664.8
М 13
Мазуренко, І.К. Наукові основи технологій консервованих продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ І.К. Мазуренко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 37 с.: іл. - Бібліогр.: с. 30-33
В роботі розроблено асортимент консервованих продуктів для дітей, хворих на цукровий діабет, дисбактеріоз, порушення обміну речовин, захворювання печінки та жовчних шляхів. На запропонований асортимент консервованих продуктів розроблена нормативно-технологічна документація, яка погоджена з МОЗ України і затверджена у встановленому порядку.
664.8
О-40
Одарченко, А.М. Розвиток наукових основ формування якості харчових продуктів при консервуванні холодом: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ А.М. Одарченко; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 36 с.: іл. - Бібліогр.: с.27-33
Дисертація присвячена питанням формування та покращення якості замороженої сировини та харчових продуктів шляхом обгрунтування раціональних режимів термічної зворотності технологічних процесів заморожування, холодильного зберігання та розморожування. Визначено режими ступінчатого нагрівання й температуру зразків, що практично збігається з температурою під час їх заморожування, тобто здійснено термічну зворотність процесу заморожування-розморожування з нульовою площею гістерезису кінетики температур...
ДСТУ 4953:2008
Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Метод визначання вмісту крохмалю/ Л. Зубарева, Т. Лавренко, І. Мазуренко та ін. др; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 8 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.8
ДСТУ 8639:2016
Пюре-напівфабрикати фруктові. Загальні технічні умови/ І. Мазуренко, Ю. Пилипенко, О. Проноза и др.; Державний науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Консервпромкомплекс" (ДНДПКІ "Консервкомплекс". - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2017-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 16 с. - (Національний стандарт України)
ДСТУ 4954:2008
Продукти перероблення фруктів і овочів. Методи визначання цукрів/ Д. Бабіна, Л. Зубарева, Т. Лавренко и др.; Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Консервпромкомплекс" )ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8756.13-87); чинний від 2009-01-01. - К.: Держспоживстандарт України, 2009. - 17 с: табл. - (Національний стандарт України)
ДСТУ 7989:2015
Огірки консервовані. Технічні умови/ С. Галкіна, О. Іваненко, І. Мазуренко и др; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 20144-74); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2016. - 11 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.11
ДСТУ 8127:2015
Консерви м'ясні. Язики . Загальні технічні умови/ Л. Войцехівська, Г. Єресько, О. Костюк и др.; Технічний комітет стандартизації "Молоко, м'ясо та продукти їх переробки" (ТК 140), ТІММ УААН. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 7993-90); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 10 с. - (Національний стандарт України)
ДСТУ 8171:2015
Горох овочевий свіжий для консервування. Технічні умови/ В. Гончаренко, І. Гордієнко, С. Даценко и др.; ІОБ УААН, ТК стандартизації "Овочеві і баштанні культури, насіння та посадковий матеріал" (ТК 71), ХНАУ ім. В.В. Докучаєва. - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5312-90); чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2017. - 11 с. - (Національний стандарт України)
ДСТУ 7801:2015
Пресерви рибні. Риба океанічного промислу пряного соління. Технічні умови/ Б. Панов , Л. Горобець, Л. Єсіна, К. Луніна; Південний науково-дослідний інститут морського рибного господарства та океанографії (ПівденНІРО), Технічний комітет стандартизації "Рибне господарство" (ТК 33) . - Вид. офіц. - Уведено вперше зі скасуванням в Україні ГОСТ 20546-85; чинний від 2016-04-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2016. - 15 с.: табл. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с.15
ДСТУ 7661:2014
Концентрати харчові. Правила приймання, відбирання та готування проб/ В. Войцехівський, Ю. Кожанов, Л. Мацейко, А. Сеньков; Національний аграрний університет та Закрите акціонерне товариство " Укркондитер". - Вид. офіц. - Уведено вперше (зі скасуванням ГОСТ 15113.0-77); чинний від 2015-07-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2015. - 5 с.: табл. - (Національний стандарт України).