637.5
А 94
Афанасьева, О.П. Маркетингова політика підприємств на ринку м'яса та м'ясопродуктів: автореф. дис. ... канд. економ. наук: 08.00.04/ О.П. Афанасьева; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18
Досліджено зміст маркетингової політики та сформульовано визначення її поняття, визначено систему інформаційного забезпечення формування маркетингової політики. Надано практичні рекомендації з формування попиту та організації збуту органічного м'яса.
637.5
Я66
Янчева, М.О.
Наукове обгрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії в технології напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.04/ М.О. Янчева; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2016. - 39 с: табл. - Бібліогр.: с. 29-35
Розроблено фізико-математичну модель кристалізації м'ясних посічених систем, встановлено механізми забезпечення їх технологічної стабільності під час заморожування - розморожування за умови використання композицій криостабілізуючої дії. Науково обгрунтовано склад і технологічні параметри їх виробництва у вигляді емульсійних систем на основі білка тваринного, емульгаторів ацилгліцеринної природи та у вигляді сухих сумішей на основі харчових гідроколоїдів полісахаридної природи.
637.5
Я66
Янчева, М.О.
Наукове обгрунтування використання композицій кріостабілізуючої дії в технології напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.04/ М.О. Янчева; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2016. - 39 с: табл. - Бібліогр.: с. 29-35
Розроблено фізико-математичну модель кристалізації м'ясних посічених систем, встановлено механізми забезпечення їх технологічної стабільності під час заморожування - розморожування за умови використання композицій криостабілізуючої дії. Науково обгрунтовано склад і технологічні параметри їх виробництва у вигляді емульсійних систем на основі білка тваринного, емульгаторів ацилгліцеринної природи та у вигляді сухих сумішей на основі харчових гідроколоїдів полісахаридної природи.
637.5
М36
Мацуська, О.В. Екологічна оцінка стічних вод м'ясопереробних підприємств та їх кавітаційно-адсорбційне очищення : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 03.00.16/ О.В. Мацуська; М-во аграр. політики та продовольства України, Львівський нац. ун-т ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. - Львів, 2013. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-20
Кл.слова (ненормированные): цеоліт--флотація--добриво
Аннотация: Робота присвячена розробці кавітаційно-адсорбційного способу очищення стічних вод м'ясопереробних підприємств, визначенню статики та кінетики процесу сорбції, дослідженню процесів деструкції біологічних забруднень у воді за допомогою кавітаційних пристроїв та можливості застосування відпрацьованого сорбенту як удобрюючого компоненту для сільськогосподарських угідь. Наведено математичну модель внутрішьодифузійної сорбції та визначено коефіцієнти дифузії.
637.5
П53
Полупан, В.В. Технологія м'ясних посічених виробів із використанням добавки білково-мінеральної: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ В.В. Полупан; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.15-18
Кл.слова (ненормированные): свиняча шкіра--сорбція--біоорганічні сполуки кальцію
Аннотация: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню, розробці та практичній реалізації технології добавки білково--мінеральної і м'ясних посічених виробів, збагачених біоорганічними сполуками кальцію. Розроблено технологію виробництва м'ясних посічених біоорганічних виробів із добавкою білково-мінеральною. Визначено, що продукція характеризується підвищеним вмістом біорганічних сполук кальцію. Визначено економічну ефективність упровадження розробок. .....