ТЕХНІКА, ТЕХНОЛОГІЯ, ОГРАНІЗАЦІЯ БЕЗПЕЧНОЇ РОБОТИ ХЛІБОПЕКАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА
664.6
Хромеенков, В.М.
Технологическое оборудование хлебозаводов и макаронных фабрик: Учеб. для студентов вузов/ В.М. Хромеенков. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 489 с.. - Библиогр.: с.483 . - Предм. указ.
Аннотация: Рассмотрены принципиальные схемы, устройство и конструктивные особенности машин и аппаратов, используемых на хлебозаводах и макаронных фабриках. Приведены технические характеристики машин и аппаратов, а также методики расчета основных параметров для каждой функциональной группы оборудования...
664.6
Пащенко, Л.П.
Технология хлебобулочных изделий: Учебное пособие для студентов вузов/ Л.П. Пащенко, И.М. Жаркова. - М.: КолосС, 2006. - 390 с.: рис., табл.. - (Учеб. и учебные пособия для студентов вузов). - Алф.-Предм. указ.: с.379-383; Библиогр. с. 384-383 . - (Посвящается 75-летию Воронеж. гос. технологической акад.)
663(03)
Безпека харчування: сучасні проблеми: Посібник-довідник/ А.В. Уклад.: Бабюк, О.В. Макарова, М.С. Рогозинський и др. - Чернівці: Книги - XXI, 2005. - 454 с.
Аннотация: У посібнику-довіднику викладене широке коло питань, які вмсвітлюють різні аспекти безпеки харчування: раціонального, збалансованого харчування для різних груп населення в залежності від віку, статі і характеру трудової діяльності, значення окремих поживних речовин і загальні правила харчування...
664.6
Сирохман, І.В.
Якість і безпечність зерноборошняних продуктів: навчальний посібник/ І.В. Сирохман; М-во освіти і науки України. Львів.комерц.акад.. - К.: Центр навчальної літератури, 2006. - 384 с.: табл.. - Бібліогр.: с.363-381.
Аннотация: В посібнику розглянуто вплив різних чинників на якість і безпечність зерна, борошна, крупів, хлібобулочних і макаронних виробів, можливості поліпшення якості, впливу основних факторів на формування якості під час перероблення, з додаванням різних нетрадиційних видів сировини, харчових добавок та ін., що запобігають небажаним змінам, особливо під час зберігання.
664.6
Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв: підручник/ В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В. Ульяницький; за ред. д-ра техн. наук проф. О.І. Гапонюка. - Київ: Центр учбової літератури, 2007. - 432 с.: рис., табл.
Аннотация: Подано квалифікацію, бедову, принципи дії і правила експлуатації технологічного устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв. Наведено методику технологічного і силового розрахунків технологічного устаткування названих галузей, а також технічні характеристики деяких технологічних машин і апаратів.
664.6
Цыганова, Т.Б.
Технология и организация производства хлебобулочных изделий: учебник/ Т.Б. Цыганова. - 2-е изд., испр. . - М.: Издат. центр "Академия", 2008. - 447 с.: ил. - (Среднее проф. образование)
Аннотация: Рассмотрены хлебопекарные свойства и контроль качества пшеничной и ржаной муки, правила приема, хранения, подготовки и взаимозаменяемости хлебопекарного сырья, а также способы выпечки, хранения, упаковывания и транспортирования хлебобулочных изделий. Приведены нормы и способы контроля выхода готовых изделий. Для студентов, работников хлебопекарной промышленности.
ЧЗ 01.04.2009г. Инв.160624(1экз.) - 98.70 грн.
664.6
Мармузова, Л.В.
Технология хлебопекарного производства. Сырье и материалы: учебник/ Л.В. Мармузова. - М.: Академия, 2008. - 286 с.: рис., табл.. - (Начальное профессиональное образование. Пищевая промышленность). - Библиогр.: с. 283
Аннотация: Рассмотрены виды сырья для хлебобулочных изделий, его состав и свойства, технологические процессы и операции на отдельных стадиях изготовления и хранения хлеба. Приведены методы оценки качества сырья и готовой продукции, рецептуры и нормы выхода хлебобулочных изделий, условия и сроки их хранения. Для учащихся ПТУ, может быть использован при профессиональном обучения на производстве и центрах занятости.
664.6
Федулова, І.В.
Обгрунтування напрямів інноваційного розвитку підприємств хлібопекарної галузі: монографія/ І.В. Федулова; Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2009. - 512 с.: табл., рис.. - Бібліогр.: с.350-367
Аннотация: В монографії розглянуті теоретико- методологічні питання сутності і оцінювання інноваційного потенціалу і інноваційного клімату, запропоновано авторські методики їх оцінки, які було апробовано на підприємствах хлібопекарної галузі.
663
"Сучасні вимоги міжнародних та вітчизняних стандартів щодо якості безпеки харчових продуктів" ISO 9001:2000 - НАССР - BRC - IFS - ДСТУ 4161:2003 - ISO 22000:2005: наук.-практ. семінар/ Держпрод Мінагрополітики України, Укр. товариство якості, Міжн. Техн. Товариство Бюро Верітас, Держспоживстандарт України. - К., 2006. - 76 с
664.6
Дробот, В.І.
Технологія хлібопекарського виробництва: підруч. для вузів/ В.І. Дробот. - К.: "Логос", 2002. - 365 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.364-365 . - 35.00 грн
Аннотация: У підручнику розглянуто хімічний склад і технологічні властивості основної та додаткової сировини. Висвітлена роль хімічних, мікробіологічних, фізико-хімічних і колоїдних процесів як основи. на якій базується хлібопекарське виробництво. Розглянуті технологічні заходи і харчові добавки, що сприяють покращанню якості хлібних виробів.Розглянуті актуальні проблеми хлібопекарської промисловості України.
664.6
Каталог оборудования для производства хлебобулочніх и кондитерских изделий/ АО "РОСС". - Харьков: РОСС, [2012?]. - 20 с: ил. - 6.00 грн
Аннотация: АО "РОСС" является лидером по призводству в Украине пищевого, холодильного и торгового оборудования. В каталоге представлено оборудование для производства хлебобулочных и кондитерских изделий: электропечи, электрошкафы для расстойки тестовых заготовок, линия разделки и закрутки тестовых заготовок типа "Круассан", тестомесильные машины. Даны иллюстрациии и технические характеристики оборудования
663
Все для харчової та переробної промисловості. Зернопереробка, хлібопекарська, кондитерська промисловість: каталог постачальників: 2/2011/ Інформбізнес. - К.: Інформбізнес, 2011. - 111 с: іл. - 10.00 грн
Аннотация: В каталозі розміщена інформація про фірми, що займаються постачанням сировини, харчових добавок, обладнання для підприємств різних галузей харчової і переробної промисловості.
ДСТУ 4582 : 2006.
Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби: Основні положення. - Вид. офіц.. - Увед. вперше; Чин. від 2007-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 10 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ-П 4588:2006.
Вироби хлібобулочні для спеціального дієтичного споживання: Загальні технічні умови. - Вид. офіц.. - Увед. вперше (зі скасуванням в УКраїні ГОСТ 25832-89); Чин. від2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 23 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ-П 4583:2006.
Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна: Загальні і технічні умови. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28807-90); Чин. від 2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 11 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ-П 4586:2006.
Вироби хлібобулочні. Соломка: Загальні технічні умови. - Взамен Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 11270-88); Введ. с Чин. від 2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 11 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ-П 4585:2006.
Вироби хлібобулочні здобні: Загальні технічні умови. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28620-90); Чин. від 2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 13 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ-П 4584:2006.
Вироби хлібобулочні палички хлібні: Загальні технічні умови. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ28881-90); Чин. від 2007-07-01 по до 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2006. - 11 с.. - (Національний стандарт України)
ДСТУ 4657:2006
Дріжджі хлібопекарські. Виробництво. Терміни та визначення понять. - Вид. офіц. - Взамен Уведено вперше; Введ. с чинний від 2008-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2008. - 15 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.15. - 49.50 грн.
ДСТУ 7046:2009
Вироби хлібобулочні. Укладання, зберігання і транспортування. - Вид. офіц.. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8227-56); чинний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 5 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 5
ДСТУ 7045:2009
Вироби хлібобулочні. Методи визначання фізико-хімічних показників. - Вид. офіц.. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5668-68, ГОСТ 5669-96, ГОСТ 5670-96, ГОСТ 5672-68, ГОСТ 5698-51 та ГОСТ 21094-75); чинний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 33 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 33
ДСТУ 7041:2009
Вироби хлібобулочні сухарні. Загальні технічні умови. - Вид офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 30317-95); чинний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 13 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.12-13 . - 103 грн.
ДСТУ 7042:2009
Вироби хлібобулочні бубличні. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 30354-96); чинний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 14 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.13-14 . - 120.10 грн.
664.6
Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Удосконалення технології хліба зі слабкого пшеничного борошна: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 - Технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів/ Гавриш Т.В.; НУХТ. - Защищена 19.10.2005. - К., 2005. - 20 с. - Біліогр.: с. 15-17 (14 назв)
Аннотация: У виробництві хлібобулочних виробів важливим є якість борошняної сировини. Проблему переробки борошна зі зниженими показниками якості вирішують шляхом застосування поліпшуючих добавок, серед них: харчові органічні кислоти, гліцерин.
664.6
Бондар, Ігор Петрович.
Розроблення технології хліба з борошняних сумішей підвищеної харчової цінності: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 19.03.2003/ Бондар І.П.; НУХТ. - Защищена 19.03.2003. - Киiв, 2003. - 20 с. - Библиогр.: с. 16-17 (9 назв) (в пер.)
Аннотация: Мета- створення борошняних сумішей підвищеної харчової цінності з використанням дунстів вимельних систем драного процесу і фракції борошна з підвищеним вмістом білкових речовин, дослідження їх хлібопекарських властивостей.
664.7
Ковтун, Л.Я.
Ефективне використання зерна жита при його переробці в муку хлібопекарську: автореферат дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01/ Л.Я. Ковтун; ОНАХТ. - О, 2009. - 19 с. - Бібліогр.: с. 15-16
664.6
Борисенко, О.В.
Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами: автореф. дис. ... канд.техн.наук: 05.18.01/ О.В. Борисенко; НУХТ. - К., 2008. - 20 с. -
664.6
Бондар, І.П.
Розроблення технології хліба з борошняних сумішей підвищеної харчової цінності: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.01/ І.П. Бондар; НУХТ. - К., 2003. - Бібліогр.: с.16-17
664.6
Шаран, Л.О.
Обгрунтування та розробка раціональної технології йодування хлібобулочних виробів: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.01/ Л.О. Шаран; НУХТ. - К., 2006. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-17
664.7
Топораш, І.Г.
Розробка методів покращення хлібопекарських властивостей борошна при сортових помелах пшениці: автореф. дис. ... канд техн. наук: 05.18.02/ І.Г. Топораш; ОНАХТ. - Одеса, 2005. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-17
664.6
Губеня, О.О.
Удосконалення процесу різання хліба з врахуванням впливу його структурно-механічних властивостей: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ О.О. Губеня; НУХТ. - К., 2008. - 19 с. - Бібліогр.: с. 14-16
664.6
Михонік, Л.А.
Удосконалення технології хліба з пшеничного борошна високого виходу: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ Л.А. Михонік; НУХТ. - К., 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с. 16-18
664.6
Сафонова, О.М.
Наукове обгрунтування та розроблення технологій борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з використанням нетрадиційної борошняної сировини: автореф. дис. ... д-ра техн. наук:05.18.01/ О.М. Сафонова; НУХТ. - К., 2007. - 39 с. - Бібліогр.: с. 27-36
Смертина, Е.
Инновационные подходы использования гидробионтов растительного происхождения в хлебопечении/ Е. Смертина, Л. Федянина //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №12. - С. 13-14. - Библиогр. в конце ст.
Сапожников, А.
Технология улучшения качества хлебопекарной пшеничной муки инфракрасным излучением/ А. Сапожников //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №12. - С. 24-26.. - Библиогр. в конце ст.
Ельперін , І.
Автоматизована система управління хлібопекарським виробництвом/ І. Ельперін , С. Швед //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №1. - С. 5-7. - Бібліогр. в кінці ст.
Величко, Т.
Зміни якісного та кількісного складу мікрофлори кексів з уключенням макухи ріпаку/ Т. Величко, Г. Євдокимова, А. Салавеліс, Н. Швець //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №1. - С. 14-17.
Нарушин, В.
Комплексные натуральные продукты для повышения качества хлебобулочных изделий/ В. Нарушин //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №1. - С. 37.
Самохвалова, О.В.
Використання мікробних полісахаридів для поліпшення якості хліба/ О.В. Самохвалова //Хлебный бизнес. - 2013. - №1. - С. 40-41. - Библиогр. в конце ст.
Олексієнко, Н.
Мікробіологічні і не мікробіологічні фактори ризику для безпеки кондитерських виробів/ Н.Олексієнко, Г. Волощук, В. Оболкіна //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №3. - С. 3-5
Рекославський, В.В.
Шляхи оновлення технологічного обладнання на підприємствах хлібопекарської промисловості/ В.В. Рекославський //Хлебный бизнес. - 2013. - №2. - С. 37.
Малафаєв, М.Т.
Обгрунтування способу введення концентратів тваринних білків для поліпшення якості хлібобулочних виробів/ М.Т. Малафаєв, М.О. Домахіна, О.А. Шуліка, О.М. Шаніна //Хлебный бизнес. - 2013. - №2. - С. 47-49. - Бібліогр. в кінці ст.