Фальсифікація. Це явище супроводжує нас у всьому і щодня. Підробка та фальсифікація харчових продуктів існує практично у всіх країнах з давніх часів. Особливо гострою ця проблема стає в 18-19 ст. В багатьох країнах приймається законодавство про кримінальну відповідальність в цій галузі: Франція (1851 р.), Італія (1890 р.), Бельгія (1891 р.), згодом Англія, Австрія, Швейцарія. В царській Росії відповідний закон запроваджено ще за часів Петра I.
А цікаво, до яких хитрощів вдавалися виробники продуктів, наприклад, 100 років тому назад?
Шановні працівники харчової і переробної промисловості!
Вітаємо вас з професійним святом!
Прийміть щиру подяку за вашу нелегку і таку необхідну працю, за вашу професійну майстерність і відданість справі. Ми цінуємо ваші дбайливі руки, від яких залежить і кількість і якість продуктів.
Бажаємо вам подальших успіхів, здоров”я, добробуту, оптимістичного погляду в майбутнє.
Завжди раді бачити вас у нас в бібліотеці та на нашому сайті: cntb.at.ua
Запрошуємо вас переглянути нашу рубрику ІЗ ІСТОРІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ.
21-23 вересня 2016 року у Києві пройшла міжнародна спеціалізована виставка «Олійно-жирова індустрія»
Працівники бібліотеки відвідали міжнародну спеціалізовану виставку «Олійно-жирова індустрія», яка проходила 21-23 вересня 2016 року у Києві. В рамках виставки пройшли конференції: «Сучасні технології олійно-жирового виробництва», «Тенденції та перспективи розвитку олійно-жирової промисловості України». На стендах національних експозицій були представлені українські підприємства, продукція яких викликала великий інтерес у відвідувачів виставки – майбутніх клієнтів та партнерів, надаючи реальні можливості українським виробника розширити ринки збуту своєї продукції та налагодити нові ділові контакти......
З обмінного фонду Державної науково-технічної бібліотеки України надійшло 32 примірники літератури. Серед новинок література з питань харчової технології та суміжних галузей. Цікавою для наукових, інженерно-технічних працівників, аспірантів, викладачів і студентів вищих навчальних закладів, які спеціалізуються в області хлібопекарського виробництва і розробки інноваційних методів обробки харчової сировини, може бути монографія Півоваров О.А., Міколенко С.Ю.«Активована плазмою вода в хлібопекарському виробництві». ........