(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

СПИСОК НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ ЛІТЕРАТУРИ №5 2017 р.

663.2

Т 33

Тенетка, А.І. Удосконалення технології столових виноматеріалів з використанням антиоксидантів: автореф. дис. ...канд. техн. наук: 05.18.05/ А.І. Тенетка; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2015. - 20 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.16-18

В роботі розроблено схему оцінювання винограду для виробництва рожевих столових вин на основі визначення фізико-хімічних показників якості та біохімічних властивостей винограду: технологічний запас фенольних та барвних речовин, частка їх переходу у виноматеріал, активність монофенолмоноксигенази, активність пероксидази, значення яких є підгрунтям для вибору способу переробки винограду сортів Піно Нуар, Мерло, Каберне-Совіньйон.

663.8

Х 20

Харгелія, Д.Д. Технологія оздоровчого ферментованого напою на основі цукрового сорго: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.05/ Д.Д. Харгелія; М-во освіти і науки України,  НУХТ. - К., 2016. - 20 с: рис. - Бібліогр.: с. 16-18

Дисертаційна робота присвячена актуальному питанню - розробленню технології оздоровчого ферментованого напою на основі нетрадиційної сировини цукрового сорго, яка є цінним джерелом біологічно активних речовин. Експериментально визначено оптимальне дозування  та тривалість дії ферментних препаратів амілолітичної та цітолітичної дії для гідролізу високомолекулярних вуглеводів соку і отримання сусла високої якості.

663.5

Х 76

Хомяк, Т.Р. Облік і аналіз витрат в системі управління підприємствами харчової промисловості: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.09/ Т.Р. Хомяк; Центр. спілка споживчих товариств України, Львівська комерційна академія. - Львів, 2015. - 20 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.16-18

В роботі визначено складові обліково-аналітичного відображення виробничих витрат на вітчизняних лікеро-горілчаних підприємствах. Вдосконалено порядок організації бухгалтерського обліку виробничих витрат підприємств даної галузі із використанням концептуальних положень класичних методів комбінаторики та їх інтерпретацій. Окремо розглянуто класифікацію витрат із галузевою пріоритетністю та агреговану інформацію щодо підходів аналізу такого типу витрат.

 

663.4

Ч 49

Чернецький, М.В. Інтелектуальне керування технологічними процесами приготування пивного сусла на основі принципів та методів нелінійної динаміки: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.13.07/ М.В. Чернецький; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2016. - 23 с: рис. - Бібліогр.: с. 19-21

Дисертація присвячена питанням підвищення ефективності пивоварного виробництва шляхом створення інтелектуальної системи керування технологічними процесами приготування пивного сусла заторно-варильного відділення пивзаводу. На основі сучасних методів аналізу складних динамічних систем методами нелінійної динаміки та детермінованого хаосу розроблені нелінійні математичні моделі, що дозволяють встановити ефекти  самоорганізації процесів  приготування пивного сусла через утворення  дисипативних просторово-часових структур  та забезпечити оптимальні  міжатрактивні переходи при керуванні об'єктом.

 

Добавил: CNTB, 29.01.2018, в категорию Виноробна промисловість