(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

День інформації «Упаковка- одяг для товару». До 25-річчя журналу «Упаковка» Упаковка- це післясмак продукції.

 

День інформації «Упаковка- одяг для товару». До 25-річчя журналу «Упаковка»

 

 Упаковка- це післясмак продукції. (журнал«Упаковка» 2021 №1, с.36)

 

 

 

«Мы начинаем!»- таким зверненням головного редактора Валерія Кривошея починається перший  номер журналу «Упаковка» за 1996 рік. «Нас с Вами окружает удивительный мир упаковки. Присмотритесь: любой товар или продукт, прежде чем попасть к потребителю, т.е. к нам с Вами, упаковывается,  хранится, перевозится».

 

«Ми вбачаємо дуже важливим для себе завданням – своєю інформацією, своєю роботою допомогти українським виробникам одягнути свої товари та продукти в яскраву, привабливу упаковку» (журнал «Упаковка» 1997 №1).

 

В 2021 році журналу «Упаковка» - найстарішому і найавторитетнішому виданню на ринку пакування виповнюється 25 років. Користувачам ЦНТБ буде цікаво дізнатися, що за        25 років находження в інформаційному просторі вийшло 140 номерів журналу, в яких було надруковано 2802 статті на різноманітну пакувальну тематику, авторами яких є 1055 фахівців пакувальної справи, в тому числі спеціалісти із 23 країн світу. Журнал «Упаковка» - це красномовні заголовки, цікаві матеріали, чудове оформлення. Таке видання є цінністю і окрасою для фонду будь-якої бібліотеки.

 

Ідея створити журнал, справою якого буде інформаційне забезпечення розвитку таропакувальної галузі України, виникла в лютому 1996 року. І належить Валерію Кривошею, який є головним редактором видання та Олександрові Кучеренку, на той час начальнику відділу тари та вторинних ресурсів Мінстерства економіки.  12 квітня 1996 р. народилася назва журналу - «Упаковка». І далі події розверталися швидко: 25 квітня 1996 журнал було зареєстровано Міністерством у справах преси та інформацїї.  А вже 27 вересня 1996 вийшов з друку  перший номер журналу «Упаковка», святковий, від якого і почався відлік подальших випусків.                                                        

 

З 1999 року Постановою ВАК України видання було включено до переліку наукових фахових видань України, індексується наукометричною базою Index Copernicus (ISN 2018), реферується у виданні «Джерела».

 

Сьогодні маємо можливість перегорнути сторінки першого номеру журналу «Упаковка» за 2021 рік, провідна  тема якого «Споживча упаковка – основа всієї пакувальної справи». Серед матеріалів з позначкою «Головна  тема»: Глобальний ринок упаковки (демографія, Covid-19, маркетинг, екологія) П.В.Замотаєв, д.х.н.;  Упаковка з гнучких полімерних матеріалів (стан та тенденції розвитку) Н.В.Кулик, к.х.н.;  Упаковка з усіх континентів.

 

Журнал пропонує читачам результати досліджень про вплив упаковки на довкілля,  роль упаковки для споживачів у період Covid-19,  багаторазове використання упаковки. Надається інформація про інновації в пакувальній галузі, стан української і світової упаковки, значення упаковки для сьогодення і майбутнього.

 

Кожен розміщений в журналі матеріал читається з цікавістю, на кожному можна зосередити особливу увагу. Перегорнувши останню сторінку першого номеру «Упаковки» за 2021 рік, бачимо фото обкладинок усіх 140 випусків журналу, які виходили з друку протягом 25 років.

 

Стратегія і тактика видання - «засівати інформаційне поле, збирати врожай новин для споживачів тари та упаковки через поступовість та надійність – крок за кроком, успіх за успіхом» - збережені і успішно продовжуються усі 25 років існування журналу. На всіх сторінках видання розміщений стратегічний слоган «Інформація – наша професія».

Журнал цікавий для всіх - від виробника до пересічного споживача.

 

3-5 червня 2021 року в Міжнародному Виставковому Центрі відбувся Міжнародний форум харчової  промисловості та упаковки IFFIP, в якому на запрошення Клубу пакувальників та інформаційно - аналітичного центру «Упаковка» прийняла участь ЦНТБ. На стенді Клубу пакувальників бібліотеці надали можливість продемонструвати літературу із свого фонду за темою «Тара і упаковка». Це – книги, нормативні документи, автореферати дисертацій.

 

Працівники бібліотеки відвідали презентацію книги «Полімерна упаковка» (автори В.Л.Шредер, В.М.Кривошей, Н.В.Кулик). Під час презентації  ЦНТБ  одержала в подарунок це нове, дуже цікаве видання, а також усі випуски «Упаковки» за 25 років існування журналу. І особливо приємно, що в найновішому третьому номері за 2021 рік  розміщена стаття  головного бібліотекаря ЦНТБ  Т.Б. Голіченко  «Упаковка в літературному калейдоскопі України», тему якої запропонував головний редактор журналу Валерій Кривошей. Красиве оформлення матеріалу здійснено дизайнером Наталією Кулик.           

 

ЦНТБ пишається можливістю співробітництва з редакцією журналу і з нетерпінням очікує на надходження до фонду бібліотеки кожного нового випуску «Упаковки».

Вітаємо редакцію журналу з чудовою датою – 25-м днем народження! Бажаємо творчого довголіття та безперервної уваги читачів.

 

Повертаємось до журналу «Упаковка»  №1 за 1997 рік, а саме, до статті «Таропакувальна галузь в центрі уваги урядовців». Серед  інших  думка тодішнього заступника  Голови  Укрхарчопрому В.І. Христенко: - Є таке мудре прислів’я: «Вміли готувати, та не вміли подавати». Саме такі наші справи в галузі тари і упаковки - ми маємо якісну продукцію, та ще не вміємо красиво її підносити». Сьогодні, у 2021 році, вітаючи редакцію  журналу із    25- річчям, читачі видання можуть впевнено сказати: - « Подавати ви вмієте

 

До Дня інформації ЦНТБ підготувала виставку літератури, список видань з фонду бібліотеки за темою «Тара і упаковка». Рубрика «Презентація фонду» пропонує ознайомитися  із книгою «Полімерна упаковка»(автори А.Л.Шредер, В.М.Кривошей, Н.В.Кулик. Рубрика «Тема їжі в мистецтві» запрошує всіх здійснити екскурс у неперевершений світ художнього слова. Наш літературний калейдоскоп знайомить із плеядою українських письменників і науковців та їх творами, в яких вони згадують про...дійсно, ви не помилились: про упаковку. Повністю статтю можна прочитати у журналі «Упаковка» №3 за 2021 рік, який можна одержати у нашій бібліотеці, або звернутися на сайт журналу «Упаковка» за посиланням 

http://upakjour.com.ua/arx%D1%96v/2021/3-2021/%D1%96stor%D1%96ya/packaging-in-literature

 

Тематичні виставки

http://cntb.at.ua/load/starodruki/upakovka_ce_pisljasmak_produkciji/5-1-0-1466

 

Презентація книги

ttp://cntb.at.ua/load/tematichni_vistavki/prezentacija_novoji_knigi_polimerna_upakovka/3-1-0-1458

 

Цікаві факти

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/chim_nebezpechna_upakovka_dlja_produktiv_vidpovid_naukovciv/6-1-0-1449

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/rinok_upakovki_dlja_m_39_jasa_zroste_do_13_65_mlrd_dolariv_v_2026_roci/6-1-0-1447

http://cntb.at.ua/load/cikavi_fakti/upakovka_do_lokshini_jaka_rozchinjaetsja_i_stae_sousom_foto/6-1-0-1448

 

Добавил: CNTB, 06.07.2021