(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Список нових надходжень літератури та ДСТУ №2 2020 р.

664.8

Б 20

Балабай, К. С. Технологія заморожених та порошкоподібних дрібнодисперсних добавок і оздоровчих продуктів із інуліновмісної сировини з використанням кріодеструкції та механоактивації: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.13/ К. С. Балабай; ХДУХТ. - Харків, 2018. - 22 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 16-19

Дисертація присвячена розробці технології заморожених та порошкоподібних дрібнодисперсних добавок із інуліновмісної сировини (топінамбура), що є джерелами пребіотичних речовин, а також натуральними структуроутворювачами та одночасно збагачуваними біологічно активними фітокомпонентами та виробництво яких засновано на використанні процесів кріодеструкції та механоактивації під час кріогенного заморожування та дрібнодисперсного подрібнення. На отримані добавки  та оздоровчі продукти з їх використанням розроблено нормативну документацію, проведено апробацію в промислових умовах.

 

ДСТУ 8079: 2015   Консерви. Капуста цвітна. Технічні умови/ розробники: Н. Асаулюк,  Л. Балатюк,  М. Зінченко,  Н. Кондратюк,  В. Штанько; Центр. лабораторія продуктів переробки плодоовочів, картоплі і винограду. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9

Сфера застосування: стандарт поширюється на цвітну капусту консервовану, виготовлену із цвітної капусти з щільно зімкненими суцвіттями, відповідним чином обробленої, фасованої в скляну або металеву лаковану тару, залитї розчином кухонної солі і лимонної кислоти, герметично закупорену й стерилізовану. Консерви готові до вживання і призначені для реалізації в торговельній мережі.

ДСТУ ISO 972:2008 Перець стручковий червоний, цілий чи змелений (порошкоподібний), Технічні умови (ISO 972:1997, IDT)/ пер. з англ. і наук.-техн. редагування: С. Каленська,  Є. Качура,  Н. Новицька,  П. Черниш; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування; Технічний  комітет стандартизації "Продукція кондитерська та харчоконцентратна" . - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2010-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2013. - 6 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 5

Сфера застосування: стандарт установлює необхідні вимоги до перцю червоного стручкового, цілого чи змеленого (порошкоподібного). Стандарт охоплює два основних види стручкового перцю Cpsicum annuum L. і C.  frutescens L. і  їхні підвиди C. chinense, C. pendulum. 

ДСТУ 2074:2017 Продукти перероблення овочів та фруктів. Терміни та визначення понять/ Технічний комітет "Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки (ТК 24)". - Вид. офіц. - На заміну ДСТУ 2074-92; чинний від 2019-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2019. - 17 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.17

Сфера застосування: стандарт установлює українські терміни та визначення понять стосовно продуктів перероблення на основі овочів і фруктів з використанням грибних, зернових, молочних, м'ясних, рибних тощо компонентів. Стандарт не поширюється на назви м'ясних, рибних і молочних консервованих продуктів.

 

 

Добавил: CNTB, 04.09.2020, в категорию Консервная промисловість