ТЕХНОЛОГІЯ І АСОРТИМЕНТ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ
664.6
П80
Производство макаронных изделий: технико-экономические расчеты. - М.: ИКЦ "Диалог плюс", 2000. - 44 с.. - (Начни свое дело. Сер. "Пищевое оборудование" )
664.6
П68
Правила безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів: ДНАОП 1.8.10. - 1.27 - 2002: Затв. 28.02.2002 №125/ Держ. департамент з нагляду за охороною праці М-ва праці та соц. політики України. - Офіц. вид. - Харків: Форт, 2002. - 232 с.: табл.. - (Держ. нормат. акт про охорону праці)
Кл.слова (ненормированные): ТИСК ПАРИ--УСТАТКУВАННЯ--ВИМІРЮВАНЯ
664.6
Х94
Хромеенков, В.М.
Технологическое оборудование хлебозаводов и макаронных фабрик: Учеб. для студентов вузов/ В.М. Хромеенков. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 489 с.. - Библиогр.: с.483
Аннотация: Рассмотрены принципиальные схемы, устройство и конструктивные особенности машин и аппаратов, используемых на хлебозаводах и макаронных фабриках. Приведены технические характеристики машин и аппаратов, а также методики расчета основных параметров для каждой функциональной группы оборудования.
664.6
Т38
Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв: підручник/ В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В. Ульяницький; за ред. д-ра техн. наук проф. О.І. Гапонюка. - Київ: Центр учбової літератури, 2007. - 432 с: рис., табл.
Аннотация: Подано квалифікацію, бедову, принципи дії і правила експлуатації технологічного устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв. Наведено методику технологічного і силового розрахунків технологічного устаткування названих галузей, а також технічні характеристики деяких технологічних машин і апаратів.
664.6
Ч-45
Чернов, М.Е.
Производство макаронных изделий быстрого приготовления: учебное пособие/ М.Е. Чернов, Е.М. Гнатув. - М.: ДеЛи принт, 2008. - 164 с.: ил, табл. - Библиогр.: с. 160-161
Аннотация: Впервые исследованы и систематизированы материалы отечественных и зарубежных источников, касающихся производства макаронных изделий быстрого приготовления. Представлены сведения по маркетингу, сырью, рецептурам технологии производства. Рассмотрены практические примеры различных производственных ситуаций и варианты их положительного решения. Предназначено для студентов. аспирантов, слушателей курсов повышения квалификации.
664.6
К29
Каталог оборудования для производства макаронных изделий/ АО "РОСС". - Харьков: РОСС, [2012?]. - 16 с: ил.
Кл.слова (ненормированные): ПРЕССЫ МАКАРОННЫЕ--ТРАНСПОРТЕР--ЭЛЕКТРОШКАФ--ПРОСЕИВАТЕЛЬ МУКИ
Аннотация: В каталоге представлено оборудование для производства макаронных изделий: вакуумные макаронные прессы, транспортер, камеры сушильные электрические, электрошкаф для сушки макаронных изделий, просеиватель муки. Каталог сопровожден иллюстрациями и образцами макаронных изделий.
Державні стандарти
ДСТУ 7043:2009
Вироби макаронні. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 875-92); чиннний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 14 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.13 . - 120.10 грн.
Кл.слова (ненормированные): СИРОВИНА--ТРАНСПОРТУВАННЯ--КЛАСИФІКАЦІЯ--БЕЗПЕКА—МАРКУВАННЯ.
Автореферати
664.6
Б86
Сушіння короткорізаних макаронних виробів із застосуванням мікрохвильового електромагнітного поля: автореф. дис. ... канд.техн. наук: 05.18.12/ О.Л. Бошкова; ОНАХТ. - Одеса, 2008. - 17 с. - Бібліогр.: с. 17
664.6
Ч-87
Чуйко, М.М.
Формування якості макаронних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.15/ М.М. Чуйко; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - К., 2012. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с.14-17
Кл.слова (ненормированные): напівфабрикат кістковий харчовий
Аннотация: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню формування якості та товарознавчій характеристиці макаронних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки. Сформульована доцільність використання напівфабрикату кісткового харчового у виробництві макаронних виробів.
664.6
П75
Привалова, В.Г.
Товарознавча оцінка нових сортів озимої твердої пшениці як сировини для макаронного виробництва: автореф. дис..канд. техн. наук: 05.18.15/ В.Г. Привалова; М-во освіти і науки, молоді та спорту України; Донецький нац. ун-т економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 22 с: рис. - Бібліогр.: с.18-22
Кл.слова (ненормированные): борошно--зерно—пшениця.
Аннотация: На основі дослідження сорту розроблено метод розрахунку інтегрального показника сили сорту озимої твердої пшениці.
Статті журнальних видань
Загоровська, Л.
Процесом керує комп'ютер. Новітні інтегровані ситеми забезпечують високу продуктивність праці макаронного виробництва/ Л. Загоровська, В. Яницький, Н. Швець, С. Грибков //Харчова і переробна промисловість. - 2010. - №1. - С. 4-6
Попов, А.В.
Нетрадиционное сырье и технологии, применяемые при производстве макаронных изделий/ А.В. Попов, П. Медведев, О. Кузнецов, Г. Зинюхин, Р. Касимов //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №3. - С. 31-34. - Библиогр. в конце ст.
Осипова, Г.
Новый способ производства зерновых макаронных изделий/ Г. Осипова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №3. - С. 55
Юрчак, В.Г.
Макароны макаронам рознь! Эффективное использование хлебопекарной муки в макаронном производстве/ В.Г. Юрчак //Мир продуктов. - 2010. - №2. - С. 20-21
Тукачев, В.
Новый способ сушки макаронных изделий/ В. Тукачев //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №7-8. - С. 66-68
Качество муки для производства макарон //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №11. - С. 26-27
Леонова, И.
Макароны или паста. В чем секрет приготовления?/ И. Леонова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2010. - №12. - С. 30-31
Шматченко, И.
Наиболее целесообразно обогащать витаминами макаронные изделия быстрого приготовления/ И. Шматченко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - №2. - С. 26-28
Чайка, И.
Высокое давление во время прессования способствует получению макаронных изделий желтого цвета со стекловидным изломом/ И. Чайка //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - №2. - С. 46-47
664.6/.7
С43
Складчиков, В.
Вопросы качества: выбор каждого. Замороженные макаронные изделия с начинкой/ В.Складчиков //Мир продуктов. - 2011. - №1 (февраль). - С. 16-17
Морская капуста отлично обогащает йодом макаронные изделия //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - №3. - С. 43-44.
Лысенко, Т.
Применение липолитических ферментных препаратов как улучшителей качества макаронных изделий/ Т. Лысенко, Т. Голикова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - №4. - С. 27.
Чайка, Т.
В Италии, Франции и Греции существует положение, что макароны не из твердой пшеницы - это мошенничество/ Т. Чайка //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2011. - №10. - С. 23-25.
Много нужно пищевых добавок для макаронных изделий //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №1 (січень). - С. 11-13.
Шнейдер, Т.
Корректирующая добавка для макаронного теста и способ производства макаронных изделий/ Т. Шнейдер, М. Калинина, Н. Иванова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №4. - С. 6-8.
Наливайко, Н.
Добавление йодказеина и витайода не изменяет свойства макаронных изделий/ Н.Наливайко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №4. - С.34-36.
Вакуумирование макаронного теста может осуществляться непосредственно в шнековой камере пресса //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №6. - С. 14.
Осипова, Г.
Улучшитель пшеничной муки для макаронных изделий/ Г. Осипова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №6. - С. 42.
Вартанов, С.
Проанализируем качество муки для производства макарон/ С. Вартанов //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №9. - С. 19-20.
Семченко, В.
Влажность макаронных изделий необходимо контролировать на каждом этапе сушки/ В.Семченко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012. - №9. - С.21-22.
Наливайко, Н.
Багато є на світі макаронів. Хороших і різних/ Н. Наливайко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №1. - С. 38-43.
Антропова, Л.Н.
Анализ структурной схемы процесса смешивания в макаронном производстве/ Л.Н.Антропова, Н.А. Миронова //Хлебный бизнес. - 2013. - №1. - С. 36-38. - Библиогр. в конце ст.
Макароны без варки //Упаковка. - 2013. - №2. - С. 76.
Вместо муки в макаронных изделиях - зерновая масса //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №4. - С. 8-9.
Осипова, Г.
Улучшители пшеничной хлебопекарной муки для макаронных изделий/ Г. Осипова //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №4. - С. 38.
Осипова, Г.
Сбор лекарственных растений вполне приемлем для макаронных изделий/ Г. Осипова, С. Корячкина //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №6. - С.17-21. - Библиогр. в конце ст.
Приблуда, В.
Дефекты макаронных изделий. Какие они?/ В. Приблуда //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №10. - С. 31-32.
Критерии выбора оборудования для макаронного производства //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №12. - С. 26-27.
Проследим процесс изготовления короткорезанных макаронных изделий //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №12. - С. 40-43.
Яхниенко, И.
Безклейковинное сырье в пшеничной муке для макарон не должно превышать 10%/ И.Яхниенко //Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2013. - №12. - С.48.