До уваги користувачів!
Презентація рідкісної книги з фонду бібліотеки 1897 року видання
Крахмальное декстринное и паточное производства: руководство к устройству крахмальных заводов и к производству крахмала, патоки и декстрина /сост. К.К. Вебер. – 2-е изд., перераб. и доп. – Санкт-Петербург: Изд. А.Ф. Девриена, 1897. – 380 с.: ил...
В рамках Дня інформації «Мед: поживні властивості і вимоги до якості» відзначаємо ювілей книги – 120 років.
Симонов Л.Н. Медоварение заводское и домашнее. - С.-Петербург: Типография Евдокимова, 1898.- 120 с.:ил.
Презентацію відкриваємо оглядом рідкісних книг з історії цукрової галузі України
Записки Киевского отделения императорского русского технического общества по свеклосахарной промышленности/ ред. Л. Лунд.- К.: Тип. И.И. Горбунова
Т.32. N1. Год 1902. – 360 с....
Сторінки минулого
Рідкісна книга для працівників молочного виробництва
Масленіков М. Дослідження молока й молочних продуктів: [посіб.] /М. Масленіков, А. Солнцев.- Харків-Київ: Держсільгоспвидав, 1932. – 84 с.: іл.
Посібник призначався для студентів технікумів відповідного профілю, а також для працівників молочного виробництва...
Гріммер В. Хемія і фізіологія молока. Із вступом проф. Цітцшмана «Будова й функція молочної залози». - Переклад з другого німецького видання. – Харків: Держсільгоспвидав, 1933.- 276 с.
ПРЕЗЕНТАЦІЯ
ЦІКАВІ ВИДАННЯ: В.В.ПОХЛЬОБКІН. КНИГИ З ІСТОРІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ПОХЛЬОБКІН ВІЛЬЯМ ВАСИЛЬОВИЧ (помер в 2000 році) – письменник, спеціаліст з історії міжнародних відносин, геральдики. А також визнаний знавець історії кулінарної та харчової наук....
До Дня української писемності та мови бібліотека пропонує огляд рідкісних українських видань з харчової галузі, виданих українською мовою. Це література 20-30 років минулого століття. Надзвичайно цікаво переглянути такі видання, провести аналогії з сьогоденням; можливо, взяти на замітку деякі факти, забуті поради, рецептури. ...
Цехановский М.Ю. Сборник узаконений по акцизу с сахара и мерам урегулирования сахарной промышленности. Часть I. – Изд. 4- е. – Санкт-Петербург, 1912.- 410 с.
Добрынин И.А. Естественные органические красящие вещества: Методы их исследования и определения их в пищевых продуктах и напитках. – Ленинград: Науч. химико-техн. изд-во, 1929. - 308 с.: табл.
Химическая технология по Боллею.- Том II. Часть I. Сельскохозяйственные промыслы. Производства: уксусное, свеклосахарное...: сочинение д-ра Отто, профессора химии в Брауншвейгской политехнической школе; перевод
П. Алексеева. - Санкт-Петербург - Москва: Издание книгопродавца – типографа
М.О. Вольфа, 1870. – 432 с.: ил.