Пропонуємо читачам переглянути сторінки надзвичайно цікавих і цінних книг, присвячених Хлібу.
Хліб наш насущний. Використання хліба в українських обрядах і звичаях/упоряд.: М. Ткач, Н. Данилевська. – Київ: Укр. Центр духовної культури. – 2003. - 220 с.: іл.
Зюбровський А. В. Народні традиції випікання хліба в українців наприкінці XIX - на початку XXI століття (за матеріалами Південно-Західного історико-етнографічного регіону): монографія /А.В. Зюбровський; НАНУ, Ін-т народознавства. К.: наукова думка, 2018. 192 с.:іл. - (Проект «Наукова книга». Молоді вчені) ..
Эта книга о прошлом, настоящем и будущем упаковки украинской упаковочной индустрии. В ней удивительным образом переплетаются исторические факты, реальные события и сухая статистика с историей создания и развития украинских компаний, университетских и научных центров...
Презентація присвячена актуальним проблемам та завданням харчової промисловості України - це забезпечення споживачів біологічно повноцінними, безпечними харчовими продуктами з дотриманням природоохоронних, безвідходних, енерго-
та ресурсозберігаючих технологій; розробка та запровадженням сучасного обладнання.
Презентація включає огляд видань з фонду бібліотеки. Це підручники, підготовлені колективом викладачів Національного університету харчових технологій і рекомендовані студентам, аспірантам вузів відповідних профілів. Корисними також будуть фахівцям харчової та переробної галузей.
Виробництво сирів часто називають галуззю, в якій тісно переплетені наука та мистецтво. Історичні джерела свідчать, що мистецтво сироваріння існує же 6-7 тис. років. Більшість сирів в сучасному виробництві виготовляються з жорстким дотриманням стандартів.
Токсикологія продуктів харчування : Підручник /С.А. Воронов, Ю.Б. Стецишин, Ю.В. Панченко, А.М. Когут; за ред. С.А. Воронова.- Львів: Львівська політехніка, 2014. – 556 с...
Наноразмерные системы и наноматериалы: исследования в Украине: моногр./редкол.: А.Г. Наумовец, В.Н. Уваров (зам. глав. ред.), И.А. Мальчевский (зам. глав. ред.), А.Е. Беляев и др.; НАН Украины.- К.: Академпериодика, 2014.- 768 с.: ил.
Монографія – фундаментальна колективна праця, виконана інститутами Національної академії наук в рамках Державної цільової науково-технічної програми «Нанотехнології та наноматеріали»...
Фальсифікація. Це явище супроводжує нас у всьому і щодня. Підробка та фальсифікація харчових продуктів існує практично у всіх країнах з давніх часів. Особливо гострою ця проблема стає в 18-19 ст. В багатьох країнах приймається законодавство про кримінальну відповідальність в цій галузі: Франція (1851 р.), Італія (1890 р.), Бельгія (1891 р.), згодом Англія, Австрія, Швейцарія. В царській Росії відповідний закон запроваджено ще за часів Петра I.
А цікаво, до яких хитрощів вдавалися виробники продуктів, наприклад, 100 років тому назад?...
Запрошуємо на презентацію новинки, що надійшла до фонду бібліотеки
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали III Всеукраїнської науково-практичної конференції,
5-6 червня 2019 р., м. Херсон/Херсонський національний технічний університет, кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції. - Херсон: ХНТУ, 2019. – 117 с.
На презентації представлено роботи викладачів Національного університету харчових технологій. Це навчальні посібники для студентів, аспірантів, викладачів, спеціалістів молочної галузі.
До Дня науки пропонуємо переглянути сторінки надзвичайно цікавої книги з фонду бібліотеки. Видана книга – результат величезної пошукової, творчої праці ентузіастів, невтомних дослідників славетних імен українських вчених, знаних в світі, та не завжди – в Україні. Автори - відомий вчений-фізик Василь Шендеровський та журналіст Українського радіо Емма Бабчук....