(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ЛІТЕРАТУРИ №4 2017 р.

663.2

С 24

СВЧ-диэлектрометрия биотехнологических жидкостей: моногр./ Т.А. Жилякова, О.А. Горобченко, О.Т. Николов, Г.В. Голубничая; под ред. А.Я. Кириченко; Нац. академия наук Украины, Ин-т радиофизики и электроники им. А.Я. Усикова. - К.: Наукова думка, 2015. - 111 с.: рис., табл. - (Проект "Наукова книга"). - Библиогр.: с.102-108 . - ISBN 978-966-00-1495-4

В монографии изложены результаты исследования диэлектрических свойств биотехнологических жидкостей - вина и виноматериалы. Изучена комплексная диэлектрическая проницаемость модельных систем, сусел, столовых, шампанских вин и виноматериалов, крепких и десертных вин. Проведена оценка гидратации основных компонентов вин. Показана возможность оценки качества вина по его диэлектрическим характеристикам, измеренных на двух СВЧ-частотах (9,2 ГГц и 36 ГГц).

Автореферати

663.4

Е 12

Ебіенфа, П. Д. І. Удосконалення процесу обжарювання солоду в апаратах барабанного типу для підприємств малої продуктивності: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ П. Д. І. Ебіенфа; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2016. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с. 15-17

В роботі виконано моделювання процесів теплопередачі в обжарювальному апараті з барабанним робочим органом, що дозволило отримати нове узагальнене критеріальне рівняння, на підставі якого визначається коефіцієнт тепловіддачі від стінки барабана до частинок, що нагріваються, і, як наслідок, кількість теплоти, переданої за одиницю часу від стінки барабана до твердих частинок продукту. На підставі аналізу експериментальних даних визначено оптимальні режимні і технологічні параметри обжарювання карамельного солоду в розробленому апараті, що забезпечують високу якість солоду за мінімізації питомих енерговитрат.

 

663.5

К 67

Корнієнко, В.В. Удосконалення процесу адсорбційного зневоднення етанолу та його апаратурне оформлення: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.12/ В.В. Корнієнко; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2016. - 21 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.16-19

Робота присвячена удосконаленню процесу адсорбційного зневоднення етанолу природними сорбентами. Запропоновані раціональні параметри зневоднення бражного дистиляту мордентітом для отримання спирту. Розроблено конструкцію адсорбера для зневоднення, апаратурно-технологічні схеми двостадійного зневоднення бражного дистиляту для отримання паливного етанолу та технічного спирту .

 

663.4

Р 69

Романов, М.С. Автоматизоване керування технологічним комплексом пивзаводу з використанням мережевих моделей: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.13.07/ М.С. Романов; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - 21 с.: рис. - Бібліогр.: с.16-18

В роботі розроблені математичні моделі якості основних технологічних процесів на основі методів кваліметрії і багатомірного шкалування з використанням експертної інформації. Розроблено алгоритми багатокритеріального керування основними стадіями пивоварного виробництва з використанням згорток критеріїв за схемою Парето з урахуванням ситуаційної пріоритетності критеріїв.

 

Добавил: CNTB, 29.01.2018, в категорию Виноробна промисловість