(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №5 2019 р.

ДСТУ 8404:2015 Концентрати харчові. Методи визначання якості паковання, маси нетто, об'ємної маси, масової частки окремих компонентів, розміру окремих видів продукту та крупності помелу/ В. Войцехівський, Ю. Кожанов, Л. Мацейко; Нац. аграр. ун-т, ЗАТ " Укркондитер". - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 15113.1-77); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 8 с.. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на харчові концентрати і встановлює методи визначання якості паковання, маси нетто, об'ємної маси, масової частки окремих компонентів, розміру окремих видів продукту та крупності помелу.

ДСТУ 8028:2015 Порошок із плодових вичавок. Технічні умови/ А. Авідзба, М. Агафонов, В. Воєводін и др; Плодвинконсерв, Укрвинпром, Ін-т винограду і вина "Магарач", Технічний комітет стандартизації "Продукція садів, виноградників і виноробна продукція". - Вид. офіц. - Увед вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 6 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на порошок із плодових вичавок, одержаний сушінням у тунельних сушарках вологих плодових вичавок, подрібненням і сепарацією, та застосовний у харчовій промисловості як добавка до консервів, кондитерських виробів для часткової заміни цукру і пектину та виробництва кормової муки.

ДСТУ  ISO 6636-3-2001 Продукти перероблення фруктів і овочів. Визначання вмісту цинку. Частина 3. Спектрометричний метод із застосуванням дитизону (ISO 6636/3: 1983,  IDT )/ пер. з англ; Технічний комітет "Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки (ТК 24)". - Вид. офіц. - вперше; чинний від 2007-07-01. - К.: Держ. ком. України з питань техн. регулювання та споживчої політики, 2003. - 4 с. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт установлює дитизоновий спектрометричний метод визначання вмісту цинку в продуктах перероблення фруктів і овочів.

ДСТУ 8402:2015      Продукти перероблення фруктів та овочів. Рефрактометричний метод визначання вмісту розчинних сухих речовин/ Т. Громова , І. Мазуренко, Л. Зубарева и др; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28562-90); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 16 с. - (Національний стандарт України)

Сфера застосування: стандарт поширюється на продукти перероблення фруктів та овочів і установлює метод визначання масової частки розчинних речовин.

ДСТУ 8403:2015 Продукти перероблення фруктів. Метод визначання здатності фруктово-ягідного пюре утворювати желе та пат/ І. Мазуренко, Л. Філіпова, С. Пономаренко и др. - Вид. офіц. - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8756.12-91); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 11 с.: рис. - (Національний стандарт України)

Сфера застосування: стандарт встановлює якісний та кількісний методи визначання здатності фруктового та ягідного пюре утворювати желе та ягідне.

ДСТУ 8449:2015 Продукти харчові консервовані. Методи визначення органолептичних показників, маси нетто чи об'єму та масової частки складових частин/ Л. Філіпова, І. Мазуренко, Л Сергєєва и др; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8756.1 -79); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 10 с. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на продукти харчові консервовані, крім молочних, з риби і морепродуктів, і встановлює методи визначення органолептичних показників, маси нетто чи об'єму та масової частки складових частин.

ДСТУ 8451:2015 Риба та рибні продукти. Методи визначення органолептичних показників/ Л. Горобець, Л. Єсіна, К. Луніна, Б. Панов ; Технічний комітет стандартизації "Рибне господарство"(ТК 33). - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7631-85 у частині розділу 2); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2016. - 17 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.17

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на рибу, молюски, ракоподібні та продукти їхнього перероблення, зокрема кулінарні вироби, та встановлює методи визначення органолептичних показників за допомогою сенсорного досліджування. Стандарт не поширюється на консерви і пресерви, водорості, морські трави та продукти, які виготовляють з них, крім кулінарних виробів.

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Консервная промисловість