ДСТУ-П 8536:2015
Вироби хлібобулочні. Органолептичне оцінювання показників якості/ О. Жукова, О. Погоріла, Г. Волощук и др.; Технічний комітет стандартизації " Хлібобулочні та макаронні вироби ". - Вид. офіц. - Уведено вперше (на заміну ДСТУ 7044:2009 у частині методів визначання органолептичних показників); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 12 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11...
664.6
П 34
Писарець, О.П. Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням кукурудзяного борошна: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ О.П. Писарець; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - 21 с: табл. - Бібліогр.: с. 17-19
Дисертація присвячена удосконаленню технології хлібобулочних виробів з використанням кукурудзяного борошна. В роботі досліджено хімічний склад та технологічні властивості кукурудзяного борошна обойного. Обгрунтовано технологічні заходи та способи приготування тіста з кукурудзяним борошном обойним, що забезпечують хорошу якість готових виробів.
664.6
П 69
Практикум з технологічних розрахунків у хлібопекарському виробництві: навч. посіб./ В.І. Дробот, В.Г. Юрчак, Л.Ю. Арсеньєва и др; за ред. В.І. Дробот. - К.: Кондор, 2016. - 330 с.: табл. - Бібліогр.: с.280-282 . - Предм. покажч.: с.322-324.- ISBN 978-617-7278-70-1
У навчальному посібнику викладено теоретичні основи і сутність розрахунків у хлібопекарському виробництві. Наведено методичні вказівки до виконання типових розрахунків у технології хлібобулочних виробів за стадіями технологічного процесу: під час підготовки сировини до виробництва; розрахунку рецептур за різних способів приготування тіста; технологічного обладнання; первинного обліку виробництва; у технохімконтролі галузі.
664.6
Л 72
Лозова, Т.М. Наукове обгрунтування поліпшення споживних властивостей борошняних кондитерських виробів з використанням природної нетрадиційної сировини: моногр./ Т.М. Лозова, І.В. Сирохман; Центр. спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний ун-т. - Львів: Львівський торг.-екон. ун-т, 2017 . - 328 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.255-327 . - ISBN 978-617-602-182-7
В монографії викладено теоретичні та експериментальні положення щодо поліпшення споживних властивостей та збереженості борошняних кондитерських виробів. Висвітлено узагальнення комплексних досліджень вчених стосовно формування споживних властивостей та збереженості за процесами окислювального характеру і черствіння в борошняних кондитерських виробах. Наведені результати впливу природних нетрадиційних видів сировини на оптимізацію харчової, біологічної цінності, підвищення стійкості проти окислення та черствіння у виробах.
664.6
І-66
Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів: моногр./ В.І. Дробот, А.М. Грищенко, О.Д. Тесля и др. - К.: Кондор, 2016. - 242 с.: іл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-7278
У монографії представлено теоретичні дослідження, експериментальні матеріали та практичні розробки авторів щодо технології діабетичних хлібобулочних виробів з пшеничного борошна, оздоровчих виробів з житньо-пшеничного борошна та дієтичних безглютенових, а також викладено аспекти застосування мезофільних заквасок і підкислювачів з метою прискорення технологічного процесу та поліпшення якості виробів.
664.7
Т 38
Технологія та проектування елеваторів: навч. посіб./ О.І. Шаповаленко, О.О.Євтушенко, Т.І. Янюк, В.А. Почеп; під ред. О.І. Шаповаленка; М-во освіти і науки України, НУХТ. - Херсон: Олді-плюс, 2015. - 416 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.410 . -
У навчальному посібнику розглянуто принципи побудови технологічних схем, викладено основні засади проектування підприємств елеваторної промисловості. Наведені основні розрахункові положення, які стосуються функціонування всіх ділянок елеватора, що складають основу технологічної схеми, принципи розрахунку й розміщення обладнання в робочій будівлі елеватора, вимоги охорони праці та протипожежні норми.
664.6
Р59
Роглєв, Й.Й.
Удосконалення технології заморожених дріжджових напівфабрикатів для кулінарних виробів: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ Й.Й. Роглєв; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - 21 с: рис. - Бібліогр.: с. 17-18
664.7
В36
Верхоланцева, В.О.
Обгрунтування режимних параметрів охолодження зернової сировини у процесі зберігання: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ В.О. Верхоланцева; М-во освіти і науки України, Вінницький нац. аграрний ун-т. - Вінниця, 2016. - 21 с. - Бібліогр.: с. 16-19
664.7
Т 38
Технологія та проектування елеваторів: навч. посіб./ О.І. Шаповаленко, О.О.Євтушенко, Т.І. Янюк, В.А. Почеп; під ред. О.І. Шаповаленка; М-во освіти і науки України, НУХТ. - Херсон: Олді-плюс, 2015. - 416 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.410 . -
664.6
Т31
Теличкун, Ю.С.
Удосконалення процесу екструдування дріжджового тіста с метою створення високоефективного обладнання: автореф. дис...канд.техн.наук: 05.18.12/ Ю.С.Теличкун; Нац. ун-т харч. техн. - К: НУХТ, 2011. - 23 с: рис. - Бібліогр.: с.16-20
Аннотация: На основі проведених досліджень доведено ефективність використання екструдування дріжджового тіста, наповненого вуглекислим газом за рахунок бродіння.