Підприємиця з Херсонської області запатентувала та запустила у виробництво унікальний продукт — медовий амарант, що виготовляється із поєднання меду та органічного амарантового борошна.
Продукт користується попитом в ресторанах високої кухні. Голландський кінорежисер і підприємець Джоріс Путман створив горілку на основі цибулин тюльпанів і води, передає AgroPortal.
Сироварня O'bereg (м.Суми) спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного університету створили йогурт з цукатами червоного буряка.
Вчені з австралійського Університету Нового Південного Уельсу (UNSW) розробили спосіб виробництва екологічного пластику з бананових відходів. Отриманий пластик можна повністю переробляти до трьох разів без втрати якості, а в ґрунті він розкладається природним шляхом. Пише ecotech.news.
На вигляд і смак стейки нагадують справжнє м’ясо. Кілька стартапів розробили технологію, яка дозволяє друкувати м’ясо, використовуючи рослинне “чорнило”. Їхні принтери можуть друкувати стейк, схожий на справжнє м’ясо за текстурою і за смаком. Принтер працює зі швидкістю п’ять 200-грамових стейків на годину, повідомляє “ТһеБабель”.
Зовнішній вигляд і смак фантастичного фрукта під назвою «Банан Блакитна Ява» (Blue Java Banana) нагадує щось нереальне, казкове. Але, на щастя, цей фрукт живе не тільки в уяві письменника. Банан Блакитна Ява існує насправді, ви навіть можете посадити дерево з дивовижними блакитними плодами в своєму саду, пише zerno-ua.com...
Компанія New Holland випустила нову лінійку комбайнів СR Revelation з 7 моделей потужністю від 415 к.с. до 700 к.с. з підвищеним інтелектом: машини оснащені новітньою системою CR Revelation IntelliSense System....
Дослідження австрійських учених доводить, що обробка гарячою водою з додаванням біоагенту може бути альтернативою хімічним методам обробки овочів та фруктів для продовження терміну зберігання, пише AgroTimes .
У сегменті біоенергетичних культур окрім традиційних багаторічних перспективним у плані сировини для виробництва біопалива є цукровий буряк. Про це SuperAgronom.com розповів Олександр Ганженко, завідувач відділу технологій вирощування біоенергетичних культур Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України.
Великим борошномельним комбінатам невигідно перебудовувати виробництво для випуску порівняно невеликих обсягів альтернативного борошна, то таку місію цілком може взяти на себе малий і середній бізнес. Повідомляє Pro-Consulting...