(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Поживні властивості зернових та борошняних продуктів

663(03)

В15

Валентас, Дж. К.

            Пищевая инженерия. Справочник с примерами расчетов: Пер. с англ. под общ. ред. А.Л.Ишевского/ Дж. К. Валентас, Э. Ротштейн, Р. Пол Сингх;  . - СПб.: Профессия, 2004. - 845 с.: граф., ил. - Библиогр. в конце глав. - Алф. предм. указ.: с.835-845.

 

 Рассмотрены основные принципы работы различного оборудования для пищевой промышленности - сушильных и выпарных аппаратов, холодильных агрегатов, тестомесильного оборудования, трубопроводов, систем СIP и т.п.

 

663

Э79

Эрл, М.

            Разработка пищевых продуктов: пер. с англ. В.Ашкинази, Т.Фурманской/ М. Эрл, Р.Эрл, А.Андерсон. - СПб.: ПРОФЕССИЯ, 2004. - 381 с.: рис., табл. - (Научные основы и технологии). - Библиогр. в конце разд.; Предм. указ.: с.377-381.

 

 Удачно сочетающая в себе специфику разработки новых продуктов в пищевой промышленности и общие вопросы управления инновационной деятельностью, эта книга должна привлечь внимание руководителей и технологов пищевых предприятий, а также студентов и преподавателей вузов.

 

663

К20

Капрельянц, Л.В.

            Функціональні продукти: Монографія/ Л.В. Капрельянц, К.Г. Іоргачов. - Одеса: Друк, 2003. - 333 с.: рис., табл. - Бібліогр. в кінці глав.

 

 В монографіі розглянуто теорії та концепції харчування, хімію та фізіологічні властивості функціональних інгредієнтів та природних функціональних продуктів, описано технології їх виробництва.

 

61

Ю16

Юдина, С.Б.

            Технология продуктов функционального питания: [учебное пособие]/ С.Б. Юдина. - М.: ДеЛи принт, 2008. - 280 с.: табл. - Бібліогр.: с. 278.

 

 В пособии рассмотрены социально-экономические аспекты современного питания человека, основные и альтернативные теории питания, компоненты пищи и их роль в профилактике и лечении основных заболеваний. Приведена классификация пищевых и биологически активных добавок, а также показана их роль в производстве продуктов питания. Рассмотрены различные виды рационального и лечебного питания. Приведены технологии производства продуктов детского питания на мясной, молочной, рыбной, плодово-овощной основах.

 

663

Т38

            Технологія харчових продуктів функціонального призначення: монографія/ А.А.Мазаракі , М.І. Пересічний, М.Ф. Кравченко та ін.; за ред. д-ра техн. наук. проф. М.І. Пересічного; М-во освіти і науки, молоді т спорту України, Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид.,переробл. та допов. - К.: КНТЕУ, 2012. - 1116 с: табл. - Бібліогр.: с.888-889. - Додат.: с.890-1015.

 

 Розкрито спектр питань з новітніх технологій харчових продуктів функціонального призначення. Проаналізовано фактичний стан харчування і розроблено рекомендації щодо харчування різних верств населення України.

 

663

С91

            Сучасний ринок товарів та проблеми здорового харчування. Тези доп. Міжнар. наук.- практ. інтернет-конф., м. Харків, 20-21 жовтня 2011 року/ М-во освіти і науки, молоді та спорту України, ХДУХТ, КНТЕУ. - Харків: ХДУХТ, 2011. - 204 с.: рис.

 

 Збірник містить тези доповідей з питань  управління якістю харчової продукції, її екологічної безпеки. Велику увагу приділено оздоровчому харчуванню, проблемам та напрямкам розвитку сучасних методів контролю якості продуктів.

 

664.6

Б81

Бондар, Ігор Петрович.

            Розроблення технології хліба з борошняних сумішей підвищеної харчової цінності: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 19.03.2003/ Бондар І.П.; НУХТ. - Захищена 19.03.2003. – К., 2003. - 20 с. - Библиогр.: с. 16-17 (9 назв) (в пер.)

 

664.7

К56

Ковтун, Л.Я.

            Ефективне використання зерна жита при його переробці в муку хлібопекарську: автореферат дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01/ Л.Я. Ковтун; ОНАХТ. - О, 2009. - 19 с.- Бібліогр.: с. 15-16

 

664.6

Б82

Борисенко, О.В.

            Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами: автореф. дис. ... канд.техн.наук: 05.18.01/ О.В. Борисенко; НУХТ. - К., 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-18

 

664.6

Б81

Бондар, І.П.

            Розроблення технології хліба з борошняних сумішей підвищеної харчової цінності: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.01/ І.П. Бондар; НУХТ. - К., 2003. - Бібліогр.: с.16-17

 

664.6

В48

Віннікова, В.О.

            Формування якості дієтичної добавки "Гемовітал" та борошняних виробів з її використанням: автореф. дис. ... канд.техн.наук: 05.18.15/ В.О. Віннікова; ХДУХТ. - Харків, 2008. - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15

 

664.6

Г83

Григоренко, О.М.

            Розробка технології виробництва булочних виробів радіозахисного призначення: автореф. дис. ... канд.техн.наук: 05.18.16/ О.М. Григоренко; КДТЕУ. - К., 2000. - 20 с. - Бібліогр.: с. 20

 

664.6

Ш25

Шаран, Л.О.

            Обгрунтування та розробка раціональної технології йодування хлібобулочних виробів: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.01/ Л.О. Шаран; НУХТ. - К., 2006. - 20 с. - Бібліогр.: с.16-17

                                

664.6

А72

Антонюк, І.Ю.

            Технологія булочних виробів із використанням мікронізованого зерна: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ І.Ю. Антонюк; Мін-во освіти і науки України. КНТЕУ. - К.,2002. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-18

 

664.6

Д69

Дорохович, В.В.

            Розробка раціональних технологій діабетичних борошняних кондитерських виробів на основі фруктози: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ В.В. Дорохович; Мін-во освіти і науки України. КДТЕУ. - К., 2000. - 20 с. - Бібліогр.: с.16-17

 

664.6

П54

Полякова, А.В.

            Використання рослинних добавок антиоксидантної дії в технології виробів з листкового тіста: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ А.В. Полякова; Донец. нац. ун-т екон. і торг. ім. Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с.14-17

 

664.6

С54

Собко, А.Б.

            Технологія бісквітного напівфабрикату і рулету репродуктивного призначення: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ А.Б. Собко; Мін-во освіти і науки України. КНТЕУ. - К, 2009. - 21 с. - Бібліогр.: с. 21

 

664.6

Ч-46

Черевична, Н.І.

            Розробка технології бісквітних напівфабрикатів з використанням мікробного полісахариду ксампану: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ Н.І. Черевична; Харк. держ. ун-т харч. і торг.. - Харків, 2010. - 17 с. - Бібліогр.: с. 12-15

 

664.6

Д33

Денисенко, Т.М.

            Товарознавчі дослідження борошняних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності: автореф. дис. ... канд. техн. наук:  05.18.15/ Т.М. Денисенко; КНТЕУ. - К., 2007. - 23 с. - Бібліогр.: с. 20 - 21

 

664.6

М29

Марцин, Т.О.

            Технологія бісквітних і пісочних виробів функціонального призначення: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ Т.О. Марцин; КНТЄУ. - К., 2010. - 23 с. - Бібліогр.: с. 19-21.

 

664.6

Р69

Романенко, Р.П.

            Технологія пісочного тіста і печива функціонального призначення з використанням селеновмісних олій: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.16/ Р.П. Романенко; КНТЄУ. - К., 2008. - 23 с. - Бібліогр.: с. 19-20

 

664.6

Р59

Роговий, І.С.

            Удосконалення технології напівфабрикату пісочного випеченого із підвищеним вмістом кальцію: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ І.С. Роговий; НУХТ. - К., 2012. - 15 с.: рис. - Бібліогр.: с.13-15

 В роботі теоретично та експериментально доведено доцільність збагачення напівфабрикату пісочного випеченого на легкозасвоювані сполуки кальцію шляхом використання напівфабрикату кісткового харчового. Обгрунтовано рецептурний склад напівфабрикатів пісочних солодкої та солоної групи.

 

664.6

Б75

Бодак, М.П.

            Дослідження споживних властивостей, якості і збереженості пряників поліпшеного складу: автореф. дис...канд.техн.наук: 05.18.15/ М.П. Бодак; Львів. комерц. акад.. - Львів: ЛКА, 2011.- 24 с: рис. - Бібліогр.: с.19-21

 

664.6

К28

Касабова, К.Р.

            Технологія маффінів підвищеної харчової цінності з продуктами переробки зародків пшениці та бурякового жому: автореф. дис ... канд.техн. наук: 05.18.01/ К.Р. Касабова; М-во освіти і науки України;, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 24 с. - Бібліогр.: с. 19-21

 Роботу присвячено науковому обгрунтуванню використання продуктів переробки зародків пшениці та бурякового жому - добавок шроту зародків пшениці та бурякових волокон у технології маффінів для підвищення їх біологічної та харчової цінності. Експерементально встановлено, що додавання порошку бурякових волокон з  пектин-геміцелюлозним комплексом полісахаридів призводить до отримання маффінів із високими органолептичними показниками.

 

664.6

Т48

Ткачук, Ю.М.

            Технологія хлібобулочних виробів, збагачених молочними білками: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ Ю.М. Ткачук. - К., 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-18

             В роботі показано доцільність та технологічну ефективність підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів шляхом використання молочних білків - казеїну та альбуміну. Досліджено технологічні властивості молочних білків : водопоглинальну, жирозв'язуючу та емульгуючу здатності. Запропоновано спосіб виробництва хлібобулочних виробів на бездріжджовому напівфабрикаті.

 

664.6

Д30

Демічковська, М.П.

            Технологія борошняних кулінарних виробів на основі функціональних композицій: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ М.П. Демічковська; КНТЕУ. - К., 2013. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с. 17-19

 В роботі встановлено, що використання функціональних композицій з білково-жирової добавки "Супер" ЕКО, дієтичної добавки з морської водорості цистозіри, карагінану забезпечує утворення тістового та фаршевого напівфабрикату, наближеного за структурно-механічними показниками до традиційного тіста та фаршу. Розроблено технологію та асортимент борошняних кулінарних виробів на основі функціональних композицій дієтичних добавок.

 

664.6

К43

Кирпіченкова, О.М.

            Використання пектиновмісних овочевих пюре для покращення якості пряників та здобного печива: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ О.М. Кирпіченкова; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с. 16-19

Дисертація присвячена актуальним проблемам кондитерської промисловості, а саме: створення технологій нового асортименту пряників та здобного печива з підвищеною харчовою цінністю, подовженим терміном придатності шляхом використання морквяного і гарбузового пектиновмісних пюре і комплексних поліпшувачів. Проведено апробацію в умовах промисловості та обгрунтовано соціально-економічну ефективність нового асортименту виробів з проміжною вологістю - заварних і сирцевих пряників та комбінованого здобного печива.

 

664.6

К26

Карпик, Г.В.

            Удосконалення технології макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ Г.В. Карпик; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2014.- 20 с.: іл. - Бібліогр.: с. 16-18

             В роботі вивчено вплив висівок та цільнозернового борошна на форми зв'язку вологи в макаронному тісті. Встановлено, що їх використання сприяє збільшенню вологи макро- та мікрокапілярів, осмотично зв'язаної вологи та зменшенню вологи адсорбційно зв'язаної. Вивчені зміни показників якості макаронних виробів під час зберігання, рекомендовані терміни їх зберігання.

 

664.6

М25

Мардар, М.Р.

            Наукові основи формування та покращення споживних властивостей нових видів зернових продуктів: автореф. дис. д-ра техн. наук: 05.18.15/ М.Р. Мардар; М-во освіти і науки України, ХДУХТ. - Харків, 2013. - 38 с.: іл. - Бібліогр.: с. 29-35

            Розроблено та науково обгрунтовано рецептури нових екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності та хліба з цільного зерна пшениці з включенням коренеплідних овочів. Проведено товарознавчу оцінку нових продуктів на основі аналізу органолептичних та фізико-хімічних показників якості, харчової та біологічної цінності, показників безпечності та медико-біологічних досліджень, розраховано комплексний показник якості. На нові види продукції розроблено та затверджено нормативну документацію, здійснено їх промислове впровадження.

 

664.7

Б16

Бажай, Світлана Андріївна.

            Розроблення технології оздоровчих продуктів з пророщеного зерна: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.02/ С.А. Бажай; НУХТ. - К.: НУХТ, 2005. - 21 с.: рис.. - Бібліогр.: с. 16-19.

 

664.7

Д80

Дугіна, К.В.

            Удосконалення технології крупів підвищеної харчової цінності: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.02/ К.В. Дугіна; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с. 16-18

 Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технології крупів підвищеної харчової цінності. Показано доцільність та технологічну ефективність підвищення харчової цінності крупів шляхом використання борошняних сумішей та застосування концентрату тваринних білків для забезпечення необхідної структури виробів. Обгрунтовано рецептурний склад борошняних сумішей для виробництва круп підвищеної харчової цінності.

 

664.6

К56

Ковальчук, Х.І.

            Товарознавчі аспекти поліпшення споживних властивостей кексів з нетрадиційною сировиною: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.15/ Х.І. Ковальчук; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів, 2014. - 20 с.: рис. - Бібліогр.: с. 15-17

                                  В роботі доведено антиоксидантну дію порошків із ромашки лікарської, листя малини, волоського горіха, квасолі, прополісу та квіткового пилку на окислювально-гідролітичні процеси жирової основи маргарину. Експериментально доведено, що застосування нетрадиційної сировини й натуральних добавок збагачує нові кекси есенціальними макро- і мікронутрієнтами.

 

664.665

Д78

ДСТУ-П 4588:2006.

            Вироби хлібобулочні для спеціального дієтичного споживання: Загальні технічні умови. - Вид. офіц.. - Взамен Увед. вперше (зі скасуванням в УКраїні ГОСТ 25832-89); Введ. с Чин. від2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006.- 23 с.. - (Національний стандарт України)

 

 

Семченко, В.

            Ржаная мука - типы сорта и свойства/ В. Семченко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №2. -  С. 44-45.

                                

Горбань, Н.

            Добавление в тесто заварки улучшает вкусовые свойства пшеничного хлеба/ Н.Горбань //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №3. -  С.26-28.

 

Оболкіна, В.

            Поліпшення споживчих властивостей пряників/ В. Оболкіна, О. Кирпіченкова //Продовольча індустрія АПК. - 2013. - №2. -  С. 37-38. - Бібліогр. в кінці ст.

 

Шмалько, Н.

            Влияние амарантовой белковой муки на хлебопекарные свойства пшеничной муки и качество хлеба/ Н. Шмалько, Н. Семидоцкая, Ю. Комарова, И. Чалова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №4. -  С. 6.

                                

Філь, М.

            Напрямки поліпшення споживчих властивостей бісквітних рулетів/ М. Філь //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №10. -  С. 7-9. - Бібліогр. в кінці ст.

 

Єгоров, Б.В.

            Формування споживних властивостей харчових продуктів нового покоління шляхом екструзії/ Б.В. Єгоров, М.Р. Мардар, Т.В. Бордун //Хранение и переработка зерна. - 2014. - №5 (май). -  С. 64-67

 

            Трансглутаминаза для улучшения свойств пищевых продуктов //Молочная индустрия. - 2013. - №1. -  С. 30-31

 

Молочников, В.В.

            Технологические свойства и медико-биологическая характеристика концентрата натурального казеина/ В.В. Молочников, А.Г. Храмцов, Р.И. Раманаускас, Л.Ю.Гальгинайтите //Молочная индустрия. - 2016. - №1. -  С. 36-41.

                                

 

Добавил: CNTB, 10.01.2017, в категорию Хліборобна промисловість (тематичні списки)