(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №8 2019 р.

ДСТУ 8397 : 2015    Молоко і молочні продукти. Методи якісного визначання антибіотиків, сульфаніламідів та інших інгібіторів/ А. Головко, К. Семко, О. Салганська, М. Остапюк; Держ. науково-контрольний ін-т біотехнології і штамів мікроорганізмів. - Вид. офіц. -  Увед. вперше; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 14 с.: іл. - (Національний стандарт України)

            Сфера застосування: стандарт установлює методи якісного визначання антибіотиків, сульфаніламідних та інших інгібіторів у молоці та молочних продуктах із застосуванням тест-систем. Поширюється на сире коров'яче молоко та молочні продукти (пастеризоване, стерилізоване питне молоко, згущені молочні консерви, сухе знежирене та незбиране молоко).

ДСТУ 8009 : 2015    Молоко кобиляче. Технічні умови/ Т. Волкова, О. Новіков, Л. Россо, С. Шаповалов; Ін-т тваринництва НААН. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 10 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9

                                 Сфера застосування: стандарт установлює вимоги до кобилячого молока, призначеного для перероблення на кумис та інші продукти харчування.

ДСТУ 8549 : 2015    Напої із сироватки. Загальні технічні умови/ В. Бондаренко, Л. Жукова, С. Русецька; Національна асоціація молочників України "Укрмолпром". - Вид. офіц. - Увед. вперше;  чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 12 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11

                                 Державний стандарт розроблений фахівцями Національної асоціації молочників України "Укрмолпром".

Сфера застосування: стандарт поширюється на напої з сироватки неферментовані, ферментовані, газовані, які виробляють із пастеризованої молочної сироватки зі сквашуванням або без сквашування спеціальними заквасками із застосуванням або без застосування дріжджової закваски, харчових добавок, наповнювачів.

ДСТУ 8563 : 2015    Консерви молочні. Методи визначення фізичних та органолептичних показників/ Т Бурикіна, Л. Ільченко, С. Калієвський, С. Шульга; Ін-т харчової хімії та технології НАН України. - Вид. офіц. - Увед вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 29245-91); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 9 с.: іл. - (Національний стандарт України)

            Сфера застосування: стандарт установлює методи визначення органолептичних і і фізичних (маса нетто, група чистоти, розміри кристалів молочного цукру) показників, а також стану паковання та поширюється на консерви молочні.

ДСТУ  8553 : 2015   Молоко-сировина та вершки-сировина. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролювання/ Н. Кігель, О. Науменко, М. Шугай; Ін-т продовольчих ресурсів НААН України. - Вид. офіц. - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13928-84); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 5 с. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на молоко-сировину та вершки-сировину, отримані на молочних фермах, колективних сільськогосподарських підприємствах, приватних чи фермерських господарствах незалежно від форм власності та видів діяльності, і встановлює правила приймання, відбирання проб та готування їх до контролювання за фізико-хімічними, органолептичними і мікробіологічними показниками.

ДСТУ 3662 : 2018    Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови/ Технічний комітет "Молоко, м'ясо та продукти їх переробки". - Вид. офіц. - Увед. на заміну ДСТУ3662 : 2015;  чинний від 2019-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 8 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 8

            Сфера застосування: стандарт поширюється на незбиране коров'яче молоко-сировину, яке закуповують оператори ринку для подальшого промислового перероблення, та встановлює вимоги під час закупівлі.

 

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Молочна промисловість