(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

ДСТУ 7711:2015

            Суміші молочні рідкі для дитячого харчування. Загальні технічні умови. - Вид. офіц. - Уведено вперше; чинний від 2016-08-01. - К.: ДП   "УкрНДНЦ", 2016. - 13 с.: табл. - (Національний стандарт України).

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 06.02.2017

637.1

С40

Сіра, Ю.В. Молочна промисловість: сучасний стан та перспективи розвитку / Ю.В. Сіра, О.В. Коваленко; Ін-т продовольчих ресурсів НААНУ. - К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2014. - 90 с.: рис., табл. - ISBN 978-966-669-449-5

Кл.слова (ненормированные): продовольча безпека--зовнішньоекономічна діяльність

Аннотация: Викладено аспекти розвитку ринку молочної продукції в сучасних умовах становлення вітчизняної економіки під впливом зовнішніх і внутрішніх ризиків. Проаналізовано сучасний стан та ефективність використання ресурсного потенціалу галузі, кон'юнктуру ринку; проведено моніторинг цін; визначено зміни рівня та структури виробництва молока і молокопродуктів і  їх споживання; виявлено вузькі місця та обгрунтовано основні напрями розвитку всіх його складових як у вітчизняному, так і світовому вимірі. .....

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

637.1

З-79

Золовська, О.В. Розробка тхнологій молочно-рослинних десертів профілактичного призначення: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ О.В. Золовська; М-во освіти і науки України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2013. - 19 с.: іл. - Бібліогр.: с. 14-16

Кл.слова (ненормированные): чуфа--топінамбура--осмос--мед

Аннотация: Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технологій молочно-рослинних десертів профілактичної спрямованості для запобігання порушень вуглеводного обміну. Встановлено та обгрунтовано компонентний склад десертів кремоподібної та збитої консистенції  на основі сиру кисломолочного з використанням нетрадиційної рослинної сировини - бульб чуфи і топінаббура або бджолиного меду, що дозволило отримати готові продукти з низьким глікемічним індексом.....

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

637.1

П83

Протасова, Л.В. Стратегічне планування розвитку підприємств молокопереробної галузі: автореф. дис. ... канд. екон.наук: 08.00.04/ Л.В. Протасова; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2014. - Бібліогр.: с.18-20

Кл.слова (ненормированные): моделювання

Аннотация: В роботі розроблено модельний підхід до процесу стратегічного планування розвитку молокопереробних підприємств з урахуванням їх галузевої приналежності. Удосконалено рекомендації щодо реалізації проекту інтеграції стратегічного планування розвитку з існуючим процесом планування діяльності підприємств.......

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

637.1

К84

Крушельницька, Н.В. Вплив санітарної обробки доїльного устаткування на бактеріальні біоплівки при отриманні молока сирого: автореф. дис. ... канд. вет. наук: 16.00.06/ Н.В. Крушельницька; М-во аграр. політики та продовольства України, Сумський нац. аграр. ун-т. - Суми, 2014. - 20 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-17

Кл.слова (ненормированные): ензіми

Аннотация:  В роботі визначено вплив фізико-хімічних чинників і мийно-дезінфікуючих засобів на процес формування і руйнування бактеріальних біоплівок. При розробці мийно-дезінфікуючих засобів для санітарної обробки доїльного устаткування необхідно підбирати таку робочу концентрацію засобу, яка діє бактерицидно не лише на планктонні форми, а й на бактерії, сформовані у біоплівки.   ....

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

637.3

С30

Семко, Т.В. Розробка ресурсоощадної технології твердого сиру з використанням високотемпературної обробки молока: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04/ Т.В. Семко; М-во освіти і науки, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2013. - 20 с: табл. - Бібліогр.: с. 16-17

Кл.слова (ненормированные): оброблення--сир--випробування--ресурсозберігання--визрівання--технологія

Аннотация: Дисертація присвячена розробці науково обгрунтованої ресурсоощадної технології твердого сиру високої якості зі скороченим терміном визрівання і підвищеною біологічною цінністю. Проведено дослідження хімічного складу, бактеріальної безпечності і фізико-хімічних властивостей молока-сировини, що надходило від фермерських і приватних господарств. .....

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016

663

Г24

Гафуров, О.В. Удосконалення процесу ультрафільтрації білково-вуглеводної молочної сировини та його апаратурне оформлення: автореф. дис...канд. техн. наук: 05.18.12/ О.В. Гафуров; М-во освіти і науки України, Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 20 с: рис. - Ббліогр.: с. 15-18

Кл.слова (ненормированные): ультрафільтрація--сировина--барботування--модуль

Аннотация: Дисертацію присвячено дослідженню процесу ультрафільтрації білково-вуглеводної молочної сировини з використанням напівпроникних мембран другого покоління типу ПАН та розробці його апаратурного оформлення. Визначені раціональні технологічні процеси УФ білкововуглеводної молочної сировини в тупиковому режимі та в режимі із застосуванням пристрою для барботуванням.......

Категорія: Молочна промисловість | Додав: CNTB, 10.10.2016
1-10 11-20 21-27