(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №6 2019 р.

ДСТУ 8640:2016 Соки-напівфабрикати фруктові натуральні асептичного консервування. Технічні умови/ С. Галкіна, А. Крохальова, І. Мазуренко и др; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 13 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.12-13

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на соки-напівфабрикати натуральні, виготовлені зі свіжих фруктів, відповідним чином підготовлених, або їх сусла (виноградного), освітлені та неосвітлені, стерилізовані в асептичних умовах і призначені для подальшого промислового перероблення.

ДСТУ 8471:2015 Фрукти кісточкові сушені. Технічні умови/ І. Мазуренко, Л. Філіпова, Л. Зубарева, Л. Пилипенко; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс", Технічний комітет "Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки (ТК 24)". - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28501-90); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 21 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.20-21

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на сушені кісточкові фрукти:  абрикоси, аличу, вишні, жерделі, кизил, персики, сливи, черешні: напівфабрикат, призначений для заводського оброблення, та готовий продукт, який реалізують у вигляді сухо-фруктових сумішей чи без суміші.

ДСТУ  ISO 5518:2014 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Визначення вмісту бензойної кислоти. Спектрофотометричний метод (ISO 5518: 2007,  IDT)/ пер. і наук.-техн. редагування Я. Верхівкер,  І. Дудяк,  Т. Заікіна,  Л. Черниш,  В. Шебанін; Миколаївський держ. аграрний ун-т, Технічний комітет стандартизації "Соки та соковмісні продукти". - Вид. офіц. - Увед вперше; чинний від 2015-06-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 5 с. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт установлює метод визначення вмісту бензойної кислоти у фруктах, овочах і продуктах їх перероблення. Цей метод не застосовують за  наявності в продукті коричної кислоти, оскільки вона в разі окиснення хромовою кислотою перетворюється на бензойну кислоту. Бензойну кислоту можна визначати цим методом за наявності коричної кислоти тому, що остання в овочах міститься в невеликій кількості й не впливає на результат аналізу, за винятком кориці, яка має велику кількість цієї кислоти.

ДСТУ  ISO 6637-2001 Фрукти, овочі та продукти перероблення. Визначання вмісту ртуті. Спектрометричний метод безполуменевої атомної абсорбції (ISO 6637:1984, IDT)/ пер. з англ. і наук.-техн. редагування Ю. Пилипенко,  І. Мазуренко,  Д. Бабіна,  О. Авраменко; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс", Технічний комітет "Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки (ТК 24)". - Вид. офіц. - Введ. вперше; чинний від 2003-07-01. - К.: Держ. ком. України з питань техн. регулювання та споживчої політики, 2003. - 7 с.: іл. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування:стандарт установлює метод визначання вмісту ртуті в фруктах, овочах і продуктах  їх перероблення.

ДСТУ 7821:2015 Черевоногі молюски живі харчові/ Т. Лебська, С. Кражан; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування. - Вид. офіц. - Увед вперше; чинний від 2016-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.9 .

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на наземні та прісноводні молюски живі харчові класу Черевоногих, призначені для реалізовування на харчові цілі та для перероблення

ДСТУ 7993:2015 Яблука квашені. Технічні умови/ Н. Асаулюк, Л. Балатюк, М. Зінченко, Н. Кондратюк; Центр. лабораторія продуктів переробки плодоовочів, картоплі і винограду. - Вид. офіц. - Увед. вперше. На заміну ОСТ 10.88-87; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 11 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.10

Сфера застосування: стандарт поширюється на яблука квашені, виготовлені із свіжих яблук одного помологічного сорту, залитих розчином солі і цукру з додаванням солоду (житнього борошна) та (або) прянощів, які піддають молочнокислому і спиртовому бродінню. Яблука квашені готові до вживання і призначені для реалізації у торговельній мережі.

 

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Консервная промисловість