В рамках Дев'ятої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України - 2019» журналістам Agri – Gator випала унікальна можливість взяти участь в практичному бізнес-турі до сховища компанії ТОВ Сади Дніпра (TM UApple), і ознайомитися з діючим проектом компанії «Інсолар-холод» - сучасним високотехнологічним сховищем, який не має аналогів в Україні...
Виробники овочів у Нідерландах продовжують мізкувати над тим, як завоювати увагу споживача...
Вчені з Варшавського університету сільського господарства (SGGW) створили сухий мед, який містить до 80% натурального меду. У поліпшеному продукті мальтодекстрин-добавку з не дуже сприятливою дією через високий глікемічний індекс-замінили природним живильним середовищем-носієм з пребіотичними властивостями, що підтримує травну систему, пише agrarii-razom.com.ua.
Этот гибрид вывели путем скрещивания абрикоса и алычи
Англійська компанія «Crumbs Brewing» випустила ексклюзивне пиво «Rye Coffee Porter», використовуючи у виробництві залишки хліба і кавову гущу з пекарні «Chalk Hills». За визнанням власника пивоварні, перед його командою стояло завдання знайти застосування відходам з пекарні, зокрема залишкам хліба, і кілограмам кавовій гущі. Менш ніж через 6 місяців після запуску, його компанія розширила асортимент до 3 сортів пива, і випустила найтемніше пиво, яке тільки існує у світі, пише Agri – Gator....
В господарстві ТОВ «Дунайський аграрій» з Одещини почали вирощувати кавуни незвичної форми. Про це повідомив керівник компанії Роман Дяжук....
Група бджолярів «Медова фабрика», що працюють на Миколаївщині, за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та сумісно з компанією «BeePro» розробили прототип розумного вулика «Smart beehive».
Фермерське господарство «Шафран Любимівський» розробило рецептуру та зареєструвало свою торгову марку горілки на основі шафрану – «Шафранівка». Про це інтернет-виданню «Агро Юг» розказав співвласник господасртва Олег Демченко....
Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай. Ягода годжі містить безліч корисних для організму складових, серед яких 18 амінокислот, 22 макро і мікроелементи, 6 вітамінів, полісахариди. Є в складі також алкалоїди, серед яких атропін, через що не рекомендується вживати понад 50 грамів сухих ягід годжі на добу, пише pro-consulting.ua....
Українські бджолярі не тільки відновили стародавній рецепт медівки, а й отримали першу в Україні ліцензію на виробництво та оптовий продаж алкогольних напоїв, зокрема питного меду. Її отримав виробник медівки Олександр Скрипка – партнер бджільничого кластеру “Меди Межиріччя”, повідомляють Семенівські вісті....