Ли Э. Спиртные напитки. Особенности брожения и производства: пер. с англ. / Э. Ли, Дж. Пигготт; под ред. А. Панасюка.- СПб.: Профессия, 2006. – 534 с.: цв. ил., рис.
Ивановский Д. Исследования над спиртовым брожением. - Санкт-Петербург: Типография Императорской Академии Наук, 1894. -76 с.: ил.
Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості України проводить День фахівця спиртової промисловості. Користувачам пропонується:
- Презентація цікавих книг (http://cntb.com.ua/load/tematichni_vistavki/li_eh_spirtnye_napitki/3-1-0-106);
- Тематична виставка (http://cntb.com.ua/load/starodruki/den_fakhivcja_spirtovoji_promislovosti/5-1-0-108);
- Список літератури (http://cntb.com.ua/publ/spirtova_ta_likero_gorilchana_promislovist_tematichni_spiski/den_fakhivcja_spirtovoji_promislovosti/41-1-0-225);
- Анотований список описів до патентів на винаходи та на корисну модель. Спиртова галузь (http://cntb.com.ua/publ/spirtova_ta_likero_gorilchana_promislovist_tematichni_spiski/anotovanij_spisok_opisiv_do_patentiv_na_vinakhodi_ta_na_korisnu_model_spirtova_galuz/41-1-0-224).
Саме 24 січня 1922 року американському кондитеру Хрістіану Нельсону був виданий патент на солодкий винахід, якому автор дав назву ескімо-пай – Ескімоський пиріг. І хоч через сім років теж саме Патентне Бюро в Сполучених Штатах відібрало в Нельсона цей патент, визнавши своє перше рішення помилковим, назва ескімо-пай залишилась...
Наказом Міністерства фінансів України від 23.12.2016 р. № 1135 затверджені «Зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі» та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 06 січня 2017 р. за № 15/29883, з якими можна ознайомитись на нашому сайті у рубриці «Інформаційні ресурси», розділ «Офіційні матеріали».
Презентуємо книгу польського автора, інженера, співробітника Інституту цукрової промисловості Польщі Анджея Бариги «Внедрение систем качества в пищевую промышленность». Це наукове видання подароване автором під час Міжнародної спеціалізованої виставки «Олійно-жирова індустрія » в вересні 2016 року....
«Чай освежает тело, укрепляет дух, смягчает сердце,
пробуждает мысли, гонит лень»
Авиценна
В настоящее время существуют разные легенды о происхождении чайного напитка. В одной из них рассказывается о том, что рождением чая мы обязаны императору Южного Китая, философу Чен Нунгу. Согласно этой легенде, у китайцев была привычка кипятить воду перед употреблением. Однажды Чен Нунг приказал вскипятить себе воду под деревом. Несколько листочков, сорванных ветром, попали в кипяток. Вкус напитка породил указ императора о рождении нового напитка. О достоинствах чая высказывали мнение еще древнекитайские философы: что он лучше вина, ибо не вызывает опьянение, лучше воды, т.к. не является переносчиком заразных болезней. Император Киен-Лонг даже обязал специальным указом написать поэму о достоинствах чая на фарфоровых чашках.
Швидко плине час. Як свідчать архівні документи, 28 листопада 2016 року виповнюється 72-га річниця з дня заснування Центральної науково-технічної бібліотеки харчової і переробної промисловості України. В далекому 1944 році вона мала назву бібліотека Наркомату харчової промисловості. За довгі роки свого існування, незважаючи на важкі часи, фонд бібліотеки постійно поповнювався. На сьогодні він налічує понад 400 тис. одиниць зберігання книг, брошур, періодичних видань та інших матеріалів...
Шановні працівники сільського господарства!
Щиро вітаємо Вас з професійним святом!
Хліб – це основа нашого життя і завдяки Вашій нелегкій праці він завжди є на нашому столі. Ми дякуємо Вашим працьовитим рукам. Нехай ці руки не знають втоми, а очі завжди радіють золотим ланам і блакитному мирному небу! Хай здійснюються Ваші плани і мрії. Бажаємо Вам високих врожаїв, гідної оцінки Вашої професійної майстерності, здоров’я, достатку, злагоди в Ваших родинах...