(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ДСТУ №9 2019 р.

ДСТУ 8728: 2017     Продукти харчові згущені з молоком. Загальні технічні умови/ Н. Крушельницька, А. Мінорова, І. Романчук; Ін-т продовольчих ресурсів НААН України. - Вид. офіц. - Увед. вперше;  чинний від 2018-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 9 с.- (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.9

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на продукти харчові згущені з молоком, що виготовляють з нормалізованих сумішей, які містять молоко не менше ніж 10 % за масою), молочну сировину, цукор, білки та/або жири немолочного походження, стабілізатори, з додаванням чи без додавання наповнювачів, харчових добавок, ароматизаторів. Продукти призначено для безпосереднього вживання в їжу, для кулінарних потреб та промислового переробляння. 

ДСТУ 8080: 2015     Кумис. Технічні умови/ Т. Волкова, О. Новіков, Л. Россо, С. Шаповалов; Ін-т тваринництва НААН. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2018. - 10 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.9

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на кумис, вироблений із сирого кобилячого молока сквашуванням симбіотичною закваскою та призначений для харчування населення.

ДСТУ 7792:2015      Лінії для виробництва масла вершкового та спредів. Маслоутворювачі. Загальні технічні умови / Г. Єресько, С. Кимачинський, Ю. Майборода; Технологічний ін-т молока та м'яса. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2016-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 16 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.16

                                 Сфера застосування: стандарт установлює технічні вимоги до маслоутворювачів, які є складовою одиницею ліній для виробництва вершкового масла та спредів методом перетворення.

ДСТУ 8551:  2015    Консерви молочні згущені та продукти молочні сухі. Визначання кислотності потенціометричним та титрометричним методами/ Н. Крушельницька, А. Мінорова, І. Романчук, Л. Недорізанюк; Технологічний ін-т молока та м'яса. - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 303305.3-95); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2016. - 12 с.: таб. - (Національний стандарт України)

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на згущені молочні консерви та сухі молочні продукти і встановлює методи визначення титрованої кислотності з використанням потенціометричного аналізатора або індикатору фенолфталеїну та потенціометричний метод вимірювання активної кислотності.

ДСТУ 8220: 2015     Птиця свійська. Технологічний процес виробництва курячих племінних яєць. Загальні вимоги/ В. Бесулін, І. Гордієнко, П. Каркач и др; Білоцерківський нац. аграрний ун-т. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 7 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.6.

Сфера застосування: стандарт установлює вимоги до технологічного процесу виробництва курячих племінних яєць у птахогосподарствах України, які виробляють інкубаційні яйця несучок яєчних та м'ясо-яєчних порід.

ДСТУ 8160: 2015     Сири підплавлені. Загальні технічні умови/ В. Бунецький, Г. Єресько, Ю. Орлюк, І. Романчук; Технол. ін-т молока та м'яса УААН. - Вид. офіц. - Взамен Увед. вперше; Введ. с чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 13 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 12

                                 Сфера застосування: стандарт поширюється на сири підплавлені, що їх виготовляють із пастеризованого коров'ячого молока із застосуванням  заквасок на основі термофільних молочнокислих бактерій, чеддеризації та підплавлення сирної маси.

ДСТУ 8222: 2015     Птиця свійська. Технологічний процес інкубації яєць. Загальні вимоги/ В. Бесулін, В. Бреславець, Т. Царенко; Білоцерківський нац. аграрний ун-т. - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ" , 2017. - 8 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.7

                                 Сфера застосування: стандарт установлює вимоги до технологічного процесу інкубації яєць птиці свійської.

 

 

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Молочна промисловість