Исследователи из университета Айовы обнаружили вещество, которое вырабатывается в печени и регулирует потребление сахара. Съел целую шоколадку и запил ее газировкой? Тут-то и выбрасывается в кровь нужный гормон –
Здійснено самий справжній прорив у сучасній науці. Вченим вдалося створити яйце без курки і молоко без корови.
Які продукти варто «реабілітувати», тому що їх незаслужено записали у «шкідливі», розповідає Тетяна Залєтова, лікар-дієтолог, науковий співробітник відділення серцево-судинної патології ФГБУН «Федеральний дослідний центр харчування і біотехнології».
Компанія Edipeel заявила про створення нового покриття для фруктів, яке є екологічним і при цьому вдвічі подовжує строк придатності продукції.
7 апреля в Великобритании закончился Великий бисквитный кризис, который длился четыре месяца. В это время с прилавков магазинов пропало любимое британцами печенье компании United Biscuits. Об этом сообщает Meduza.
Хлеб, который может помочь в борьбе с лишними килограммами, похож на обычный, за исключением того, что он имеет нежно - фиолетовый цвет. Эта диетологическая новинка - разработка ученых из Сингапура, обогативших привычный продукт питания естественными растительными антиоксидантами.
В Інституті ядерної фізики СО РАН вчені розробили нову технологію прискорювача для електронної холодної пастеризації продуктів. За допомогою такої пастеризації термін зберігання свіжих продуктів харчування збільшується в кілька разів.
Вчені заявляють, що незабаром може з'явитися абсолютно новий фрукт під назвою Super Nova.
У кулінарії застосовується велика кількість рослинних олій. Рослинну олію виробляють з насіння олійних культур. З кожної культури видобувають свій вид олії, наприклад, соняшникову, кукурудзяну, оливкову, рапсову, конопляну, лляну тощо. Рослинні олії багаті на фосфатиди (лецетин, що регулює вміст холестерину в організмі та сприяє накопиченню білків), стерини (гальмують всмоктування холестерину з кишечника), а також вітаміни групи E (токоферол)....
Існує безліч легенд щодо того, як людство відкрило кавове дерево. Одна з них переконує нас у тому, що названий духмяний продукт знайшли... кози. А сталося це так. Арабський пастух звернув увагу на те, що його кози, обгризаючи плоди й листя маловідомої йому рослини, ставали жвавішими....