(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

637.1 (03)

Х 46

Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довід./ О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров; НУХТ. - К.: НУХТ, 2012. - 311 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.297-298 . -Предм. покажч.: с. 299-305. - ISBN 978-966-612-118-2

Наведено вітчизняну термінологію молочної галузі. Розглянуто хімічний склад молочних продуктів, подано оновлені дані щодо фізичних характеристик сировини і молочних продуктів...

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 17.02.2019

637.1

М 64

Мирончук, В.Г. Мембранні процеси в технології комплексної переробки молочної сироватки: моногр./ В.Г. Мирончук; НУХТ. - К.: НУХТ, 2013. - 153 с.: рис., табл. - Бібліогр. в кінці ст. - ISBN 978-966-612-151-9

В монографії викладені результати досліджень по застосуванню мембранних процесів в технології комплексної переробки молочної сироватки. Особливу увагу приділено нанофільтрації, електродіалізу і мембранній дистиляції за умов розділення молочної сироватки та її складових елементів. Запропоновано нові машинно-апаратурні схеми комплексної переробки молочної сироватки із застосуванням мембранних способів розділення рідких харчових середовищ.

..

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 17.02.2019

637.1

К 75

Кочубей-Литвиненко, О.В. Технологія отримання та первинного оброблення молока: підруч./ О.В. Кочубей-Литвиненко, Н.М. Ющенко; НУХТ. - К.: НУХТ, 2013. - 212 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.206-208. -Предм. покажч.: с. 196-200. - ISBN 978-966-612-128-1

В підручнику наведено характеристику основних порід корів, поширених в Україні. Описано різні види кормів і кормових засобів для тварин. Розглянуто хімічний склад коров'ячого молока, біосинтез складових молока; проаналізовано фактори, що впливають на надої, склад  і властивості. Описано способи доїння, основи організації первинного оброблення молока на фермах. Наведені санітарно-гігієнічні та протиепідемічні аспекти отримання молока високої якості...

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 17.02.2019

637.1

Г 80

Грек, О.В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки/ О.В. Грек, Г.Є. Поліщук, О.О. Онопрійчук; НУХТ. - К., 2011. - 211 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 205-208. - ISBN 996-612-106-9

В навчальному посібнику наведено склад і властивості знежиреного молока, сироватки і маслянки, доведено доцільність їх комплексного та раціонального перероблення, систематизовано сучасний асортиментний ряд продуктів із вторинних молочних ресурсів, розглянуто основні технології їх одержання...

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 17.02.2019

637.1

Г 46

            Гігієна виробництва молока на молочній фермі. Практичний посібник для виробників сирого товарного молока щодо дотримання правил гігієни . - К., [2007]. - 25 с.: іл.

            Мета даного посібника - надання українським операторам потужностей з виробництва молока теоретичної та практичної допомоги для досягнення належного рівня гігієни при отриманні сирого товарного молока та забезпечення виробництва безпечних і високоякісних молочних продуктів для внутрішнього ринку та експорту.

...

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 06.09.2018

637.1

М 30

Марченко, В.М. Самоорганізація злиття та поглинання: умови та потенціал: моногр./ В.М. Марченко; НУХТ. - К.: НУХТ, 2011. - 352 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.334-349 . - ISBN 978-966-612-104-5

 В кн. розд.: Передумови та напрями самоорганізації молочної галузі, с.103-205.

У монографії розглядаються теоретичні та практичні основи реалізації синергетичної концепції еволюції складних систем. Проаналізовані фундаментальні категорії та закономірності синергетичного підходу до дослідження економічних систем. Злиття та поглинання корпорацій розглядається як процес та результат організації та самоорганізації відносин його учасників, реалізації закономірностей  подальшого розвитку корпорацій та ліквідації невідповідностей у зовнішньому впливі та внутрішньому потенціалі. В окремому розділі розглядаються передумови та напрями самоорганізації молочної галузі. 

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 29.01.2018

637.3

Б 20

Балтаджиева, М.    Основные вопросы сыра и сыроделия. Типичные твердые виды сыров/ М. Балтаджиева. - Стара Загора: Бултех, 2000. - 89 с.: ил.

Аннотация: В издании болгарского автора излагается технология производства сыров. Отмечается, что основная цель при разнообразных способах выработки сыра - обеспечить развитие молочнокислых бактерий  и действие их ферментативных систем, которые являются основными биологическими факторами созревания, и в конечном счете обуславливают характерные для каждого вида сыра вкусовые и ароматические особенности. Приведена технология сыров: чеддар, качкавал, гауда, эдам, эмменталь, пармеджиано, пекорино.

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 29.01.2018

 

ДСТУ 7520:2014

            Продукти молочні сухі для дитячого харчування. Суміші молочні сухі з фруктовими, овочевими та фруктово-овочевими наповнювачами. Технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2015-02-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2015. - 15 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 15. 

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 13.02.2017

ДСТУ 7711:2015

            Суміші молочні рідкі для дитячого харчування. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2016-08-01. - К.: ДП   "УкрНДНЦ", 2016. - 13 с.: табл. - (Національний стандарт України).

 

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 13.02.2017

ДСТУ 7520:2014

            Продукти молочні сухі для дитячого харчування. Суміші молочні сухі з фруктовими, овочевими та фруктово-овочевими наповнювачами. Технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2015-02-01. - К.: Мінекономрозвитку України, 2015. - 15 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 15.

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 06.02.2017
1-10 11-20 21-27