(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Борошно - кінцевий продукт помелу зерен або крупи. Вироби з борошна із зерна відомі з давніх давен як щоденна їжа. Вони забезпечували виживання людини протягом  тисяч років. Основне призначення борошна це випічка хліба. А хліб не знає культурних кордонів і це, мабуть, єдина їжа, яку вживають люди будь - якої раси, культури і релігії. Хліб - всесвітній знак миру. Тривалий час зберігалось рімесницьке, домашнє виробництво борошна.

Додав: CNTB, 26.03.2021

15 березня у світі відзначають свято, яке стосується кожного з нас - свято захисту наших прав. Майже щодня кожна людина вступає у відносини з різного рода підприємствами, установами, організаціями. Це може стосуватись придбання продуктових та побутових товарів або одержання послуг, тобто є споживачем.  У розвиненій країні споживач-це основна фігура в ринкових відносинах, на яку орієнтовано виробництво якісних товарів і послуг. ...

Додав: CNTB, 10.03.2021

Дорогі наші жінки, читачки, колеги,  найпривабливіші і найдобріші! Любі дружини, дочки, матері, тещі, подруги і всі-всі представниці прекрасної статі! Вітаємо зі святом жіночої краси і чарівності, весняного натхнення і світлої радості, з днем 8 березня! Бажаємо, щоб ваші серця належали тим, хто любить і обожнює вас, щоб кожен день ви відчували турботу, відданість, вірність, допомогу і підтримку! ...

Додав: CNTB, 04.03.2021

Свято Масниці присвячене пробудженню природи від зими, весняному сонечку і проходить щороку в різні дні. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселим гулянням. Основна ціль таких веселощів полягала у тому, аби розбудити весну від сну і прогнати холоди й морозяну погоду. ...

Додав: CNTB, 04.03.2021

Вино належить до розряду ліків/Ібн Сіна/

Ковток гарячого вина- найкраща шуба /Петроній/

Дегустация- смакова оцінка вина, відповідно до його

призначення як продукту споживання /М.М.Простосєрдов/..

 

 

Додав: CNTB, 18.02.2021

Згідно з даними Світової організації із сільського господарства і продовольства ООН (FAO),  зернобобові є важливими сільськогосподарськими культурами. У світовому землеробстві група зернобобових культур за посівними площами займає друге місце серед зернових. Батьківщина зернобобових - Середземномор'я. В Єгипті їх вживали в їжу ще 5000 років тому. Що боби корисні для здоров'я, знали давні римляни і американські індіанці. Продукт багатий на природні речовини, має високий вміст білку, мало жирів, корисну клітковину. Зернобобові в постійному раціоні позитивно позначаються на здоров'ї. Це сприяє вирішенню проблеми голоду в окремих регіонах світу. ...

Додав: CNTB, 10.02.2021

У світі 31 січня святкують День народження горілки.

Насправді, приводом для відзначення дня народження одного з найпопулярніших спиртних напоїв став захист Дмитром Менделєєвим докторської дисертації «Про сполуку спирту з водою». Цю роботу відомий хімік представив своїм колегам 31 січня 1865 року.

За чутками, видатний хімік не вживав алкоголь і, мабуть, абсолютно не переймався комерційним боком питання....

Додав: CNTB, 29.01.2021

Щорічно 24 січня весь світ відзначає  «холодне солодке свято»- Міжнародний день ескімо. Саме 24 січня 1922 року американському кондитеру Хрістіану Нельсону був виданий патент на солодкий винахід, якому автор дав назву ескімо-пай – Ескімоський пиріг. І хоч через сім років Патентне Бюро в Сполучених Штатах відібрало в Нельсона цей патент, визнавши своє перше рішення помилковим, назва ескімо-пай залишилась. За іншою версією, назву ЕСКІМО морозиво в шоколаді одержало завдяки французам, яким трикотажний дитячий комбінезон нагадував шкіряний одяг ескімоса. Цей дитячий одяг вони так і назвали- ескімо.

Додав: CNTB, 22.01.2021

Бібліотечно-бібліографічне та інформаційне обслуговування користувачів

здійснюється в онлайн режимі та на офіційному сайті бібліотеки.

Додав: CNTB, 11.01.2021

З приходом новорічної ялинки в наш дім приходить почуття дива, зимової казки, без такої красуні важко уявити святкування Нового року і Різдва. В давнину вважалося, що на деревах живуть духи, а ялина  - вічнозелена, вона є символом безсмертя, оберегом від злих духів, тому задобряли її різними домашніми смаколиками. У французькому літописі згадується: «На Різдво  в тутешніх будинках встановлювали ялинки, а на їх гілки вішають троянди з кольорового  паперу, яблука, печиво, шматочки цукру, мішуру». Ялинки святково вбрані з’явилися у 1605 році у Ельзасі.   Згодом ця традиція почала  поширюватися в Європі. ...

Додав: CNTB, 27.12.2020
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 »