибуля ріпчаста дрібно різана - 1/2 склянки; селера дрібно різана - 1/2 склянки; насіння кмину- 1/2 ч. л.; масло вершкове - 2 ст. л.; курячий бульйон - 900 г; копчені ковбаски - 400 г; яблука середнього розміру - 2 шт.; чорний мелений перець; сіль.
Страви з яблук містять багато клітковини, вітамінів, мікроелементів. Рецепти з яблук входять до найрізноманітніших розділів кулінарії: від закруток, до м'ясних страв. Яблучні страви – це перш за все десерти й випічка. Розсипчатий пляцок виходить з пісочного тіста. Збиті білки, які прикрашають пиріг, додають йому краси і легкості.
Восени на ринках з'являється маса сезонних овочів та фруктів: гарбуз, гриби, сливи, баклажани — все йде в хід. Страви осіннього меню не тільки корисні, але дуже смачні. Вони зігрівають в холоди і створюють відчуття домашнього затишку. ...