СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №4 2019 р.
ДСТУ 8253:2015 М'ясо птиці. Методи хімічного аналізування свіжості/ Н. Богатко, Н. Бухалова, Т. Приліпко, О. Хіцька; Білоцерківський нац. аграрний ун-т. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ ); чинний від 2017-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 13 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.13
Сфера застосування: стандарт установлює методи хімічного аналізування свіжості м'яса птиці, а саме: визначання пероксидази, визначання продуктів первинного розпаду білків у бульйоні, визначання аміаку та солей амонію, визначання масової частки летких жирних кислот, визначання кислотного числа жиру, визначання пероксидного числа жиру.
ДСТУ 7992:2015 М'ясо та м'ясна сировина. Методи відбирання проб та органолептичного оцінювання свіжості/ Ін-т тваринництва НААН. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням чинності в Україні ГОСТ 7269-79); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 6 с. - (Національний стандарт України)
Сфера застосування: стандарт встановлює метод відбирання проб та органолептичні методи оцінювання свіжості яловичого, свинячого, баранячого м'яса і м'яса інших видів забійних тварин та м'ясних субпродуктів (окрім печінки, мозку, легенів, селезінки і нирок).
ДСТУ 8380:2015 М'ясо та м'ясні продукти. Метод вимірювання масової частки жиру/ Л. Анісімова, С. Вербицький, Л. Тесленко; Ін-т продовольчих ресурсів НААН України. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 23042-86); чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 6 с. - (Національний стандарт України)
Сфера застосування: стандарт поширюється на м'ясо та м'ясні продукти і встановлює метод вимірювання масової частки жиру в м'ясі та м'ясних продуктах. Стандарт не поширюється на вимірювання масової частки жиру в м'ясних та м'ясо-рослинних консервах.
ДСТУ 7706:2015 М'ясо фасоване. Технічні умови/ Л. Войцехівська, В. Лизова; Ін-т продовольчих ресурсів НААН України. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 3739-89); чинний від 2016-08-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 12 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11-12
Сфера застосування: стандарт поширюється на м'ясо яловичини, свинини, телятини, баранини та козлятини фасоване, призначене для реалізації через роздрібну торговельну мережу.